R-Solution Medical – Bedrijfsgroei en exportcoaching

“Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt.”

Startup R-SOLUTION Medical uit Barneveld ontwikkelde een verpakkingsrobot voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuizen. De ‘R-APPIT’ die instrumenten voor de OK verpakt, vermindert niet alleen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met zo’n 25%, maar de robot zorgt ook voor een kwaliteitsverbetering op de afdeling.

Voor oprichters Mariska van der Vliet en Niels Welling heeft een CSA geen geheimen. Een bedrijf runnen, is voor hen een ander verhaal. “Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt op gebied van internationale distributie”, legt Niels uit.

‘Ondernemen is meer dan je product en een accountant’

“Bij ondernemen komt zoveel meer kijken dan alleen je product en een accountant voor de bonnetjes”, vertelt Mariska. Via via leerde ze businesscoach Lizanne Jakobs van Brilliant Work kennen. “We zien elkaar ongeveer eens per zes weken en dan bespreken we wat er gebeurd is en waar we tegen aan lopen. We analyseren dan wat er boven tafel komt. Wij zitten er met emotie in”, vertelt ze, “maar Lizanne kijkt heel rustig naar de zaken”.

“Wij zijn heel druk bezig met ons product en Lizanne wijst ons op andere zaken die er ook toe doen”, vult Niels aan. “Bijvoorbeeld: je wil groeien, maar hoe dan? Wanneer ga je mensen aannemen? En hoeveel?” Wat Mariska zo fijn vindt aan de coaching van Lizanne, is dat zij er bedrijfsgericht naar kijkt. “Onze prognoses zijn altijd cijfermatig gericht, zo van ‘wij willen zes machines verkopen’. Lizanne stelt dan vragen als ‘hoe ga je dat dan doen?’ en ‘op welke landen wil je je als eerste richten?’. Hierdoor worden wij aan het denken gezet.”

Hoe kies je de juiste coach?

De keuze om voor Lizanne als business coach te gaan, was volgens Niels makkelijk. “Wij vinden het belangrijk dat we meteen een klik hebben met de mensen waar we mee samenwerken. En dat hadden we met Lizanne. Natuurlijk speelt ook haar kennis en kunde een rol. Lizanne ’s ervaring met internationale distributiekanalen was voor ons heel nuttig”, vertelt hij. “We willen ook niet als nummer behandeld worden en dat was nog een reden waarom we voor Lizanne kozen”, vult Mariska aan.

“De meeste starters zijn bezig met de waan van de dag: wat moet er nú gebeuren”, legt Lizanne uit. “Ze kijken te weinig naar andere zaken zoals: zijn er subsidies voor mij beschikbaar? Wat moet er volgende maand gebeuren? Ik kijk verder: eerst vraag ik waar de ondernemer over drie jaar met zijn bedrijf wil staan. Dan maken we een actieplan, een soort van roadmap: waar wil je heen en hoe kom je daar? Als dat eenmaal staat, kan ik makkelijker inhoudelijk helpen.”

Zoek de balans tussen denken en doen

“Voor starters in het algemeen geldt: zoek de balans tussen denken en doen”, vertelt Lizanne. “Zoek de balans tussen dat wat je wekelijks moet doen en dat waar je over een jaar of drie wilt staan. Dat wordt vaak vergeten.”

Zoek jij ook een goede balans tussen de keuze’s die je als startend ondernemer moet maken? Of groeit je bedrijf zo hard, dat de balans bij een aantal zaken, scheef is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden van business coaching.

Meer cases

Exportcoaching CowManager

CowManager - Exportcoaching

CowManager heeft zich onderscheiden in de melkveehouderij door de introductie van geavanceerde sensortechnologie. Deze sensoren, die in de oren van koeien worden geplaatst, zijn...

business coaching zz0-ers

Veel soeps - Starterscoaching en ondernemerscoaching

“Ik heb een eigen bedrijf in soepen”, vertelt Mariëlle Lamberts. “En dan zo veel mogelijk biologisch en lokaal. Toen ik met mijn bedrijf startte,...

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Zoek