Cases - Ervaringen van onze klanten

Lees hieronder de enthousiaste verhalen van onze klanten. Wil je meer informatie over business coaching, bedrijfsgroei, leiderschap en team versterking of export advies? Neem dan contact op en vraag ook naar de mogelijkheden voor subsidie op een traject.

Startup R-SOLTION Medical uit Barneveld ontwikkelde een verpakkingsrobot voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuizen. De ‘R-APPIT’ die OK instrumenten verpakt vermindert niet alleen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met zo’n 25%, ook zorgt de robot voor een kwaliteitsverbetering op de afdeling. Voor oprichters Mariska van der Vliet en Niels Welling heeft een CSA geen geheimen maar een bedrijf runnen is een ander verhaal. Brilliant Work coach Lizanne Jakobs helpt de starters met de zakelijke kant van een onderneming. Niels: “Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt op gebied van internationale distributie.”

‘Ondernemen is meer dan je product en een accountant’

Mariska weet het nu uit ervaring: : “Bij ondernemen komt zoveel meer kijken dan alleen je product en een accountant voor de bonnetjes.” Via via leerde ze businesscoach Lizanne Jakobs van Brilliant Work kennen. Hoe zien de sessies met Lizanne eruit? “We zien elkaar ongeveer eens per 6 weken en dan bespreken we wat er gebeurd is, waar we tegen aan lopen, we analyseren wat boven tafel komt. Wij zitten er met emotie in, maar Lizanne kijkt heel rustig naar de zaken.” Niels vult aan: “Wij zijn heel druk bezig met ons product en Lizanne wijst ons op andere zaken. Bijvoorbeeld: oké, je wilt groeien, maar hoe dan? Wanneer ga je mensen aannemen? En hoeveel?” Mariska: “Onze prognoses zijn altijd cijfermatig gericht maar Lizanne kijkt bedrijfsgericht. Je wilt 6 machines verkopen? Maar hóe ga je dat dan doen? Via distributeurs? Of zelf? Op welke landen wil je je als 1e richten?” Niels: “Lizanne is heel sterk in het stellen van vragen waardoor we aan het denken worden gezet.

Coach kiezen

Ondernemer kunnen uit een groot aanbod business coaches kiezen maar waar let je als ondernemer op bij je keuze? Niels: “Wij vinden het belangrijk dat we meteen een klik hebben met de mensen waar we mee samenwerken. En dat hadden we met Lizanne. Natuurlijk speelt ook haar kennis en kunde een rol. Lizanne ’s ervaring met internationale distributiekanalen was voor ons heel nuttig.” Mariska: “We willen niet als nummer behandeld worden, dat is ook een reden waarom we voor Lizanne kozen.”

Lizanne licht haar werkwijze toe: “Eerst kijk ik waar de ondernemer over 3 jaar wil staan met zijn bedrijf. We maken we een actieplan, een soort van roadmap; waar wil je heen en hoe kom je daar? Als dat eenmaal staat kan ik makkelijker inhoudelijk helpen. De meeste starters zijn bezig met de waan van de dag; wat moet er nú gebeuren. Ze kijken te weinig naar andere zaken zoals: zijn er subsidies voor mij beschikbaar? Wat moet er volgende maand gebeuren? Voor starters in het algemeen geldt: zoek de balans tussen denken en doen, tussen dat wat je wekelijks moet doen en dat waar je over een jaar of 3 wilt staan, dat wordt vaak vergeten.”

QCS levert met haar AirInternet snel internet op plaatsen waar andere aanbieders stoppen. Na een stevige groeiperiode in Nederland was in 2020 de tijd rijp om AirInternet buiten de landsgrenzen te brengen. Ralph Rademakers vertelt: “Het coachingstraject van Brilliant Work hebben we gebruikt om onze verkoop- en exportstrategie verder te optimaliseren. Hierbij hebben we hulp gekregen van Willem van Putten van Brilliant Work.  

Door de bouwstenen uit Willem zijn Sales- en accountmanagement methode toe te passen in ons bedrijf hebben we ons product en programma succesvol kunnen uitrollen in Duitsland.

Dankzij de handvatten die Willem ons gegeven heeft zijn we in 2 jaar tijd uitgegroeid van 50 partners in 2 landen naar 750 partners in 6 Europese landen. Lizanne van Brilliant Work heeft ons gedurende deze periode regelmatig gewezen op nieuwe of aanvullende subsidie mogelijkheden. Deze hebben een verdere impuls aan onze groei gegeven.

We zijn dan ook heel blij met de ondersteuning die we vanuit Brilliant Work hebben gekregen. Niet alleen hebben ze ons wegwijs gemaakt in subsidieland, we hebben de bouwstenen gekregen om ons product in heel Europa te introduceren!”

www.airinternet.eu

Yvette Drenth – Fresh Finds

Met Fresh Finds ben ik als zelfstandige gestart. Fresh Finds helpt ZZP en MKB met online marketing, zowel adviserend als uitvoerend. Voor het eerst een eigen bedrijf starten is natuurlijk super leuk maar ook heel erg spannend. Na een leuke kennismaking via een netwerkbijeenkomst heb ik Lizanne van Briljant Work leren kennen. Zij kon mij de nodige ondersteuning bieden waar ik naar op zoek was en heeft mij geholpen bij de nodige subsidie om dit mogelijk te maken.

Wat is de hulpvraag/uitdaging van de klant?
Gezien ik nooit eerder een bedrijf ben gestart en ook weinig andere ondernemers om mij heen had kwam er enorm veel op mij af. Ik kon dus wel wat ondersteuning gebruiken bij vragen zoals: ‘Welke netwerken in de omgeving zijn waardevol?’ en ‘Zitten andere ondernemers wel op mij te wachten?’
Een grote uitdaging was het groeien in mijn eigen zekerheid als ondernemer en met een duidelijk plan stappen vooruit gaan maken.

Waar wilde hij of zij coaching voor inzetten?
De coaching wilde ik vooral inzetten als het ‘steuntje in de rug’. Als alles nieuw is, is het ontzettend fijn om met iemand hierover te kunnen sparren. Vragen kunnen stellen over je plannen qua marketing, sales, het netwerk uitbreiden en feedback krijgen van een andere ervaren ondernemer om je in de juiste richting te sturen.

Wat was de methodiek van de coach, wat was de “oplossing”?
Een coaching traject voor starters was voor mij hét ideale steuntje in de rug wat ik nodig had. We zijn begonnen met het helder en concreet krijgen van mijn aanbod en we hebben samen mijn doelen op de korte en lange termijn vastgelegd.
Lizanne stelt de juiste vragen (en soms ook lastige haha) om jezelf en jouw bedrijf in de goede richting te sturen. Er is ook veel tijd besteed aan het wegnemen van mijn eigen twijfels en het laten groeien van mijn zelfvertrouwen als kersverse ondernemer.
Middels verschillende taken en huiswerkopdrachten, zowel tijdens de sessies als daarbuiten, ben ik aan de slag gegaan met onder andere marketing, sales technieken, netwerkbijeenkomsten en het uitwerken van plannen.

Wat is het resultaat van de coaching/”oplossing”?
Het resultaat van het coaching traject is dat ik enorm ben gegroeid als persoon én nieuwe ondernemer binnen een korte tijd. Ik ben nu een heel andere ondernemer als toen ik voor de eerste sessie bij Lizanne naar binnen stapte. Ik ben zelfverzekerder, werk doelgerichter en heb mijn omzet zien groeien.

Wat is de feedback van de klant?
Ik ben Lizanne ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning en goede coaching. Zonder dit traject zou Fresh Finds echt nog niet staan waar het nu staat als bedrijf. Er is geen twijfel dat dit traject mij naast de fijne ondersteuning ook heel erg veel tijd heeft gescheeld bij het laten groeien van mijn bedrijf. Ze heeft de juiste kennis in huis om je verder te helpen, geheel passend bij jouw situatie en bedrijf, maar ook als persoon. Door samen gericht doelen te stellen en haar insteek om ook als ‘zachte doch strenge’ stok achter de deur te fungeren zijn er flinke sprongen vooruit gemaakt. Ik zou dit traject aan iedere starter aanraden, ongeacht in welke branche je werkt.

Bedankt Lizanne!

exportcoaching via Brilliant Work

Ruim een jaar geleden is Berrique Willmott gestart met haar nieuwe bedrijf MARBER PRODUCTS. Ze heeft daarmee een geheel nieuw product op de markt gezet: de GRILL WASH, een schoonmaaktray voor het barbecue rooster (omdat bijna iedereen een hekel heeft aan het schoonmaken van zijn/ haar rooster van de BBQ).

Berrique vertelt graag hoe zij haar coachingstraject met Brilliant Work heeft ervaren: “Samen met exportcoach Willem van Brilliant Work heb ik onze verkoop- en exportstrategie verder kunnen ontwikkelen.

Willem is een gedreven coach, die zelf ook zeer enthousiast was over het product en die mooie links legde met andere bedrijven. Daarnaast heeft Willem mij geholpen met het stellen van bepaalde prioriteiten waardoor de plannen overzichtelijker en beter te behappen werden en ik gerichter en sneller kon groeien.

Brilliant Work heeft mij geholpen door op een subsidie te attenderen waardoor ik als starter met een klein budget dit mooie traject toch in te kunnen zetten. Zo stond ik er niet alleen voor!”

Heb jij ook een goed idee en kun jij ook hulp gebruiken om dit goed in de markt te zetten? Of wil je graag jouw product of idee op de markt brengen in het buitenland? Neem contact met ons op of kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden voor bedrijfsgroei.

Onlangs zijn Pam en Tjitske van De Schoolpleinvergroeners bij ons gestart met een coaching traject. Zij hebben een uniek bedrijf met een fantastisch doel en zijn ook echte ondernemers die de schouders er onder zetten. De Schoolpleinvergroeners ondersteunen scholen, bso’s en kinderdagverblijven met het vergroenen van hun grijze pleinen, waardoor ‘enorme winst’ te behalen is. “Een groen schoolplein geeft kinderen de mogelijkheid om te leren van de natuur. Kinderen gaan met meer plezier naar school en er is minder pestgedrag,” zeggen de oprichters. Samen met Renate en Lizanne van Brilliant Work zijn zij bezig een goede marketingstrategie neer te zetten om steeds meer scholen warm te krijgen voor groenere schoolpleinen. Heb jij ook een goed idee en kun jij ook hulp gebruiken om dit goed in de markt te zetten? Neem contact met ons op of kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden voor starters op https://brilliantwork.nl/business-coach-voor-starters/

Marco Schütz en Gysbert Wind van Eva Solutions vertellen over hun ervaring met coaching en advisering van Brilliant Work, waar ze het voor hebben gebruikt, hoe het heeft geholpen en welke rol subsidie hierin speelde.

Wil jij ook je bedrijf laten groeien? Neem dan contact met ons op of kijk verder op onze website naar informatie over bedrijfsgroei.

Peter Koenders van Koenders Totaalbouw geeft aan hoe hij het traject met Brilliant Work heeft ervaren op het gebied van strategie, bedrijfsgroei, klantgerichtheid en eigenaarschap in zijn bedrijf. Een traject dat we met subsidie hebben kunnen doen.

Wil jij ook je bedrijf goed laten lopen? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie over onze leiderschapstrainingen en teambuilding.

Bekijk het verhaal van Mariëlle van Veel Soeps en hoe we haar een gelukkig mens en onderneemster maakten! Wil je ook gebruik maken van starterscoaching? Lees er dan alles over op de special voor startende bedrijven.

Mark Dannenberg van Geran Access Products vertelt over zijn ervaring met Brilliant Work. Waarom hebben ze gekozen voor deze begeleiding, hoe liep dit, met welke subsidie is dit ondersteunt en wat was de uitkomst?

Wil jij ook je bedrijf laten floreren? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie op de pagina over salescoaching en bedrijfsgroei

PEPP-R traint managersadviseurs en docenten die beter willen worden in het spreken voor een groep. Dit Nijmeegse bureau geleid door Maike Pollaert heeft een unieke methode waardoor je sneller en beter leert spreken dan door een traditionele methode en je impact verhoogt op je klanten, collega’s of studenten. Klanten leren je hoe je je stemgebruik en lichaamstaal op net zo’n hoog niveau kunt krijgen als je inhoudelijke verhaal. Hulp is zowel verkrijgbaar als een op een training, e-learning, in company als op inschrijving met een diverse groep. Maike Pollaert is de eigenaar van PEPP-R en volgde een coachingstraject bij Brilliant Work om te werken aan de groei van het aantal klanten.

Het resultaat van het samenwerken met Brilliant Work

Maike: “Brillant Work heeft me geholpen bij het maken van keuzes in mijn acquisitie. Daarbij hield mijn coach steeds mijn ambities én de successen tot nu toe in het oog. Het resultaat is een doordachte strategie die past bij mijn bedrijf. Daarbij hebben we ook een praktische invulling aan die strategie gegeven die mij helpen om de plannen concreet maken. Die investering heb ik zó terug verdiend!”

Wil je ook gebruik maken van starterscoaching? Lees er dan alles over op de special voor startende bedrijven.

Natalia Leal Coach and Trainer is een bureau dat oplossingen biedt bij de moeilijkste uitdagingen -of het nou op privé of werkgebied is-, zodat jij weer de controle over je eigen leven kunt krijgen. Natalia gebruikt een hele brede toolbox om je weer helemaal los te weken van je huidige situatie zodat je in staat bent om noodzakelijke beslissingen te maken voor je ideale pad. Het resultaat hiervan zijn gelukkigere mensen met minder stress en angst, die in staat zijn hun twijfels en angsten te overwinnen. Ze presteren beter privé en op het werk.

Resultaat van samenwerking met Brilliant Work:

Tijdens het opzetten van mijn allereerste bedrijf, nam ik contact op met Brilliant Work voor business coaching en advies, met name over mijn marketing & sales strategie. Ik was op zoek naar helderdere doelen en concrete hulpmiddelen om de juiste klanten te vinden, van hulp bij het bepalen van wie mijn doelgroep zou moeten zijn tot het aanpassen van mijn call to action, tot mij meer op mijn gemak te laten voelen om een goed verkoop meeting te hebben. Lizanne was zeer verwelkomend, vriendelijk en professioneel; we hebben meerdere keren rond de tafel gezeten om over deze zaken te brainstormen en ik waardeer alle kennis en ervaring die zij mij heeft gegeven heel erg. Daarnaast had ik ook veel aan haar als coach en sparring partner, als klankbord en een soort van reality check voor mijn eigen gedachten en acties. Ik kijk er naar uit om nog meer uit te breiden met mijn bedrijf. Ik heb een eerste versie van mijn sales & marketing plan, die ik ben gaan implementeren en continu aanscherp met al mijn nieuwe ervaringen en sessies met Lizanne. Het heeft flink bijgedragen aan het veranderen van mijn denkwijze van werknemer naar die van een ondernemer en om mijn eigen stijl als zakenvrouw te vinden.

Wil je ook gebruik maken van starterscoaching? Lees er dan alles over op de special voor startende bedrijven.

Güven Erslaskan van Privacy Direct vertelt over het exportcoachingstraject dat hij bij ons heeft ervaren. Een traject dat we met 100% subsidie hebben kunnen leveren voor zijn bedrijf.

Wil jij ook weten of er een markt is voor jouw producten of diensten in het buitenland? Welke landen je het beste als eerste kunt aanvliegen of in welke markten je meer kunt omzetten en hoe je dat het beste kunt doen? Neem dan contact met ons op of kijk voor meer informatie over onze diensten op https://brilliantwork.nl/export-coaching-en-advies/

Niets maakt ons blijer dan tevreden klanten! De coaches van Brilliant Work hebben inmiddels al zo’n 2000 klanten naar tevredenheid geholpen via diverse coachingstrajecten, dus we hebben ruime ervaring en expertise. Toch is elke klant weer uniek voor ons en die begeleiden we echt één op één op een persoonlijke manier.

In deze intake kijken we naar jou en je bedrijf, waar je hulp bij zou willen en hoe we dit aan zouden pakken. We leggen uit op welke subsidies je zou kunnen aanspreken bij onze coachingstrajecten en helpen je met de aanvraag hiervan.

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor de mogelijkheden en de gratis intake om jouw bedrijf te laten groeien.

  | | |
  Schuiven naar boven

  Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Saul Janssen

  Ik bel je graag om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

  App ons