Esther Lucassen

HR-bedrijfscoach en interim HR-manager

Esther (1974) heeft ruim 25 jaar ervaring in het HR-vak als HR Manager/HR Business Partner met een voorliefde voor MKB-bedrijven. Ze richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en groei. Mensen willen graag een waardevolle bijdrage leveren en organisaties vragen dit van hen. Het is de kracht van Esther dit bij elkaar te brengen en zo beweging en vooruitgang te realiseren. Esther heeft een master in Personeelswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Ze heeft veel ervaring opgedaan in brede HR (management) functies waarin alle facetten van het vak aan bod kwamen in verschillende branches. Altijd als echte business partner in het vertalen van de missie, visie en bedrijfsdoelstellingen naar concreet HR-beleid en HR-processen. Vaak ook gericht op changemanagement zowel integratie na overname als ook verander- en reorganisatietrajecten.

Daarnaast is Esther gecertificeerd ME+U drijfveren trainer. ME+U biedt taal en handvatten om op een positieve manier in te zetten op persoonlijke ontwikkeling en samenwerking. Met behulp van inzicht in drijfveren zie wat je te doen staat om potentieel te benutten en met meer impact doelstellingen te bereiken en effectiever samen te werken.

Sinds 2023 werkt Esther als zelfstandig HR-bedrijfscoach en interim HR-manager. Ze coacht graag ondernemers, reikt hen gereedschap aan op het gebied van leiderschap, het laten ontwikkelen van medewerkers en pragmatisch opgezet HR-beleid, processen en tools. Daarnaast coacht ze graag teams gericht op het effectief samen en samen met meer plezier betere resultaten behalen.

Educatie

  • Drs Personeelswetenschappen
  • Verandermanagement TIAS/Nimbas
  • Gecertificeerd ME+U drijfveren trainer

Werkervaring

  • 2023- nu HR bedrijfscoach/interim HR Manager
  • 2019-2022 HR Manager Hendriks Bouw en Ontwikkelen (familiebedrijf)
  • 2004-2019 HR adviseur / HR Manager WPG Uitgevers, o.a. voor Uitgeverij Zwijsen en Voetbal International
  • 1997-2004 HR Adviseur Royal Haskoning

Verborgen talent

Creatief met de haaknaald.

Favoriete superkracht

Van gedaante wisselen met dieren, nieuwsgierig welke inzichten dat geeft.

Mijn insteek

Met als motto hard op de zaak en zacht op de relatie werk ik resultaatgericht, vanuit vertrouwen en met oprechte aandacht en positiviteit. Met een pragmatische aanpak richt ik me op HR -beleid en processen en op maat oplossingen wat de business nodig heeft. Als grote gemene deler dat ze gericht zijn op groei en ontwikkeling van zowel de organisatie als de medewerker. De optimale situatie om resultaten te behalen en te groeien ontstaat wanneer mensen werken vanuit hun kracht, passie, drijfveren en zij de bedrijfsdoelstellingen omarmen. Dan ontstaat er energie die nodig is om resultaten te bereiken, goed samen te werken en plezier te hebben.

Google-beoordelingen

Anette van Haren
Lees verder
De kennis en ervaring van Brilliant Work is werkelijk briljant. Ons coachingstraject hebben we als zeer waardevol ervaren. Dank!
Gert-Jan van Delft
Lees verder
Als startende ondernemers hebben we veel profijt gehad van de ondernemerscoach van Brilliant Work. Het is fijn als je met de vele praktische vragen die je dan hebt terecht kan bij een coach met ervaring. De adviezen, tips en strategische inzichten hebben ons geholpen om een succesvolle start te maken met Sheba Coffee!
Morris Vlijm
Lees verder
Ik ben een jonge startende ondernemer en ben een ondernemerstraject aangegaan bij Brilliant Work. Ik had veel vragen en wist eigenlijk nog vrij weinig over het ondernemen maar ik kan nu zeggen dat met veel vertrouwen mijn eigen onderneming run. Een absolute aanrader!
Previous
Next
5.0
Google totaalwaardering
5/5

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search