Maarten Smit

Specialist internationaliseren, new business en strategische marketing

Maarten Smit is een internationale marketingadviseur en business development coach met meer dan 25 jaar ervaring in internationale projectontwikkeling, strategische marketing, tuinbouw-agro-food marketing, sector- en stakeholder analyse, ketenmanagement & verticale samenwerking, export en business development coaching en capaciteitsopbouw. Zijn internationale ervaring bestrijkt landen als Moldavië, Servië, Kroatië, Rusland, Algerije, Eritrea, Marokko, Bahrein, Kuwait, Iran, Qatar, Saoedi-Arabië, UAE, China, Indonesië, Taiwan en Myanmar.

Hij is best gekarakteriseerd als inspirerend, analytisch, strategisch, communicatief en cultuurgevoelig, met een zakelijk en resultaatgerichte benadering en een sterk empathisch vermogen bij zowel overheid als bedrijfsleven.
In zijn professionele leven zoekt Maarten altijd naar het ontwikkelen en begeleiden van holistische interventies vanuit het belang van:

  1. Overheid
  2. Bedrijfsleven/industrie 
  3. Kennisinstellingen, veelal bekend als het ‘Triple Helix’ en ‘Dutch Diamond’ gedachtegoed.

MVO vormt een rode draad bij projectontwikkeling.

Educatie

  • MSc. Agricultural Production and Marketing Management.
  • BSc. Tropische landbouw, Agrarische Economie en Handel

Werkervaring

  • Principal advisor GMBS Business Support

Verborgen talent

Ontdek maar.

Favoriete superkracht

Vliegen.

Mijn insteek

Niets is onmogelijk. Bouwen aan en op de kracht van warme relaties.

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.