Ivar van Asten

Ondernemerscoach, teamontwikkelaar en trainer

Ivar (1967) is na een succesvolle logistieke carrière in sales en marketing in 2005 begonnen als coach en adviseur en begeleid naar goede tevredenheid van de klant startende ondernemers, bestuurders, managers en directie. Hij doet dit veelal via gesubsidieerde programma’s zoals de Startversneller, Leren van Elkaar kringen en Starters International Business (SIB). Tevens leidt hij enkele middencirkels bij VNO-NCW Achterhoek. Hij heeft inmiddels ruim 500 ondernemers mogen helpen hun droom te realiseren en bijna 90% hiervan is nog steeds actief als ondernemer.

Ivar is actief als begeleider van teams in ontwikkeling en gebruikt daar ervaringsgericht trainen voor, vanwege het grote leereffect en het plezier. Middels outdoor activiteiten als metafoor voor samenwerking, communicatie, leiderschap, strategie, creativiteit en teamvorming helpt hij sinds 2006 teams zich te versterken. Evt ondersteund door coaching van teamleden en managers, brainstormsessies en vervolg trainingen op gebied van communicatie & samenwerking. Hulpmiddelen om in teams elkaars gedrag beter te plaatsen worden desgewenst daarbij ingezet zoals DiSC, Belbin, NLP, MBTI, Enneagram en de diverse kleuren theorieën. Ivar is een natuurlijke verbinder die geloofd in jouw authenticiteit.

Hij combineert zijn werk in Nederland met wonen in Zuid Frankrijk. Door Ivar’s huidige ervaring met het buitenland en zijn verleden met internationaal zaken doen, is hij ook een zeer geschikte exportcoach.

Educatie

  • HBO-MER (Management Economie en Recht)

Werkervaring

  • 1995-2005 – 10 jaar ervaring als senior productmanager, dealer- en exportmanager en major account manager
  • Sinds 2005 ondernemer

Verborgen talent

Out-of-the-box denken, intuïtie en hou van dansen, tennis, rode wijn en een goede film.

Favoriete superkracht

Humor en eerlijkheid.

Mijn insteek

Ik ben liever eerlijk dan beleefd, geloof in authenticiteit en hou van concreet. Verder zeg ik altijd: doe niet wat ik zeg, maar ga na voor jezelf wat er raakt en ga daarmee aan de slag.

Ik ben flexibel en hou mij aan afspraken. Er is altijd voldoende tijd en mijn motto is: Leef je droom. Het kan wel!

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.