Export coaching en advies

Export coaching en advies

Met export coaching leer je internationaal ondernemen. Krijg nu een kosteloos 16-urig coachings- en adviestraject.

Export coaching

Als je meer klanten en omzet wilt in het buitenland, of dit uitgebreider en gestructureerder wilt aanpakken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij internationaal ondernemen is het belangrijk om te kiezen op welke landen je je het beste actief kunt richten. Op basis van welke criteria kies je die?

Daarnaast gaat het om sales en marketing activiteiten opzetten voor het verkrijgen van klanten. Elk land stelt weer zijn eigen wettelijke, juridische, taalkundige en culturele eisen aan je product of dienstverlening en zet je voor andere logistieke keuzes.

Ook moet je strategische keuzes maken die passen bij de omvang van je buitenlandse groei. Ga je nieuwe distributeurs of agenten aanstellen? En hoe stuur je die het beste aan? Of kun je beter een eigen vestiging opzetten in het buitenland?

Exportplan, export coaching, export

Brilliant Work kan je helpen bij al deze vraagstukken. Of je nu voorzichtig je eerste klanten in Duitsland of België wilt vinden, of een solide uitbreiding in meerdere landen en continenten wilt opzetten om je huidige exportactiviteiten te versterken. Wij zijn geaccrediteerd om bedrijven op gesubsidieerde basis te helpen. Of je nu een meubelfabriek hebt, een webshop of dienstverlening biedt, alle sectoren vallen hieronder.

Bovendien kennen we de verdere mogelijkheden om in contact te komen met potentiële distributeurs, informatie te verzamelen over je verschillende doellanden daar en plus de mogelijkheden voor verdere subsidies om je export activiteiten te ondersteunen.

Hoe werkt export advies?

Onze export coaches hebben zelf allemaal jarenlange ervaring in zowel een export functie als in het adviseren van het MKB. Dus we weten waar we het over hebben, denken pragmatisch en kunnen snel schakelen. Binnen het exporttraject kijken we eerst naar je doelen. Als deze nog niet vaststaan dan stellen we ze samen op, waar wil je als bedrijf staan over bijvoorbeeld 3 jaar?

Vervolgens maken we samen een export plan waarin beschreven staat wie wat, wanneer en hoe de het komende jaar gaat doen om die doelen te bereiken. Vervolgens coachen en begeleiden we je bij de implementatie, zodat de plannen ook echt worden doorgevoerd. Hierdoor haal je het exportpotentieel in je bedrijf sneller en makkelijker voor elkaar!

Bijna alle MKB’ers kunnen hiervoor subsidie krijgen!

Bedrijven van eenpitters tot 250 medewerkers komen in aanmerking voor subsidie op een exporttraject. Als je bedrijf minder dan 5 jaar bestaat dan maakt het niet uit hoeveel je al exporteert. Voor bedrijven ouder dan 5 jaar geldt de drempel dat je vorig jaar minder dan 25% naar het buitenland moet hebben gefactureerd. Als een of beiden het geval is, kunnen we een geheel kosteloos 16-urig coachings- en adviestraject aanbieden. Hieruit volgt een helder exportplan. De subsidie kunnen we  gewoon voor je aanvragen en ook de betaling hiervan aan het einde van het traject. Mocht je bedrijf niet voldoen aan de subsidie-eisen, dan bieden we deze dienst ook ongesubsidieerd aan.

Brilliant Work is verkozen tot beste MKB coachings en adviesbureau van Nederland voor 2019 (bron Corporate Vision Magazine)

Maak kennis met Ivar van Asten

Hoor hier van Ivar, een van onze ervaren coaches, hoe een exportcoachingstraject eruit ziet voor ondernemers bij ons. Samen met jou maken we een exportplan en ondersteunen we je bij de uitvoering!

De voordelen van Brilliant Work exportcoaching

✔ Praktische 1 op 1 export hulp voor jouw bedrijf

✔ Onze exportcoaches hebben zelf ervaring in internationaal handelen

✔ 16 uur gratis advies met exportsubsidie

Wie gingen je voor?

Lees en kijk de inspirerende cases en maak vast kennis met onze bedrijfscoaches.

Zo deden we dat voor Eva Solutions

Onze coaches hebben veel ervaring in het begeleiden van ondernemers die internationaal willen opereren. We vinden het ontzettend leuk om te zien hoe blij onze klanten zijn met onze hulp en wat voor prachtige resultaten ze daarmee halen voor zichzelf en hun bedrijf! Hiernaast zie je hoe we dat voor Eva Solutions hebben gedaan.

Laat ons contact met je opnemen voor een gratis intake

In deze intake kijken we naar jou en je bedrijf, waar je hulp bij zou willen en hoe we dit aan zouden pakken. We leggen uit welke subsidies je aan kunt vragen bij onze coachingstrajecten en helpen je met de aanvraag hiervan.

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor de mogelijkheden en de gratis intake om jouw bedrijf internationaal te laten groeien.