Subsidie voor ondernemers

Wil je bedrijfsgroei, je personeel of organisatie ontwikkelen?

Wist je dat je als bedrijf van 1- 250 medewerkers gebruik kunt maken van meerdere groeisubsidies? De overheid wil natuurlijk dat je slaagt als ondernemer, jouw bedrijf groeit in het binnen- of buitenland en dat je medewerkers (als je die hebt) mee groeien. Dit geldt voor zowel startende als oudere bedrijven, ZZP en MKB. We hebben de mogelijkheden even op een rijtje gezet voor je.

16 soorten subsidie

We helpen ondernemers momenteel ondersteund door 16 (!) soorten subsidie, maar wij helpen ze ook ongesubsidieerd. Vraag naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw bedrijf en waar jij aan wilt werken! Een coachings- of adviestraject bij Brilliant Work is vaak 33 – 92% gesubsidieerd. Het is óók mogelijk om meerdere subsidies tegelijkertijd aan te vragen.

Ontwikkelen medewerkers

1. 92% subsidie voor kleinere bedrijven en 69% voor middelgrote, maximaal €25K subsidie. MKB en bepaalde sectoren, ook grootzakelijk. Voor heel Nederland beschikbaar.

2. 50% subsidie voor het MKB met een maximum van €5K in de provincie Friesland.

3. 100% subsidie tot € 5.000,- om een strategisch opleidingsplan of opleidingsbeleid te ontwikkelen voor bedrijven in de metaleketro. Geldig in heel Nederland.

4. Voor het ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden van medewerkers in de metalektro, is er een subsidie van maximaal € 1.250 per medewerker beschikbaar. Deze subsidie geldt voor alle metalektro bedrijven in Nederland. 

Ondernemerscoaching

5. Voor bedrijven jonger dan 5 jaar in Gelderland en Overijssel €1000 subsidie op onze coaching en advisering plus eventueel €1000 voor een opleiding. De subsidie dekt 80% van de rekening. In Overijssel geldt het alleen voor de cultuursector, in Gelderland voor alle sectoren.

6. Voor de provincie Flevoland geldt €5K subsidie op coaching met 50% eigen bijdrage.

7. Ondernemers in de creatieve of culturele sector kunnen 1/3 bijdrage krijgen voor coaching op hun professionele ontwikkeling. Maximaal 2000 euro subsidie. Voor heel Nederland beschikbaar.

Bedrijfsgroei of innovatie

8. 50% subsidie voor alle Gelderse MKB-bedrijven met een maximum van €10K om je bedrijfsgroei te stimuleren.

9. Voor ondernemers in Drenthe die hun bedrijf willen laten groeien, nieuwe markten zoeken of innoveren. Maximaal 3000 euro subsidie met een eigen bijdrage van 50%.

10. 50% subsidie voor MKB met een maximum van €5K in Friesland.

Internationalisering

11. Beginnen met export of je omzet uit het buitenland vergroten? Ontvang 1000 euro subsidie met 50% eigen bijdrage. Geldig voor heel Nederland.

12. Wil je een introductie naar contacten in het land waar je voor het eerst naar toe wilt exporteren of waar je meer omzet wilt draaien? €2.5K subsidie met een eigen bijdrage van 50%. 

13. Bent u financieel getroffen door de oorlog in Oekraïne en/of de sancties tegen Rusland? Hiervoor is €2,5K subsidie en dat dekt 80% van de kosten. Voor heel Nederland beschikbaar.

14. In Drenthe is er ook maximaal €5K subsidie voor internationalisering: een exportplan of handelsmissie bijvoorbeeld (50% vergoed).

Familiebedrijven

15. Als je een familiebedrijf hebt in de provincie Overijssel of er een gaat overnemen, dan kun je €2K subsidie (100% gefinancierd) krijgen, zodat we je kunnen helpen met het toekomstbestendiger of professioneler maken van je bedrijf.

Digitalisering

16. Wil jij advies inwinnen en/of technologie aanschaffen om je website, webshop of social media kanalen beter te laten lopen? Of wil je (nog) zichtbaarder zijn on-line? 

Deze digitaliseringssubsidie is beschikbaar voor elke ZZP’er én MKB-bedrijf tot 50 man personeel. Je kunt maar liefst tot 2.500 euro subsidie krijgen. De eigen bijdrage is 50%.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search