Nieuwsbrief mei: bedrijfscoachingssubsidie Gelderland/Overijssel/Flevoland verandert, webinar data, Duits recht bij ondernemen, spar met ons

26 mei 2020

Lees alles over:

  • Subsidies op bedrijfscoaching in Gelderland, Overijssel en Flevoland veranderen!
  • Gratis webinar en live evenementen data
  • Duits recht bij zakelijk schrijven
  • Sparren over het nieuwe normaal voor je bedrijf?

Subsidie voor jonge bedrijven in Gelderland, Overijssel en Flevoland verandert

Subsidie ondernemerscoaching Flevoland houden eind vh jaar op, Gelderland verandert mogelijk op criteria

Verandering 1: Bedrijven jonger dan 6 jaar in Gelderland en Overijssel konden de afgelopen paar jaar aan aanvraag doen voor 1000 euro subsidie per ondernemer op ondernemerscoaching en 1000 euro op een opleiding. Dit is 80% van de gemaakte kosten. En voor bedrijven met bijvoorbeeld 2 eigenaren geldt het bedrag dus 2x omdat het per persoon is i.p.v. per bedrijf. De verwachting is dat vanaf januari de criteria voor welke bedrijven mee mogen doen wel aardig kunnen veranderen en nauwer zullen zijn dan nu.

In Flevoland is er 50% subsidie voor ondernemers ongeacht de leeftijd van hun bedrijf. Het gaat hier om maximaal 5000 euro per aanvraag. Deze regeling loopt eind 2020 af dus wacht hier niet te lang mee.

Voor meer info, neem contact op met Lizanne op [email protected] of 06 21371669.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

26 mei

In 6 stappen je bedrijf verstevigen – ook nu! webinar

Hoe zorg je dat je je bedrijf goed op koers houdt in deze toch wel aparte tijden? We beginnen om 5 uur en het is onderdeel van de Bitterballenborrel Gelderland bijeenkomst.  

http://www.bitterballenborrel.nl/events/virtuele-bitterballenborrel-gelderland/

18 juni

Industrialiseren – webinar ism Generation E

Vooral bedoeld voor bedrijven die hun productie willen opschalen en alle vragen die daar bij komen. Dit seminar wordt gegeven door Metaalunie en Novum Excell.

https://www.generation-e.nl/events/kennissessie-industrialisatie/

23 juni

Growing your company quickly and stress free – Engelstalig webinar ism Briskr

Running a healthcare or life science business is a complex matter, especially when you are experiencing or planning to have a period of growth. We will show you how!

Inschrijven tzt via https://briskr.eu/news-events/ of nu al via [email protected]

25 juni

Doelen bepalen, keuzes maken, successen behalen! – workshop of webinar i.s.m. Start Up Nijmegen

Elke dag komen er als ondernemer zoveel keuzes op je pad. Hoe kies je nou waar je voor gaat, waarom is dat belangrijk voor het succes van je bedrijf en hoe structureer je dat?

https://www.startupnijmegen.nl/agenda/doelen-bepalen-keuzes-maken-successen-behalen/

30 juni

Hoe onderscheid ik mijn bedrijf van de concurrentie?

10 september

Sales en internationalisering – indien mogelijk als live event met mogelijkheid om ook als webinar te volgen

Ism Generation E.

Aanvang 9 uur ’s ochtends op het IPKW terrein in Arnhem. Reserveer alvast de datum

Zaken doen met Duitsland is niet zo eenvoudig als het lijkt!

Onze samenwerkingspartner Strick Rechtsanwälte & Steuerberater hebben een helder stukje over geschreven over het zogenaamde Kaufmännische Bestätigungsschreiben. Dit stukje Duitse wetgeving is compleet anders dan de Nederlandse, maar kan Nederlandse bedrijven wel enorm treffen als ze zaken doen met zakelijke partijen bij onze oosterburen.

Lees dit artikel als je al zaken doet met Duitsland of van plan bent dit te gaan doen! Mocht je vragen hebben over zaken doen met Duitsland of andere landen, kijk dan even wat je Brilliant Work export coach voor je kan betekenen en of de hulp van Strick handig zou zijn. In beide gevallen is subsidie beschikbaar!

https://brilliantwork.nl/het-kaufmannische-bestatigungsschreiben-bevestiging-bij-toepasselijkheid-duits-recht/

Sparren over je bedrijf in het nieuwe normaal?

Het is voor iedereen wennen geweest de afgelopen maanden met alle overheidsmaatregelen. Nu het stof deels is neergedaald en de meeste stickers en bordjes overal wel zijn opgehangen is het tijd om weer eens goed te kijken naar je bedrijf.  Of misschien ken je ondernemers die hier wel een zetje in kunnen gebruiken. Want juist tijdens of na een periode van verandering is het belangrijk om je bedrijf eens goed onder de loep te nemen.

Heb je nog het aantal en soort klanten die je wilt? Moet je je dienst of product aanpassen of zie je juist nieuwe kansen hiermee? Heb je door groei of krimp van je bedrijf al nagedacht wat dat betekent voor je cash flow of de processen in je bedrijf? Zit je te twijfelen of je je bedrijf beter kunt houden of verkopen? Laat ons je dan helpen! Boek een coachings/adviessessie. Natuurlijk is de eerste keer voor nieuwe klanten altijd gratis.

Meer blog artikelen

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Zoek