wie zijn wij?

Brilliant Work bestaat uit een team van ervaren en hoog opgeleide bedrijfscoaches, adviseurs en trainers. Ieder met bijzonder veel ervaring in hun vakgebied. Afhankelijk van je vraagstuk, krijg je de coach of coaches die daarin het beste bij jou en je bedrijf past.

We zijn in 2016 opgericht en combineren welbeproefde methodes, ruime ervaring met een frisse blik en een hoop pragmatisme. Onze mensen hebben een uitgebreide theoretische kennis, hebben hun sporen verdiend in de praktijk en zijn bijzonder makkelijk en open om mee te praten. Dus maak een afspraak voor een gratis intake, dan komen we graag langs om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Het team

Lizanne (1973) is de oprichter van Brilliant Work. Met 20 jaar ervaring in een heel scala aan sectoren heeft ze een brede blik. Lizanne is drs in de Internationale Bedrijfscommunicatie, gecertificeerd Ology coach en DISC trainer. Ze spreekt zes talen, wat zeer van pas kwam in haar internationale carrière. Van 1996 tot 2010 bekleedde ze verschillende staf en managementposities in customer service, marketing en verkoop.

Sindsdien werkt ze als bedrijfscoach, trainer en adviseur, zowel in Nederland als Engeland, waar ze 13 jaar lang woonde. Ze werd door Enterprise Nation benoemd tot een van de top 50 consultants van het Verenigd Koninkrijk.

Lizanne is materiedeskundige bij het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK) en professioneel spreker via Assemblee Speakers. Ze leidt sessies en spreekt over onderwerpen op het gebied van strategie, sales, marketing, gedrag en leiderschap.

Ze helpt graag ondernemers en leidinggevenden om hun ambities voor het bedrijf te realiseren en houdt daarbij een brede maar vooral pragmatische aanpak aan. Van sales en marketing tot leiderschap, van Nederland tot ver daarbuiten, van harde tastbare zaken tot nieuwe of betere vaardigheden aanleren.

Marco (1970) heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse functies bij verschillende (MKB-)organisaties op o.a. de werkgebieden vastgoedbeheer, financiële dienstverlening en technische detachering/W&S. Hij heeft ruime ervaring met acquisitie en relatiebeheer voor zowel B2C als B2B. Na zijn studie Bedrijfseconomie heeft Marco een post-HBO opleiding Commercieel Vastgoedmanagement afgerond een opleiding Integrale Psychologie en de opleidingen Familie- en Organisatie opstellingen. Uiteraard scherpt hij zijn (commerciële) kennis regelmatig aan met talloze workshops en trainingen.

In het begrip strategie is Marco zeer sterk in deze helder en eenvoudig uit te leggen, zodat die in de praktijk eenvoudig toepasbaar en laagdrempelig is. En waarbij de implementatie een onmisbaar onderdeel is. Marco begeleidt strategiesessies en MT-(begeleidings)trajecten. Tevens verzorgt hij executive coaching, teamcoaching en individuele coaching. Voor klanten in Gelderland en Overijssel voert hij gesubsidieerde starters- en groeitrajecten (50/80%).

David (1960) heeft zijn sporen verdient in het bedrijfsleven tijdens een internationale carrière. Na een studie Rechten werd hij uitgezonden als General Manager van diverse buitenlandse vestigingen van Ceteco (handelshuis), Bols (drank), en Wessanen (tegenwoordig Ecotone, biologische, natuurlijke, en dieetproducten). Na terugkeer in Nederland trad hij toe tot de Europese Board van CSM (bakkerij ingrediënten).

Landen waar hij veel heeft gewerkt of gewoond: Israël, Angola, Mozambique, Colombia, Portugal, een lange tijd Brazilië, en het Verenigd Koninkrijk (Kallo Foods). Bij CSM was David verantwoordelijk voor Europese export en de vestigingen in Noord, Centraal en Zuid Europa.

 David spreekt behalve Nederlands vloeiend Engels, Portugees, Spaans en Hebreeuws met een gedegen werkkennis in Frans en Duits. David begeleidt en coacht graag ambitieuze zowel startende als gevestigde ondernemers en management teams die in alle opzichten over grenzen heen kijken en willen groeien. Ervaring met zowel B2B als B2C. Voeding en drank, FMCG en Agri. Strategie en executie. Niet alleen over de ‘wat’ (we moeten doen) maar ook over de ‘hoe’ (we het moeten doen).

Renate Termaat (1977) is de online marketing coach voor ondernemers op het gebied leadgeneratie en omzetgroei via kanalen zoals websitesnieuwsbrieven en sociale media. Zo coacht zij al meer dan 10 jaar ondernemers om hun online zichtbaarheid en succes te vergroten. Dit geldt zowel voor grote en kleine webshops als bedrijven die online hun diensten aanbieden.

Met een achtergrond in de financiële dienstverlening en werving & selectiebranche heeft Marketing & Sales altijd in haar bloed gezeten. Vooral het sparren samen met ondernemers leidt altijd tot de meest succesvolle marketingstrategieën! Naast haar opleiding voor de Federatie Financiële Planning heeft zij de afgelopen 10 jaren meerdere opleidingen gevolgd, onder andere intern bij Google, op het gebied van online marketing. In haar 10 jaar ervaring als online marketing specialist heeft zij een zeer brede kennis van veel branches, onder andere; automotive, beauty, leisure, telecom, food, ecommerce, fashion, internationaal en nog veel meer.

De online wereld verandert bijna dagelijks. Google en andere online kanalen vernieuwen en veranderen vaak, het blijft altijd een uitdaging om steeds voor haar klanten de best mogelijke resultaten te kunnen behalen. Een uitdaging die zij maar al te graag aan wil gaan. Renate ziet keer op keer weer dat je geen zakken vol geld nodig hebt om online kanalen, zoals Google Ads, Bing, Facebook, Affiliate Marketing en meer in te zetten om daar rendement uit te halen. Focus op de dienst, het product of de regio is zo belangrijk wanneer je winstgevende resultaten wil halen op jouw online marketing activiteiten.

Sinds 2006 is Stef (1984) actief op gebied van internationaal ondernemen, de eerste vijf jaar met name op gebied van business development en acquisitie. Hier heeft hij zijn sporen ruim verdiend als ondernemer, manager en directielid.

Gedurende de laatste zeven jaar is hij zich gaan richten op internationale e-commerce en de bijhorende operatie. Hij is in ruim 20 landen werkzaam geweest, waarbij hij ook in vijf landen heeft gewoond. Stef is consultant en coach op gebied van scale-up en internationale groei.

Stef heeft tal van zowel B2B als B2C organisaties geholpen om zich internationaal te positioneren, van het MKB tot Fortune 500-bedrijven.Vanuit de wetenschap dat een bedrijf een veel sterkere positie heeft wanneer het zonder landsgrenzen onderneemt helpt hij sinds 2016 klanten met alle aspecten van strategie en uitvoering. De stijl en werkwijze van Stef kenmerken zich door recht door zee, focus op vooruitgang en de daarbij bijhorende beslissingen. Stef is SIB coach namens de RVO, hierdoor kan hij 100% gesubsidieerde exportplannen maken met zijn klanten.

Ivar (1967) is na een succesvolle logistieke carrière in sales en marketing in 2005 begonnen als coach en adviseur en begeleid naar goede tevredenheid van de klant startende ondernemers, bestuurders, managers en directie. Hij doet dit veelal via gesubsidieerde programma’s zoals de Startversneller, Leren van Elkaar kringen en Starters International Business (SIB). Tevens leidt hij enkele middencirkels bij VNO-NCW Achterhoek. Hij heeft inmiddels ruim 500 ondernemers mogen helpen hun droom te realiseren en bijna 90% hiervan is nog steeds actief als ondernemer.

Ivar is actief als begeleider van teams in ontwikkeling en gebruikt daar ervaringsgericht trainen voor, vanwege het grote leereffect en het plezier. Middels outdoor activiteiten als metafoor voor samenwerking, communicatie, leiderschap, strategie, creativiteit en teamvorming helpt hij sinds 2006 teams zich te versterken. Evt ondersteund door coaching van teamleden en managers, brainstormsessies en vervolg trainingen op gebied van communicatie & samenwerking. Hulpmiddelen om in teams elkaars gedrag beter te plaatsen worden desgewenst daarbij ingezet zoals DiSC, Belbin, NLP, MBTI, Enneagram en de diverse kleuren theorieën. Ivar is een natuurlijke verbinder die geloofd in jouw authenticiteit.

Hij combineert zijn werk in Nederland met wonen in Zuid Frankrijk. Door Ivar’s huidige ervaring met het buitenland en zijn verleden met internationaal zaken doen, is hij ook een zeer geschikte exportcoach.

Sinds 1983 opereert Martine (1959) actief als HR manager/Consultant en management lid in het MKB, de industrie en de B2B sector. Ze heeft 30 jaar leiding gegeven aan diverse HR teams in de Benelux. Van 2004 tot 2018 heeft ze veel ervaring opgedaan in change managementsamenvoegingverhuizingen en reorganisaties binnen bedrijven. Martine heeft een bachelor of Science in Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid.

Ze opereert op het snijvlak van organisatie, mens en werk en streeft er constant naar om evenwicht in de vaak tegenstrijdige belangen binnen bedrijven te bereiken. Martine fungeert als sparring partner voor directies om de bedrijfsstrategie concreet te vertalen naar HR beleid en kan dit helder en goed positioneren, waar relevant ook in overleg met vakorganisaties en ondernemingsraden. Verder haalt zij energie uit advisering over de breedte van de HR discipline en richt zij zich op employee en management development met concrete maatwerk plannen. Hierbij is ze bovenal toegankelijk voor alle medewerkers.

Als business sparring partner is ze dynamisch, energiek, resultaatgericht, teamgericht, een vertrouwenspost voor de volledige organisatie en kan dit zowel mondeling als schriftelijk helder verwoorden. Vanuit haar Europese ervaring werkt Martine in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Willem (1961) heeft tot vandaag de dag vele nationale en internationale (interim) directiefuncties gehad. Deze functies hielden in de meeste gevallen in dat hij de producten en diensten van vaak Nederlandse bedrijven in nieuwe landen moest gaan verkopen maar ook het organiseren van bedrijfsovernames en het aansturen van personeel. Zijn ervaring ligt in diverse sectoren waaronder veel IT bedrijven.

Naast het managen van bedrijven heeft hij een aantal start-ups begeleid bij hun “reis” naar groei in binnen- en buitenland. Er is niets leuker om deze bedrijven succesvol te maken en de energie die je daaruit haalt is immens. In veel gevallen focussen ondernemers te veel op het product of de dienst die ze willen aanbieden en besteden vaak (te) weinig aandacht aan bijvoorbeeld regelgeving, vergunningen, certificaten en marketing.

Willem werkt ook als docent aan Nyenrode en de hogeschool van Rotterdam. In Rotterdam verzorgt hij onder andere het vak zakendoen in andere culturen. Opleidingen die Willem heeft genoten zijn een doctoraal sociale geografie RUU, Master in Information Management (KUB) en een aantal management trainingen aan InseadIMD en Kellogg.

Saul (1976) is onze go-to person als je wilt weten of en hoe we je kunnen helpen. Maar ook welke subsidies er beschikbaar zijn waar je gebruik van kunt maken voor je coachingstraject. Hij gaat graag het gesprek met je aan over waar je naar toe wilt, waar je nu staat en hoe we je kunnen helpen daar te komen. Daarnaast helpt hij ondernemers met het opzetten en verbeteren van hun sales proces om meer omzet en/of winst te halen uit de huidige activiteiten.

Hiervoor zet hij naast zijn sales ervaring opgedaan bij Heineken, Reed Elsevier en beslist.nl ook zijn kennis opgedaan bij diverse opleidingen. Zo is er zijn opleiding HEAO commerciële economie met als specialisatie International Marketing, een post doc sales en accountmanagement aan de Erasmus Universiteit en internationaal bij het Sales Insights Lab.

Danny den Hartog (1980) is de coach voor ondernemers die een echt verschil willen maken in de wereld. Hij studeerde Asian Trade Management op HBO niveau en heeft Master’s degrees in business administration en marketing management. Danny leidde van 2007-2013 voor Brabantia de sales en marketing activiteiten voor Asia Pacific. Meteen daarna verhuisde hij terug naar Nederland en is sindsdien alleen nog maar werkzaam om sociale ondernemingen te helpen om internationaal op te schalen.

In die tijd heeft hij veel van zulke bedrijven geholpen met internationalisering, zoals de Global Sales Director voor de Somnox Sleep Robot, waarbij hij geholpen heeft om deze radicale slaap innovatie met succes internationaal in de markt te zetten. Danny’s sales en marketing expertise omvat meerdere sectoren en hij heeft geholpen om bedrijven op te zetten in Azië, het Midden Oosten, Europa, de VS en Afrika.

Hij is de oprichter van Coach Africa, waarbij hij Afrikaanse coaches helpt om buiten hun eigen continent klanten te bedienen. Daarnaast is hij op een missie om 5 miljoen moeders in Afrika met een eigen bedrijf te helpen opschalen voor 2030. Danny werkt graag met ondernemers die een positieve bijdrage aan de wereld willen leveren, en coacht hen vaak met behulp van de Starters International Business regeling.

Monique (1972) is onze administratieve duizendpoot. Ze is een echte regelaar en planner. Ze beantwoordt e-mails, plant onze social media berichten, helpt klanten met subsidieaanvragen, maakt nieuwsbrieven en offertes, en verstuurt de facturen.

Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij jouw subsidieaanvraag dan kun je met haar een afspraak plannen. Of misschien heb je andere vragen. Via het mailadres admin@brilliantwork.nl is Monique altijd bereikbaar en helpt ze je graag.

Schuiven naar boven

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Saul Janssen

Ik bel je graag om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

App ons