Studio Harm Hasenaar – Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

‘In het begin vond ik het coachen wel een beetje wennen. Nu ben ik er ontzettend blij mee, want het heeft ons al heel veel opgeleverd.’

“Ik heb een multidisciplinaire ontwerpstudio. Dat betekent dat we op het snijvlak zitten van architectuur, design, visuele communicatie en nieuwe media. Mensen kennen ons misschien van de installaties die we op Forteiland Pampus (foto) hebben neergezet: daar hebben we 22 interactieve plekken gerealiseerd zoals schermen, spelletjes, routes en borden.

“We ontwerpen dus de complete inrichting en doen dat vaak voor musea of bezoekerscentra,” vertelt Harm Hasenaar van Studio Harm Hasenaar trots. “We nemen daarbij ook de complete informatievoorziening mee, zodat alles op elkaar aansluit. Op dit moment zijn we onder andere (samen met nog een bureau) bezig in de Stevenskerk in Nijmegen: die wordt niet alleen gerenoveerd, maar ook helemaal voorzien van nieuwe digitale informatievoorzieningen.”

‘Door onze groei wilde ik de taken en processen beter in kaart brengen’

“Tijdens mijn studie architectuur vond ik al dat sommige gebouwen niet logisch waren ingericht. En als je iets wilt verbeteren in de wereld, dan moet je het zelf gaan doen; zo ben ik in 1999 begonnen met mijn bedrijf. We doen meer dan alleen architectuur: we doen bijvoorbeeld ook visuele communicatie. Die ontwerpdisciplines moeten goed op elkaar aansluiten. Ik heb het bedrijf lange tijd met maar één collega gerund, maar sinds vier jaar zijn we uitgegroeid naar vijf personeelsleden. Dan merk je dat het aansturen en organiseren van de projecten niet meer zo eenvoudig is als je maar met z’n tweeën bent,” legt Harm uit.

Dit was de reden dat we Brilliant Work hebben ingeschakeld. Ik wilde de taken binnen het bedrijf meer verdelen en de processen beter in kaart brengen. En Lizanne Jakobs vertelde mij dat hiervoor ook subsidie beschikbaar was. Het voelde voor mij alsof dit het juiste moment was om hiermee aan de slag te gaan, omdat we nu nog in de beginfase van die groei zitten. Als je daar te lang mee wacht, werk je in vaste patronen waar je moeilijk meer in verandert.”

Hulp van twee coaches binnen dezelfde subsidie

Studio Harm Hasenaar krijgt momenteel coaching van Marco Gorselink en Martine Pauw. “Marco helpt ons vooral met de missie en visie. Martine helpt ons bij HR-zaken, zoals de taken van onze medewerkers. We willen dat iedereen precies weet wat zijn of haar verantwoordelijkheden zijn, zodat iedereen op de hoogte is. Op die manier kun je makkelijker elkaars taken overnemen. Marco let echt op wat het meest efficiënt is en Martine helpt weer bij de structuur in de werkwijze.”

“Zelf heb ik van Martine geleerd dat ik gewoon de baas blijf, ondanks dat ik graag wil dat iedereen gelijkwaardig is. Ik wil dat iedereen het leuk vindt, maar dat kan niet altijd. Ik ben ook niet echt thuis in HR-zaken, zoals hoe je bijvoorbeeld met je personeel omgaat. Martine is heel vakkundig en heeft veel praktijkervaring.”

‘Het openbreken van je werkwijze kan een verademing zijn’

 “In het begin vond ik het coachen wel even wennen, vooral omdat je na al die jaren een beetje vastzit in de werkwijze zoals je het altijd al doet. Dat zal iedereen wel herkennen. Juist het openbreken van die werkwijze en bekijken hoe het mogelijk anders en zelfs beter kan werken, is uiteraard een verademing. Soms lijkt het een open deur, maar iemand moet het je even goed vertellen. Dat is tot nu toe aardig gelukt.”

Wat betreft de kosten wist Harm eigenlijk niet dat er subsidie beschikbaar was om leren en ontwikkeling van medewerkers in het MKB te ondersteunen. “Het aanvragen van de subsidie vond ik best lastig. Lizanne heeft voor ons alles heel goed voorbereid, waardoor het veel makkelijker was om die subsidie te krijgen. Ik ben daar heel erg blij mee, want het heeft ons tot nu toe al heel veel opgeleverd. En aangezien het grotendeels gesubsidieerd is, helpt dat zeker, want alles bij elkaar is het veel geld. Als je dat als klein bedrijf moet betalen zonder subsidie, kan dat misschien wel te veel zijn, terwijl het je wel verder helpt.”

‘Wij zijn er nog niet, maar zitten wel op de goede weg’

Nu is het zo dat onze klanten onze ambassadeurs zijn. Als wij goed werk leveren, krijgen we hele goede mond-op-mondreclame. We willen nu gaan kijken of we op marketinggebied iets kunnen doen met vindbaarheid en zichtbaarheid. Over vijf jaar willen we echt een begrip zijn binnen ons vakgebied, waardoor mensen ons vanzelf weten te vinden. Dus als we ons bedrijf intern verder verbeteren, dan wordt de kwaliteit nog beter dan hij nu al is en zullen de klanten ons vanzelf terugvragen of aan anderen adviseren als zijnde ‘je moet Studio Harm Hasenaar eens bellen, want die kunnen dit’.”

Wil jij, net als Studio Harm Hasenaar, subsidie ontvangen om je medewerkers te laten groeien door coaching en advies van Brilliant Work? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, want deze subsidie kan maar twee keer jaar worden aangevraagd (maar vergoedt dan wel wél 69 tot 92% van de kosten tot 25.000 euro!). 

Meer cases

simen brunia starterscoaching brilliant work

De Bomenbieb - Starterscoaching

Simen Brunia is een echte bomenliefhebber. “Al tien jaar lang ben ik bezig met het opzetten, beheren en uitbreiden van een kennisencyclopedie over bomen...

Yes Energie Advies foto Lara Kranendrijk Brilliant Work coaching

YES Energie Advies - Business coaching, leiderschapstraining en ontwikkelen medewerkersbeleid

In 2007 startte Jasper Meinema een eigen bedrijf op basis van een fout in de energierekening van zijn werkgever. Hij deed daar de administratie...

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search