Onze werkwijze

Doelen

Eerst kijken we naar de doelen voor je bedrijf of afdeling. Waar wil je staan over bijvoorbeeld 3 jaar? Hier maken we een mooie poster van die je goed kunt delen met bijvoorbeeld je medewerkers, leveranciers of klanten. Deze kun je op de muur hangen, of voor papierloze kantoren op digitaal formaat krijgen. Mocht je al iets dergelijks hebben, dan gebruiken we dat als uitganspunt.

Actieplan

Als je je doelen hebt vastgesteld is het tijd om te kijken wat er moet gebeuren om het komende jaar deze doelen te verwezenlijken. Wat loopt er al goed en wat voor nieuwe iniatieven gaan we starten om dit voor elkaar te krijgen. We maken samen een concreet plan waarin staat wat de stappen zijn, wie het gaat doen, wanneer en hoe. Dit is heel belangrijk zodat jij en/of je team precies zien wat er moet gebeuren en een goed overzicht kunnen houden. We hebben hier verschillende versies voor, maar deze is ook te krijgen als A2 formaat poster om op te hangen.

Uitvoering

Het belangrijkste van plannen maken zit hem in de uitvoering. Daarom ondersteunen we onze klanten hierin zodat hun doelen ook worden bereikt. Hoe we dat precies invullen hangt af van de klant en het vraagstuk. Bijvoorbeeld 1 op 1 coaching, workshops en/of advisering. We bezitten over een zeer groot netwerk van bedrijven, overheidsinstellingen en andere contacten waar we je graag verder mee helpen. Hieronder valt ook veel gratis dienstverlening vanuit de overheid of provincie en het woud aan subsidies waar bijna geen enkele ondernemer of manager mee bekend is.

Subsidie

Als je bedrijf 1-250 medewerkers heeft dan kunnen we je meestal op gesubsidieerde basis helpen. We gebruiken hiervoor meerdere regelingen, per bedrijf kunnen we kijken voor welke je allemaal in aanmerking komt. Dit hangt o.a. van de leeftijd en locatie van je bedrijf en het onderwerp waar je aan wilt werken. Mocht je meer dan 250 medewerkers hebben of geen gebruik willen maken van subsidies, dan kan het natuurlijk ook gewoon zonder.

Waar we voor staan

Resultaat

Voor resultaten op zowel korte als ook lange termijn. Korte termijn doelen vallen in het niet als je niet weet waar je naar toe wilt met je bedrijf of afdeling. En lange termijn doelen haal je niet als je niet een heel praktisch plan van aanpak hebt voor het heden. We zorgen voor een goede balans tussen de “doeners” en “denkers”.

Niets staat los van elkaar

We pakken zaken aan vanuit een brede blik want niets staat los van elkaar. Noem het holistisch of boerenverstand, maar alle veranderingen die je teweegbrengt hebben bijvoorbeeld effect op collega’s, klanten en leveranciers. Het geheel moet kloppen.

Pragmatisch en positief

We werken samen met de kennis van de eigen sector van de klant en daar voegen we onze kennis van best practice aan toe. Onze oplossingen zijn pragmatisch en positief!

Open en eerlijk

Open en eerlijk zijn naar elkaar. Dat is de enige manier voor ons om effectief tot resultaten te komen. Onze klanten krijgen het meeste uit de samenwerking door open kaart te spelen en zo tot de kern te komen. En dat doen wij ook naar de klant.

Zachte en harde kant

Een bedrijf of organisatie zonder doelen, actieplannen, budgetten en andere tastbare zaken heeft geen focus of structuur. Maar om goed te lopen moet er ook een goede sfeer zijn, mensen de juiste vaardigheden en kennis hebben en gedrag vertonen. De zogenaamde zachte kant. De balans tussen die twee moet goed zijn. Brilliant Work coaches hebben verstand van beide kanten en kunnen zorgen dat ze op een even hoog niveau komen in je bedrijf.

FAQ - Veel gestelde vragen

Zo lang als je wilt, het kortste is meestal een maand of drie, het langste jaren. Je zit bij ons niet vast aan een bepaalde termijn. Alleen als we een subsidieregeling volgen, dan moeten we ons houden aan die eisen. Aan het einde van een meeting plannen we de volgende meteen weer in. Vaak is dat een keer per maand, maar vaker of minder vaak kan ook natuurlijk.

Meestal twee uur, maar dat hangt maar net af van wat jij en je coach afspreken. Twee uur is een mooie tijd om echt goed door te pakken, plannen te maken en de diepte in te gaan. Onze sessies zijn een mix van coaching, waarbij we je een hoop vragen stellen en je zelf tot goede inzichten komt, maar ook advies, waarbij je sneller tot je doel komt.

Jazeker, je mag je coach ook bellen, mailen of appen tussen sessies door met vragen

Dat hangt van de regeling af, meestal jijzelf maar met veel hulp van onze kant

Dat kan bij de klant op locatie, bij de coach, via Zoom/MS teams/Google meet etc, of waar je maar wilt.

Als de coaching met subsidie is dan ontvang je altijd aan het begin van het traject een factuur, waarbij we je laten weten wanneer je welk deel moet betalen. Bij coaching zonder subsidie krijg je een maandelijkse factuur voor de gemaakt uren.

Coach is geen beschermde titel, dus zit er nogal wat kwaliteitsverschil in. Bij Brilliant Work hebben alle coaches een ruime ervaring in zowel het bedrijfsleven, als ondernemer en als coach/adviseur en minimaal een HBO opleiding.

We hebben dezelfde handige tools en templates, zijn benaderbaar en pragmatisch. Binnen het team hebben we verschillende expertises, dus als klant kun je ook gebruik maken van meerdere coaches binnen een coachingstraject, onder een factuur.

Sales, marketing, bedrijfsgroei, leiderschap, HR, team building, burn out coaching, bedrijfsstrategie, ondernemerschap, export, internationalisering en alles wat onder gedrag valt zoals klantgerichtheid en communicatie.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search