Nieuwsbrief januari 2024

20 januari 2024

Met nieuws over:

  • Het nieuwe jaar goed van start! Ontvang de gratis checklist gezond bedrijf! 
  • Wat zijn de groeipijnen van een scale-up? Lees het verhaal van Patsboem! educatief
  • Mee in de hype van CHatGPT, TikTok of Instagram: het belang van een (goed) marketingplan
  • Check onze gratis workshops en webinar over leiderschap en personeelsontwikkeling, sales, doelen en prioriteiten stellen en meer.

Het nieuwe jaar goed van start: Ontvang de gratis checklist gezond bedrijf!

Wil je dit jaar gelijk een goede start maken met jouw bedrijf? Inventariseren in je bedrijf wat er al loopt en wat je beter kunt doen? Valt er nog winst te behalen op gebied van sales, marketingfinanciën, personeelsmanagement, strategie en meer? 

Informeer bij jouw coach naar de gratis Checklist gezond bedrijf en doe er je voordeel mee!  Heb je nog geen coach bij Brilliant Work dan kun je deze gratis checklist opvragen via [email protected]. Kom je tot de conclusie dat er nog werk aan de winkel is om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen, dan hebben wij een aantal zeer ervaren coaches voor je klaar staan die staan te trappelen om je verder te helpen. Vaak kan dit zelfs met behulp van subsidie, zodat je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten voor onze specialistische hulp.

Wat zijn de groeipijnen van een scale-up?

Bij Brilliant Work begeleiden we veel bedrijven van start-up naar scale-up. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Patsboem! educatief.

Wat begon als een initiatief van drie bevlogen compagnons, groeide uit tot een toonaangevend bureau dat een keur aan educatief materiaal levert voor het basisonderwijs tot en met het mbo. Juul Lelieveld, een van de oprichters, vertelt: “In het begin deden we alles met z’n drieën. In de loop der jaren is dat uitgegroeid en kregen we er personeel bij.”

Patsboem! Educatief groeit met Brilliant Work

Groeipijnen: het moment van realisatie

Met groei komt verandering, ook bij Patsboem! educatief. Structuur en strategie werden steeds crucialer. “We liepen ertegenaan dat we begonnen te groeien. We kregen meer personeel, maar deden zij wel waar ze écht goed in zijn? Zaten zij op hun plek? Gesprekken hierover vonden incidenteel plaats. We hadden geen idee hoe we dit beter konden aanpakken.” Dit was het moment waarop Patsboem! besefte dat het tijd was voor externe expertise om de transitie van een kleine start-up naar een gestructureerde scale-up soepel te laten verlopen.

Deze zoektocht bracht Patsboem! educatief bij Brilliant Work. “Je wordt als je voor klanten werkt erg geleefd door de waan van de dag en door deadlines. We merkten dat we het werken aan het bedrijf en alles wat te maken had met het managen van het personeel er een beetje bij deden. Dat was niet goed”, vertelt Juul. Het was tijd voor een partner die begrip had voor hun unieke behoeften en deze vertaalde naar concrete actieplannen en strategieën.

Lees hier het complete verhaal over het traject van Patsboem! met ons ervaren team aan coaches.

Mee in de hype van CHatGPT, TikTok of Instagram: het belang van een (goed) marketingplan

Hier nog “Soms kom ik bij ondernemers terecht die vinden dat ze meer met ChatGPT of Tiktok moeten doen’’, vertelt Elham Elham Mohseni, marketing coach en adviseur bij Brilliant Work. “

“Het valt mij op dat ondernemers geregeld de neiging hebben om mee te gaan met de nieuwste trends, laat Elham weten. “Zoals Instagram, TikTok of ChatGPT, zonder daar een duidelijk geformuleerd marketingplan voor te hebben. Deze willekeurige aanpak brengt echter geen merkbare resultaten voort, zeker wanneer er geen helder overzicht bestaat van welk marketingkanaal daadwerkelijk relevant is voor hun specifieke doelgroep.”

SWOT-analyse ongebruikt op de Drive

“Wanneer ik vervolgens naar hun marketingplan informeer, blijkt dit vaak niet te bestaan. Of ik krijg letterlijk te horen: ja, een stagiair heeft ooit een SWOT-analyse opgesteld; die zou ergens op de Drive moeten staan. Dat is een gemiste kans. Met een goed marketingplan kun je niet alleen beter focussen en sneller groeien, maar ook nieuwe tools of platformen eenvoudiger evalueren en integreren.”

  
Marketing is meer dan social media of adverteren alleen

“Het specificeren van je klant en je product en/of dienst maakt een belangrijk onderdeel uit van je marketing. Veel ondernemers zien marketing vaak alleen als het plaatsen van berichten op sociale media of het adverteren op Google”, vertelt Elham. “Maar in realiteit, is marketing veel uitgebreider dan dat. Het omvat onder andere ook het identificeren van jouw doelgroep, het vaststellen van je unieke toegevoegde waarde en het uitwerken van strategieën om klanten aan te trekken.”

 

social-media-1.jpg

Meer informatie over het belang van een (goed) marketingplan lees je in het volledige artikel van Elham. Wil jij na het lezen van het volledige verhaal ook graag met een ervaren marketingspecialist aan de slag met een marketingplan voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Informeer dan ook gelijk naar de subsidiemogelijkheden. Vaak kunnen wij met onze klanten gebruik maken van subsidie om het traject (deels) te bekostigen.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

23 januari 2024

2024 smashen met jouw doelen en prioriteiten i.s.m. StartUp Meierijstad

Tijdens deze gratis workshop leer je hoe je specifieke en meetbare doelen stelt voor de komende jaren die je hierbij gaan helpen. Hoe kun je, wat je misschien al vaag in je hoofd hebt zitten, vertalen naar concrete doelen? Vervolgens gaan we het hebben over hoe je dan je activiteiten voor 2024 plant zodat je voldoende “aan” je zaak werkt en niet er “in”. Deze workshop is zowel geschikt voor net startende ondernemers als diegenen die al langer een eigen bedrijf hebben. En er is meer dan voldoende tijd en ruimte voor jouw vragen.

Inschrijven

21 februari 2024

Hoe onderscheid je je van de concurrentie? i.s.m. StartUp Nijmegen

Hoe zet je je bedrijf, dienst of product super krachtig en helder neer? Weten je klanten precies hoe jij anders of beter bent dan je concurrenten en wat zij daaraan hebben? Tijdens deze gratis workshop kom je erachter hoe je dit op een positieve manier doet, die past bij jou en je klanten. Ideaal voor alle ondernemers die het gevoel hebben dat ze hun bedrijf nog beter kunnen positioneren.

Inschrijven

26 februari 2024

Leiderschap en personeelsontwikkeling in een krappe arbeidsmarkt

In 2024 kun je niet meer zo makkelijk aan personeel komen, ze behouden en motiveren als een paar jaar geleden. Alleen maar zwaaien met een grote zak geld is en voor veel bedrijven niet haalbaar, en ook niet wenselijk. Daarmee krijg en behoud je geen loyale en gemotiveerde mensen. En wat is er eigenlijk tegenwoordig nodig om mensen goed te laten functioneren? Dit en meer wordt besproken tijdens dit gratis webinar.

Inschrijven

25 april 2024

Hoe overtuig ik iemand die weerstand biedt? i.s.m. World Food Center Ede

Als ondernemer of verkoper wil je regelmatig iemand overtuigen om iets te doen. Bijvoorbeeld een klant om iets te kopen, een supermarkt om je product in het assortiment op te nemen, een investeerder om geld in je bedrijf te stoppen of een medewerker om iets te doen. Soms gaat dat heel makkelijk, maar wat als dat nou niet zo is? Hoe ga je om met die weerstand en wat kan je hieraan doen?

Tijdens deze gratis workshop krijg je ook nog een heerlijke lunch geserveerd. En er is tijd zat voor al je vragen!

Meer blog artikelen

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Zoek