YES Energie Advies – Business coaching, leiderschapstraining en ontwikkelen medewerkersbeleid

Yes Energie Advies foto Lara Kranendrijk Brilliant Work coaching

In 2007 startte Jasper Meinema een eigen bedrijf op basis van een fout in de energierekening van zijn werkgever. Hij deed daar de administratie en kwam een grote vergissing tegen in de energiefacturen: er werd te veel betaald! Omdat hij in meer energiefacturen fouten ontdekte, dacht hij ‘ik ga hier mijn werk van maken’ en zo werd YES Energie Advies geboren. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderneming met 21 man personeel. YES ondersteunt en helpt MKB-bedrijven en vastgoedondernemingen met onder andere het terugvragen van de energiebelasting, de inkoop van energiecontracten en het realiseren van zonnepanelen. 

Lara Kranendijk werkt al twee jaar bij YES: ze startte als medewerker Energiebelasting en werd later gepromoveerd tot teamleider. Prioriteiten stellen, professionaliseren en aansturen waren voor haar nieuwe zaken toen ze teamleider werd. Omdat Jasper al enige tijd gecoacht werd door Brilliant Work, was de stap om een business coach voor haar te regelen, zo gemaakt.

'Lizanne Jakobs heeft mij geleerd mijn grenzen te bewaken'

“Lizanne Jakobs van Brilliant Work heeft mij vooral geleerd hoe ik prioriteiten moet stellen. In het begin leek alles belangrijk, maar zij heeft mij uitgelegd hoe ik moet kiezen: ‘wat is spoed en wat niet’? Ze zei letterlijk: ‘Het team moet als eerste kunnen functioneren, dus als één van jouw teamleden een vraag aan jou heeft, dan is dat het belangrijkste. Jouw team kan na het beantwoorden van die vraag weer verder met hun werk’. Dit advies pas ik nog elke dag toe.”

“Ook vertelde ze mij dat je een team moet leren om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Dit zit al in de kleinste dingen, bijvoorbeeld dat er duidelijke regels zijn over wie de vaatwasser uitruimt of wie het afval aan de straat zet. Zo voorkom ik dat ik als teamleider een ‘moederrol’ op mij neem, wat een aandachtspunt is wanneer je met studenten werkt”, vertelt Lara. “Ik heb vooral van Lizanne geleerd hoe je je grenzen moet bewaken. In het begin van mijn nieuwe functie, wilde ik alles aanpakken en alles leren, maar je merkt al snel dat je dan niet uitkomt met je tijd. Nu ervaar ik dat ik voldoende tijd heb om veel taken en projecten op te pakken, waarbij ik zorgvuldig te werk ga en kwaliteit weet te verzekeren.

Kennis overdragen van oprichter naar team

“Ik heb goede 1-op-1 gesprekken met Lizanne gehad. Ik vond het ontzettend fijn dat er zo veel aandacht was voor mij en mijn vragen. Ze heeft me ook echt geholpen bij leiderschap: hoe kun je een goede én niet overwerkte teamleider zijn. Maar Lizanne heeft meer gedaan: zo heeft ze ook al onze medewerkers verkooptraining gegeven. Hierin gebruikt ze echt concrete voorbeelden en heeft ze uitgelegd wat voor type mensen er zijn volgens de DISC-methode. Dat is voor ons als bedrijf dat veel klantcontact heeft, heel handig”, laat Lara weten.

Sinds kort is YES (met behulp van subsidie) gestart met het aanpakken van het medewerkersbeleid. “Er zit heel veel kennis in het hoofd van Jasper – onze oprichter – en het idee is nu om die kennis meer naar het team te delegeren. Op deze manier kan Jasper zich met de strategische zaken bezighouden en kan het team volledig blijven functioneren wanneer Jasper klanten bezoekt. Een tweede voordeel is dat we de zaken dan nog sneller kunnen oppakken en klanten optimaal te woord kunnen staan. Ook hebben we vanaf september 2023 een nieuwe teamleider aangesteld, zodat de span of control kleiner wordt en er meer dan voldoende aandacht is voor de individuele medewerkers.”

'Lizanne en Martine hebben ontzettend veel ervaring'

“Samen met Martine Pauw, HR-coach van Brilliant Work, hebben we onlangs een heel duidelijk stappenplan opgesteld voor het medewerkersbeleid, bijvoorbeeld voor functieprofielen en een verbetering in de ontwikkelgesprekken met onze medewerkers. We willen blijven groeien, waarvoor een duidelijke structuur in ons HR-beleid inbouwen de eerste stap is.”

“Ik merk aan Lizanne en Martine dat zij echt ontzettend veel ervaring hebben”, legt Lara uit. “Veel situaties of vragen zijn voor hen heel erg herkenbaar, waardoor ze je meteen op weg kunnen helpen. Martine voelde bijvoorbeeld heel goed aan wat nu belangrijk is en dat de kennisoverdracht van Jasper op de eerste plaats komt.” Lara is erg tevreden over de coaching van Brilliant Work, mede omdat ze vindt dat Brilliant Work altijd goed bereikbaar is. “We mogen bijvoorbeeld altijd bellen bij vragen.”

De toekomstplannen van YES zijn al flink uitgewerkt. “We hebben onlangs een kantoor in Maastricht geopend onder de naam Mosae Energy zodat we in deze hoek van het land lokaal bereikbaar zijn. Verder hebben we ‘Brixa Vastgoedbeheer’ opgezet om verhuurders en pandeigenaren te ontzorgen in hun administratief en technisch beheer. Nu willen we vooral met behulp van Brilliant Work, structuur aanbrengen bij én uitbreiden met personeel.

Wil jij ook stappen zetten in de groei van je bedrijf door middel van subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meer cases

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

natalia

Natalia Leal - Starterscoaching en bedrijfsgroei

“Lizanne was een soort van reality check voor mijn eigen gedachten en acties.” Natálie Leal startte voor het eerst haar eigen bedrijf en wilde...

Eva Solutions zuil Brilliant Work coaching

Eva Solutions - Exportcoaching en bedrijfsgroei

Eva Solutions biedt oplossingen op het gebied van bezoekersregistratie, bezoekersmanagement en toegangsverlening. “Toen we hoorden wat Brilliant Work doet voor ondernemers, leek dat ons...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search