Nieuwsbrief mei: bedrijfscoachingssubsidie Gelderland/Overijssel/Flevoland verandert, webinar data, Duits recht bij ondernemen, spar met ons

Lees alles over:

– Subsidies op bedrijfscoaching in Gelderland, Overijssel en Flevoland veranderen!
– Gratis webinar en live evenementen data
– Duits recht bij zakelijk schrijven
– Sparren over het nieuwe normaal voor je bedrijf?

Subsidie voor jonge bedrijven in Gelderland, Overijssel en Flevoland verandert
subsidie ondernemerscoaching Flevoland houden eind vh jaar op, Gelderland verandert mogelijk op criteria

Verandering 1: Bedrijven jonger dan 6 jaar in Gelderland en Overijssel konden de afgelopen paar jaar aan aanvraag doen voor 1000 euro subsidie per ondernemer op ondernemerscoaching en 1000 euro op een opleiding. Dit is 80% van de gemaakte kosten. En voor bedrijven met bijvoorbeeld 2 eigenaren geldt het bedrag dus 2x omdat het per persoon is i.p.v. per bedrijf. De verwachting is dat vanaf januari de criteria voor welke bedrijven mee mogen doen wel aardig kunnen veranderen en nauwer zullen zijn dan nu.

In Flevoland is er 50% subsidie voor ondernemers ongeacht de leeftijd van hun bedrijf. Het gaat hier om maximaal 5000 euro per aanvraag. Deze regeling loopt eind 2020 af dus wacht hier niet te lang mee.

Voor meer info, neem contact op met Lizanne op lizanne@brilliantwork.nl of 06 21371669.

Brilliant Work webinars en evenementen – schrijf je nu in

28 mei  In 6 stappen je bedrijf verstevigen – ook nu! webinar
Hoe zorg je dat je je bedrijf goed op koers houdt in deze toch wel aparte tijden? We beginnen om 5 uur en het is onderdeel van de Bitterballenborrel Gelderland bijeenkomst.  http://www.bitterballenborrel.nl/events/virtuele-bitterballenborrel-gelderland/
18 juni  Industrialiseren – webinar ism Generation E
Vooral bedoeld voor bedrijven die hun productie willen opschalen en alle vragen die daar bij komen. Dit seminar wordt gegeven door Metaalunie en Novum Excell.
https://www.generation-e.nl/events/kennissessie-industrialisatie/
23 juni Growing your company quickly and stress free – Engelstalig webinar ism Briskr
Running a healthcare or life science business is a complex matter, especially when you are experiencing or planning to have a period of growth. We will show you how!
Inschrijven tzt via https://briskr.eu/news-events/ of nu al via lizanne@brilliantwork.nl
25 juni Doelen bepalen, keuzes maken, successen behalen! – workshop of webinar i.s.m. Start Up Nijmegen.
Elke dag komen er als ondernemer zoveel keuzes op je pad. Hoe kies je nou waar je voor gaat, waarom is dat belangrijk voor het succes van je bedrijf en hoe structureer je dat?
https://www.startupnijmegen.nl/agenda/doelen-bepalen-keuzes-maken-successen-behalen/
30 juni Hoe onderscheid ik mijn bedrijf van de concurrentie? ism Bright Pensioen
https://brightpensioen.nl/evenement/hoe-onderscheid-je-jouw-bedrijf-van-de-concurrentie/.
10 september – Sales en internationalisering – indien mogelijk als live event met mogelijkheid om ook als webinar te volgen ism Generation E
Aanvang 9 uur ’s ochtends op het IPKW terrein in Arnhem. Reserveer alvast de datum

Zaken doen met Duitsland is niet zo eenvoudig als het lijkt!

Onze samenwerkingspartner Strick Rechtsanwälte & Steuerberater hebben een helder stukje over geschreven over het zogenaamde Kaufmännische Bestätigungsschreiben. Dit stukje Duitse wetgeving is compleet anders dan de Nederlandse, maar kan Nederlandse bedrijven wel enorm treffen als ze zaken doen met zakelijke partijen bij onze oosterburen.

Lees dit artikel als je al zaken doet met Duitsland of van plan bent dit te gaan doen! Mocht je vragen hebben over zaken doen met Duitsland of andere landen, kijk dan even wat je Brilliant Work export coach voor je kan betekenen en of de hulp van Strick handig zou zijn. In beide gevallen is subsidie beschikbaar!
https://brilliantwork.nl/het-kaufmannische-bestatigungsschreiben-bevestiging-bij-toepasselijkheid-duits-recht/

Sparren over je bedrijf in het nieuwe normaal?

Het is voor iedereen wennen geweest de afgelopen maanden met alle overheidsmaatregelen. Nu het stof deels is neergedaald en de meeste stickers en bordjes overal wel zijn opgehangen is het tijd om weer eens goed te kijken naar je bedrijf.  Of misschien ken je ondernemers die hier wel een zetje in kunnen gebruiken. Want juist tijdens of na een periode van verandering is het belangrijk om je bedrijf eens goed onder de loep te nemen.

Heb je nog het aantal en soort klanten die je wilt? Moet je je dienst of product aanpassen of zie je juist nieuwe kansen hiermee? Heb je door groei of krimp van je bedrijf al nagedacht wat dat betekent voor je cash flow of de processen in je bedrijf? Zit je te twijfelen of je je bedrijf beter kunt houden of verkopen? Laat ons je dan helpen! Boek een coachings/adviessessie. Natuurlijk is de eerste keer voor nieuwe klanten altijd gratis.

Schuiven naar boven

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Saul Janssen

Ik bel je graag om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

App ons