Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Brilliant Work bestaat uit een team van ervaren en hoog opgeleide bedrijfscoaches, adviseurs en trainers. Ieder met bijzonder veel ervaring in hun vakgebied. Afhankelijk van je vraagstuk zetten we de coach in die daar het beste bij past.

We zijn in 2016 opgericht en combineren welbeproefde methodes, ruime ervaring met een frisse blik en een hoop pragmatisme. Onze mensen hebben een uitgebreide theoretische kennis, hebben hun sporen verdiend in de praktijk en zijn bijzonder makkelijk en open om mee te praten. Dus maak een afspraak voor een gratis intake, dan komen we graag langs om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Lizanne Jakobs, bedrijfscoach in Oosterbeek

Lizanne Jakobs – bedrijfscoach, adviseur en spreker

Lizanne is de oprichter van Brilliant Work. Met 20 jaar ervaring in een heel scala aan sectoren heeft ze (1973) een brede blik. Lizanne is drs in de Internationale Bedrijfscommunicatie, een gecertificeerd Ology coach en DISC trainer. Ze spreekt zes talen, wat zeer van pas kwam in haar internationale carrière. Van 1996 tot 2010 bekleedde ze verschillende staf en managementposities in customer service, marketing en verkoop.

Sindsdien werkt ze als bedrijfscoach, trainer en adviseur, zowel in Nederland als Engeland. Ze werd door Enterprise Nation benoemd tot een van de top 50 consultants van het Verenigd Koninkrijk.

Lizanne is materiedeskundige bij het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK) en professioneel spreker via Assemblee Speakers. Ze leidt sessies over onderwerpen op het gebied van strategie, marketing, verandermanagement en leiding geven.

Tevens functioneert ze als exportcoach namens de overheid. Hierdoor kan ze 100% gesubsidieerde exportplannen maken met haar klanten en 50% gesubsidieerde Brexit trajecten uitvoeren. Voor klanten in Gelderland en Overijssel voert ze gesubsidieerde starters- en groeitrajecten.

Marco Gorselink – strategiespecialist voor het MKB én ZZP’ers, ondernemerscoach

Marco (1970) heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse functies bij verschillende (MKB-)organisaties op o.a. de werkgebieden vastgoedbeheer, financiële dienstverlening en technische detachering/W&S. Hij heeft ruime ervaring met acquisitie en relatiebeheer voor zowel B2C als B2B. Na zijn studie Bedrijfseconomie heeft Marco een post-HBO opleiding Commercieel Vastgoedmanagement afgerond een opleiding Integrale Psychologie en een basisopleiding Familie-opstellingen. Uiteraard scherpt hij zijn (commerciële) kennis regelmatig aan met talloze workshops en trainingen.

In het begrip strategie is Marco zeer sterk in deze helder en eenvoudig uit te leggen, zodat die in de praktijk eenvoudig toepasbaar en laagdrempelig is. En waarbij de implementatie een onmisbaar onderdeel is. Marco begeleidt strategiesessies en MT-(begeleidings)trajecten. Tevens verzorgt hij executive coaching, teamcoaching en individuele coaching.

Brilliant Work coach Fokko Bonsma, starterscoach, ondernemerscoach, burn out coach

Fokko Bonsma – Ondernemerscoach, trainer, ontwikkelaar persoonlijke effectiviteit

Fokko (1964) heeft een commerciële HBO opleiding (automotive) en bezit meer dan 30 jaar ervaring bij (MKB-) organisaties in binnen- en buitenland. Gebieden waar hij zijn kennis en ervaring heeft opgedaan als oprichter, eigenaar, manager en commercieel medewerker zijn import, export, sierteelt en de automobielsector, zowel personen als bedrijfswagenbranche. Als exporteur heeft hij markten als de VS, Canada en Kazachstan voorzien van verse snijbloemen en planten en bolproducten. Deze export ervaring heeft hij als coach en begeleider gedeeld met nieuwe collega’s.

Hij heeft ruime ervaring op het gebied van verkoop, acquisitie, communicatie, relatiebeheer en begeleiding en ontwikkeling van persoonlijke effectiviteit. Dit alles binnen B2B en B2C.

In 2006 verschoof (met behulp van een burn-out) zijn fascinatie van de buiten- naar de binnenkant; opleidingen in coaching, counseling en co-dependentie waren hierdoor een logisch gevolg. Mede door zijn meest recente studie van Strategic Intervention Coach weet Fokko de harde zakelijke targets goed te combineren met wat mensen ’zachtere factoren noemen’.

Zijn huidige begeleiding ligt op het vlak van individuele coaching, coaching van directie, MT, zowel als teamcoaching. Hij begeleidt al meer dan 10 jaar startende ondernemers via gesubsidieerde programma’s als IkStartSmart en de Startversneller.

Carlo van Rienen – Franchise Consultant

Carlo (1968) is een ervaren adviseur voor bedrijven die een franchiseformule of soortgelijk commercieel samenwerkingsverband willen ontwikkelen, professionaliseren of laten groeien. Hij verzorgt haalbaarheidsstudies, ontwikkelt franchise– en licentieformules en maakt franchiseovereenkomsten- en handboeken. Tevens helpt hij bij de werving- en selectie van franchisenemers en helpt bestaande franchiseformules bij het professionaliseren, het managen of het internationaal uitrollen van de formule.

Carlo is sinds 2002 actief in de franchisewereld als franchisegever en adviseur voor centrale franchiseorganisaties en overige serviceorganisaties. Als franchisegever was hij verantwoordelijk voor HypotheekDesk, een formule voor financieel intermediairs. Onder zijn toezicht is de organisatie van 5 naar 42 vestigingen gegroeid. Carlo werkt als franchisespecialist, formuleontwikkelaar, procesmanager, interim formulemanager of franchise mediator. Hij is is als verandermanager betrokken bij transitietrajecten voor franchiseformules of andere commerciële samenwerkingsverbanden. Carlo begeleidt franchise-eigenaren en formulemanagers in het managen van de formule en/of de franchisenemers. Daarnaast publiceert en spreekt hij over zijn expertise.

Ivar van Asten – ondernemerscoach, teamontwikkelaar en trainer

Ivar (1967) is na een succesvolle logistieke carrière in sales en marketing in 2005 begonnen als coach en adviseur en begeleid naar goede tevredenheid van de klant startende ondernemers, bestuurders, managers en directie. Hij doet dit veelal via gesubsidieerde programma’s zoals de Startversneller, Leren van Elkaar kringen en Starters International Business (SIB). Tevens leidt hij enkele middencirkels bij VNO-NCW Achterhoek. Hij heeft inmiddels ruim 200 ondernemers mogen helpen hun droom te realiseren en bijna 90% hiervan is nog steeds actief als ondernemer.

Ivar is actief als begeleider van teams in ontwikkeling en gebruikt daar ervaringsgericht trainen voor, vanwege het grote leereffect en het plezier. Middels outdoor activiteiten als metafoor voor samenwerking, communicatie, leiderschap, strategie, creativiteit en teamvorming helpt hij sinds 2006 teams zich te versterken. Evt ondersteund door coaching van teamleden en managers, brainstormsessies en vervolg trainingen op gebied van communicatie & samenwerking. Hulpmiddelen om in teams elkaars gedrag beter te plaatsen worden desgewenst daarbij ingezet zoals DiSC, Belbin, NLP, MBTI, Enneagram en de diverse kleuren theorieën. Ivar is een natuurlijke verbinder die geloofd in jouw authenticiteit.

Hij combineert zijn werk in Nederland met wonen in Zuid Frankrijk. Door Ivar’s huidige ervaring met het buitenland en zijn verleden met internationaal zaken doen, is hij ook een zeer geschikte exportcoach.

Stef van Boekel – Exportcoach

Sinds 2006 is Stef (1984) actief op gebied van internationaal ondernemen, de eerste vijf jaar met name op gebied van business development en acquisitie. Hier heeft hij zijn sporen ruim verdiend als ondernemer, manager en directielid.

Gedurende de laatste zeven jaar is hij zich gaan richten op internationale e-commerce en de bijhorende operatie. Hij is in ruim 20 landen werkzaam geweest, waarbij hij ook in vijf landen heeft gewoond. Stef is consultant en coach op gebied van scale-up en internationale groei.

Stef heeft tal van zowel B2B als B2C organisaties geholpen om zich internationaal te positioneren, van het MKB tot Fortune 500-bedrijven.Vanuit de wetenschap dat een bedrijf een veel sterkere positie heeft wanneer het zonder landsgrenzen onderneemt helpt hij sinds 2016 klanten met alle aspecten van strategie en uitvoering. De stijl en werkwijze van Stef kenmerken zich door recht door zee, focus op vooruitgang en de daarbij bijhorende beslissingen. Stef is SIB coach namens de RVO, hierdoor kan hij 100% gesubsidieerde exportplannen maken met zijn klanten.

Stef van Boekel, Brilliant Work exportcoach

Willem van Putten, export coach

Willem (1961) heeft tot vandaag de dag vele nationale en internationale (interim) directiefuncties gehad. Deze functies hielden in de meeste gevallen in dat hij de producten en diensten van vaak Nederlandse bedrijven in nieuwe landen moest gaan verkopen. Hierbij kwam hij tot het inzicht dat de directheid van onze Nederlandse cultuur niet overal evengoed werkt.

Naast het managen van bedrijven heeft hij een aantal start-ups begeleid bij hun “reis” naar het buitenland. Er is niets leuker om deze bedrijven succesvol te maken in het buitenland en de energie die je daaruit haalt is immens. In veel gevallen focussen ondernemers te veel op het product of de dienst die ze willen aanbieden en besteden vaak (te) weinig aandacht aan bijvoorbeeld regelgeving, vergunningen, certificaten en marketing.

Willem werkt ook als docent aan Nyenrode en de hogeschool van Rotterdam. In Rotterdam verzorgt hij onder andere het vak zakendoen in andere culturen. Opleidingen die Willem heeft genoten zijn een doctoraal sociale geografie RUU, Master in Information Management (KUB) en een aantal management trainingen aan Insead, IMD en Kellogg.