Subsidie voor personeelsontwikkeling

Groeien

Wil jij jouw bedrijf in de komende jaren laten groeien en toekomstbestendig maken op het gebied van personeel? Zoals bij de meeste MKB-ondernemingen, wil je zorgen dat je én een goede werkgever bent én dat personeel geen bottleneck wordt voor groei. En niet qua aantal personeelsleden, maar ook dat ze de juiste kennis, houding en vaardigheden hebben. Dan is het essentieel om nu al te bepalen hoeveel en welk soort medewerkers je nodig hebt de komende jaren. Maar nog belangrijker is de vraag hoe je deze medewerkers kunt vinden, ontwikkelen én behouden. 

Subsidie

Zo’n traject lijkt misschien erg duur, moeilijk en arbeidsintensief, maar gelukkig is er een speciale subsidie beschikbaar voor personeel. Deze geldt voor alle MKB-bedrijven tot 250 werknemers. Deze subsidie kan aangevraagd worden tot maximaal 25.000 euro per bedrijf. Hiermee realiseer je jouw doelstellingen! Voor bedrijven onder de 50 man personeel geldt 92% subsidie, voor bedrijven met 50 – 250 man 69%. Je kunt ook je interne uren meetellen als kosten, dus het percentage kan effectief hoger zijn. En het beste nieuws? Deze regeling is van toepassing in heel Nederland.  

Doe de gratis check!

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie voor personeelsontwikkeling? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

Wat levert het je op?

Dankzij de trajecten die Brilliant Work verzorgt met deze subsidie kun je jouw bedrijf ook intern gestructureerd laten groeien. En zorgen dat de juiste medewerkers op de juiste plek zitten. Bovendien wordt het aannemen van nieuwe medewerkers gemakkelijker, waardoor je een aantrekkelijke(re) en betrouwbare werkgever wordt.  

Doordat je taken lager in de organisatie kunt uitzetten, wordt het managementteam ontlast, waardoor zij zich volledig kunnen richten op de groei van het bedrijf, internationalisering of efficiency bijvoorbeeld. 

Resultaat

Het resultaat van deze gesubsidieerde trajecten is dat jouw medewerkers meegroeien met het bedrijf en er een echte leercultuur ontstaat met aandacht voor personeelsbeleid. Hierdoor heb je straks de juiste mensen op de juiste plaats om duurzaam te bouwen aan de toekomst van jouw bedrijf. En dat alles met bijzonder weinig of zelfs geen kosten! 

Bovendien zal jouw bedrijf een aantrekkelijke werkgever worden voor jouw medewerkers. De subsidie stelt je in staat om te investeren in hun ontwikkeling en groei. Dit creëert een positieve werkcultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en kunnen ontplooien. Dit leidt tot een hogere medewerkerstevredenheid en een lager verloop. 

Wat zeggen onze klanten?

Hieronder lees je drie ervaringsverhalen van bedrijven die ook ondersteuning bij personeelsontwikkeling wilden en daarvoor Brilliant Work hebben ingeschakeld. 

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

Studio Harm Hasenaar - Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

‘In het begin vond ik het coachen wel een beetje wennen. Nu ben ik er ontzettend blij mee, want het heeft ons al heel...

Yes Energie Advies foto Lara Kranendrijk Brilliant Work coaching

YES Energie Advies - Business coaching, leiderschapstraining en ontwikkelen medewerkersbeleid

In 2007 startte Jasper Meinema een eigen bedrijf op basis van een fout in de energierekening van zijn werkgever. Hij deed daar de administratie...

peter-koenders-2

Koenders Totaalbouw - Ondernemerscoaching, bedrijfsgroei, leiderschap & team

“Ons bedrijf bestaat al 85 jaar”, vertelt Peter Koenders van Koenders Totaalbouw trots. “In de loop der jaren hebben wij al heel wat ontwikkelingen...

Waarom Brilliant Work?

Brilliant Work bestaat uit ervaren coaches en adviseurs, die zowel vanuit de bedrijfseconomische kant kijken wat je nodig hebt, als ook vanuit een HR perspectief. We zijn helemaal gericht op startende én groeiende MKB-bedrijven. Met onze ruime ervaring in ondersteuning en advies begrijpen wij de uitdagingen waar jij mee te maken hebt, dat er geen eindeloos budget of tijd is maar wel de noodzaak om te werken aan personeelsontwikkeling. Wij werken nauw met jou samen, luisteren naar jouw specifieke behoeften en bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij jouw bedrijf en sector. Doordat we dit al veel vaker hebben gedaan, kunnen we jouw bedrijf relatief snel helpen aan een goede personeelsontwikkeling.  

Expertise

Onze aanpak is persoonlijk, betrokken en gericht op resultaten. Daarnaast maken wij gebruik van subsidie om jouw traject mogelijk te maken. Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is en dat er geen one-size-fits-all benadering bestaat. Daarom stellen we samen met jou een strategisch plan op dat aansluit bij de subsidieaanvraag én jouw visie en waarden. Onze ervaren coaches, waaronder Ivar van Asten, Marco Gorselink en Martine Pauw (die gespecialiseerd is op het gebied van HR), staan klaar om jou te ondersteunen. 

team brilliant work foto coaching advies
De coaches en adviseurs van Brilliant Work.

Waarom kiezen ondernemers voor Brilliant Work?

Als beste beoordeeld

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren. Daarnaast zijn we ook al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste adviesbureau en zijn we uitverkozen tot beste businesscoaching adviesbureau van Nederland 2022 door AI.

Ervaren coaches

Ons team bestaat uit ervaren coaches die hun expertise en ervaring gebruiken om jouw bedrijf te ondersteunen.

Flexibel & op maat

Jouw traject is bij ons volledig op maat! Jij kunt zelf kiezen hoe vaak en met welke coach(es) je afspreekt.

Subsidies

Veel ondernemers hebben recht op meer subsidies. Wij zijn bekend met legio mogelijkheden en weten direct waar jij gebruik van kunt maken.

Het is vaak ook mogelijk om trainingen en workshops onder de groeisubsidie te laten vallen.

Wat is de werkwijze?

Eerst kijken we of er al een duidelijke bedrijfsstrategie is in het bedrijf met concrete doelen. Zo niet, dan gaan we eerst samen bepalen waar jouw organisatie de komende jaren naartoe wil. Vervolgens gaan we aan de slag met het bepalen van de benodigde medewerkers, zowel in aantal als in functie, en hoe je deze kunt vinden.  

Desgewenst schrijven we ook functie- en capaciteitsprofielen, zodat duidelijk is wat de taken zijn van elke rol en wat voor soort vaardigheden of karaktertrekken nodig zijn op een bepaalde functie. Want van een financieel medewerker wil je bijvoorbeeld nauwkeurigheid en cijfermatig inzicht en van een leidinggevende weer vaardigheden als empathie en daadkracht. 

Daarnaast helpen we je jou en de overige leidinggevenden in het bedrijf bij het voeren van effectieve ontwikkelgesprekken en het creëren van een leercultuur binnen jouw bedrijf. 

Ontwikkelplan

Het is ook belangrijk om te weten wat jouw huidige medewerkers willen op het gebied van carrièreontwikkeling en te bepalen of dit past bij de bedrijfsstrategie. Vervolgens kijken we naar de kennis, houding en vaardigheden die jouw medewerkers willen ontwikkelen en die jouw bedrijf nodig heeft, en hoe je deze kunt matchen. Hieruit volgt een ontwikkelplan voor elke medewerker en voor het bedrijf als geheel. Daarnaast kunnen we ondersteuning bieden bij het opstellen van overige documenten zoals personeelshandboeken om jouw HR-beleid meer structuur te geven. 

De kleine lettertjes

Elk traject is uniek en we richten ons altijd op de specifieke wensen en knelpunten van jouw bedrijf. We vermijden dubbel werk, dus als er al uitstekende functieprofielen beschikbaar zijn, zullen we deze niet opnieuw schrijven. Door vooraf na te denken over jouw lange termijn personeelsbeleid, kun je jouw huidige medewerkers beter binden en boeien en tijdig nieuwe talenten aantrekken. We kijken bijvoorbeeld ook naar mogelijkheden met stagiairs en werkervaringsplaatsen. 

Brilliant Work werkt met een heel aantal subsidies, maar die voor personeelsmanagement is alleen aan te vragen in september en maart. Voor samenwerkingsverbanden van meerdere bedrijven gelden andere tijdsvakken. Het traject dient binnen één jaar na goedkeuring afgerond te zijn om aanspraak te maken op de subsidie. Voor samenwerkingsverbanden van meerdere bedrijven geldt een termijn van twee jaar en is het subsidiebedrag nog hoger. Bij individuele aanvragen kan er een voorschot van 50% van het subsidiebedrag worden gegeven bij aanvang van het traject.

Deze subsidie is niet hetzelfde als het STAP-budget. De subsidie zoals hier omschreven is bedoeld voor een bedrijfsbreed ontwikkeltraject, individuele externe vakgerichte opleidingen vallen er niet onder.

Doe de gratis subsidiecheck

Saul Janssen is onze bevlogen accountmanager: hij gaat graag het gesprek met je aan over waar je naar toe wilt, waar je nu staat en hoe we je kunnen helpen daar te komen.  Neem direct contact met hem op door te bellen met 06 – 38 45 20 62 of mail hem via [email protected]

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie voor personeelsontwikkeling? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. En wellicht zijn er ook andere subsidies op jouw bedrijf beschikbaar! 

Zoek