Subsidie voor familiebedrijven

De provincie Overijssel telt bovengemiddeld veel familiebedrijven. Zij zijn daarom de ruggengraat van de regionale economie en zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. Speciaal voor deze bedrijven bestaat er een subsidie van maar liefst 20.000 euro voor het inhuren van een coach voor het vergroten van de ondernemersvaardigheden.

Voor de volgende investeringen van een familiebedrijf:
• vernieuwing of verbetering van het productieproces door digitalisering of gericht op verduurzaming.
• Het op de markt brengen van een nieuw product of nieuwe dienst door digitalisering of gericht op verduurzaming.

Ben je ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal vijf werknemers en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Lees dan verder voor alle informatie over deze subsidie voor familiebedrijven.

Subsidie

Dankzij het advies en coaching van Brilliant Work kun je met deze subsidie je bedrijf toekomstbestendig maken. Het is wellicht net dat duwtje in de rug wat jij en jouw familie nodig heeft om het familiebedrijf te laten voortbestaan en te laten bloeien. Denk hierbij aan thema’s als bedrijfsopvolging, digitalisering of duurzaamheid.

Doe de gratis check!

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor de subsidie voor familiebedrijven? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

Wat levert het je op?

Een familiebedrijf met een duidelijk toekomstplan en waar de medewerkers de juiste vaardigheden hebben is een winstgevend bedrijf en een leuke omgeving om in te werken. 

Bedrijfsplan

In veel familiebedrijven ligt er geen duidelijk toekomstplan. De historie is bekend, maar hoe nu verder? Wij helpen je met het stellen van duidelijke bedrijfsdoelen voor de komende jaren en het opstellen van een actieplan voor het komende jaar. Daarnaast begeleiden we je ook bij het uitvoeren van het plan, zodat je daarin gesteund en gemotiveerd bent en blijft. Wat er je doelen ook zijn, omzetgroei, duurzaamheid, digitalisering, export, beter personeelsbeleid of een duidelijke overdracht van familielid op familielid, we zijn er voor je.

Duurzaamheid

Een van de mogelijke aspecten waar je aan kunt werken is duurzaamheid. In veel familiebedrijven is hier nog ruimte voor. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook voor je omzet. Zowel particuliere als zakelijke en overheidsklanten kiezen hun leverancier mede uit op duurzaamheid.

Digitaliseren

Maar we doen meer: we gaan ook kijken welke mogelijkheden er zijn je bedrijf te digitaliseren. Om de productiviteit te verhogen en concurrentievermogen te behouden, is het noodzakelijk dit op tijd te doen. Hoe je dit doet? Met onze hulp! We kijken naar het vergroten van je online zichtbaarheid bijvoorbeeld, de productieprocessen en welke activiteiten of investeringen het bedrijf de komende periode moet uitvoeren op het gebied van digitalisering om de gestelde doelen te halen.

Ondernemersvaardigheden

Naast plannen maken, gaat het juist ook om de uitvoering. Heb jij als ondernemer, of je medewerkers, wel alle vaardigheden die je nodig hebt om de komende jaren je bedrijf op een leuke, toekomstbestendig en winstgevende manier neer te zetten? We kijken samen met je welke vaardigheden nog beter kunnen en trainen hierop. Denk bijvoorbeeld aan leiding geven, marketing, sales, time management, communicatie of klantgerichtheid. 

 

Wat zeggen onze klanten?

Hieronder lees je drie verhalen van bedrijven die ook de hulp van Brilliant Work hebben ingeschakeld. 

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

Studio Harm Hasenaar - Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

‘In het begin vond ik het coachen wel een beetje wennen. Nu ben ik er ontzettend blij mee, want het heeft ons al heel...

simen brunia starterscoaching brilliant work

De Bomenbieb - Starterscoaching

Simen Brunia is een echte bomenliefhebber. “Al tien jaar lang ben ik bezig met het opzetten, beheren en uitbreiden van een kennisencyclopedie over bomen...

matrixmethode-instituut business coaching brilliant work

Het MatrixMethode Instituut - Business coaching en ondernemerscoaching

“Samen met mijn vrouw en haar zoon, hebben wij een VOF. Wij wilden een aantal zaken voor de toekomst vastleggen door het opzetten van...

Waarom Brilliant Work?

Door te investeren in de persoonlijke begeleiding van Brilliant Work, bereik je sneller en gemakkelijker het succesvolle familiebedrijf waar je naar streeft. Onze rol als sparringpartner en adviseur gaat verder dan alleen de coachingssessies; we zijn altijd bereikbaar voor je vragen en ondersteuning. Bovendien hebben we een uitgebreid netwerk waarmee we je in contact kunnen brengen met relevante bedrijven, overheidsinstanties, potentiële klanten, partners en andere subsidiemogelijkheden. We hebben al veel familiebedrijven mogen begeleiden, dus snappen de dynamiek binnen jouw bedrijf. De loyaliteit naar elkaar en de onderneming, maar ook de lastigheid van soms werken met mensen die je normaal niet zou uitkiezen.

Uitdagingen

Onze coaches zijn sterk ervaren in het bedrijfsleven, ondernemerschap en als bedrijfscoach. Of je nu worstelt met tijdsgebrek of beperkt budget hebt, we begrijpen jouw uitdagingen en willen je helpen groeien. Met een breed team van experts kunnen we je bijstaan op allerlei gebieden, zoals sales, marketing, HR-vraagstukken en meer. We zijn trots op onze erkenning als het beste coachings- en adviesbureau van Nederland en onze aanpak blijft altijd praktisch, meedenkend en enthousiast.

Begeleiding

Dankzij onze rijke ervaring hoef jij niet opnieuw het wiel uit te vinden. Je blijft gemotiveerd om aan je familiebedrijf te werken en met onze begeleiding behaal je succesvolle resultaten die aansluiten bij jouw unieke behoeften en doelen. Bij Brilliant Work staat persoonlijkheid, betrokkenheid en resultaatgerichtheid centraal in onze aanpak. We begrijpen dat elk familiebedrijf zijn eigen identiteit heeft en dat je het begeleidingstraject bij ons in je eigen tempo wilt doorlopen. Onze ervaren coaches, waaronder Marco Gorselink, Ivar van Asten en Willem van Putten, staan klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden op jouw ondernemersreis. We zijn er om je te helpen groeien en het beste uit jou en je familiebedrijf te halen.

De coaches en adviseurs van Brilliant Work.

Waarom kiezen ondernemers voor Brilliant Work?

Als beste beoordeeld

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren. Daarnaast zijn we ook al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste adviesbureau en zijn we uitverkozen tot beste businesscoaching adviesbureau van Nederland 2022 door AI.

Ervaren coaches

Ons team bestaat uit ervaren coaches en adviseurs die hun expertise en ervaring gebruiken om jouw bedrijf te ondersteunen.

Flexibel & op maat

Jouw traject is bij ons volledig op maat! Jij kunt zelf kiezen hoe vaak en met welke coach(es) je afspreekt.

Subsidies

Veel ondernemers hebben recht op meer subsidies. Wij zijn bekend met legio mogelijkheden en weten direct waar jij gebruik van kunt maken.

De kleine lettertjes

Met een investering van maximaal €2.000,- kun je je bedrijfsplan voor je familiebedrijf versterken en onze kennis en expertise inhuren.

Om in aanmerking te komen voor de voucher zijn er wel enkele voorwaarden. Zo moet de aanvrager geen landbouw- of visserijonderneming zijn en moet het plan gericht zijn op een familiebedrijf gevestigd in Overijssel. Het plan moet samen met een ervaren coach worden opgesteld. In het plan moet uidelijk opgesteld staan hoe er gewerkt wordt aan het vergroten van ondernemersvaardigheden. Een familiebedrijf kan een bedrijf zijn dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, of een waar meerdere familieleden samen werken.

Een gedegen plan

Het plan moet ook specifieke activiteiten of investeringen bevatten op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en bedrijfsopvolging. Deze activiteiten en investeringen moeten bijdragen aan de groei of toekomstbestendigheid van het familiebedrijf.

De activiteiten dienen te starten binnen 6 maanden na de datum van subsidievaststelling, maar mogen ook gestart zijn tot 6 maanden voor het indienen van de subsidieaanvraag. De subsidie dekt maximaal 100% van de kosten die in aanmerking komen voor subsidie en is beperkt tot €2.000,- per familiebedrijf.

Doe de gratis check!

Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor de subsidie voor familiebedrijven? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

De subsidiecheck

Wil jij weten met welke subsidies we nog meer werken? Doe dan de gratis subsidiecheck of check hier alle subsidies waarmee wij werken. Er zijn onder andere subsidies voor starters, personeelsontwikkeling, exporteren, digitalisering, bedrijfsgroei, bedrijfsstrategie én ondersteuning bij het ondernemerschap.

icon (8)

Subsidie voor digitalisering

Voor alle ondernemers in Nederland geldt dat digitalisering van je bedrijf je enorm vooruit kan helpen. Als je hier geen of weinig budget voor hebt, dan kun je gebruik maken van de digitaliseringssubsidie. Hier vind je alle informatie.

werkwijze_3

Subsidie voor ondersteuning ondernemerschap

Voor elke ondernemer in Gelderland en Overijssel die korter dan 5 jaar zijn bedrijf heeft, is er subsidie van 1.000 euro beschikbaar voor ondersteuning bij het ondernemerschap.

subsidie_2

Subsidie voor starters

Ben je bezig met het starten van je eigen bedrijf of al bezig en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Maak dan gebruik van de subsidie voor starters via Brilliant Work.

wereldbol logo

Subsidie voor exporteren

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in het buitenland of wil meer gaan exporteren? Check dan hier alle informatie over subsidie voor export!

pijl in roos logo

Subsidie voor bedrijfsstrategie

Wist je dat er subsidie beschikbaar is voor alle Friese en Drentse ondernemers om hun bedrijf te laten groeien, innoveren of een nieuwe bedrijfsstrategie op te zetten?

familiebedrijven 2 mensen logo opvolging

Subsidie voor familiebedrijven

Ben je ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal vijf werknemers? Dan is er subsidie voor jou beschikbaar! Met behulp van Brilliant Work zorg jij dan voor een toekomstbestendig bedrijf.

personeel 3 personen logo

Subsidie voor personeel

Wist je dat er subsidie beschikbaar is om je personeel te ontwikkelen van maar liefst 25.000 euro? Lees hier alles over en vraag de subsidie zo snel mogelijk aan.

groei logo

Subsidie voor bedrijfsgroei

Voor elk bedrijf in Gelderland is er 10.000 euro subsidie voor bedrijfsgroei beschikbaar. Het doel is groei en op welke vlakken we je gaan helpen: dat bepalen we samen. Lees hier verder.

Doe de gratis subsidiecheck

Saul Janssen is onze bevlogen accountmanager: hij gaat graag het gesprek met je aan over waar je naar toe wilt, waar je nu staat en hoe we je kunnen helpen daar te komen.  Neem direct contact met hem op door te bellen met 06 – 38 45 20 62 of mail hem via [email protected]

Wil jij weten of je in aanmerking komt voor de subsidie voor familiebedrijven? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. En wellicht zijn er ook andere subsidies op jouw bedrijf beschikbaar! 

Zoek