R-Solution Medical – Bedrijfsgroei, exportcoaching

Startup R-SOLUTION Medical uit Barneveld ontwikkelde een verpakkingsrobot voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuizen. De ‘R-APPIT’ die OK instrumenten verpakt vermindert niet alleen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met zo’n 25%, ook zorgt de robot voor een kwaliteitsverbetering op de afdeling. Voor oprichters Mariska van der Vliet en Niels Welling heeft een CSA geen geheimen maar een bedrijf runnen is een ander verhaal. Brilliant Work coach Lizanne Jakobs helpt de starters met de zakelijke kant van een onderneming. Niels: “Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt op gebied van internationale distributie.”

‘Ondernemen is meer dan je product en een accountant’

Mariska weet het nu uit ervaring: : “Bij ondernemen komt zoveel meer kijken dan alleen je product en een accountant voor de bonnetjes.” Via via leerde ze businesscoach Lizanne Jakobs van Brilliant Work kennen. Hoe zien de sessies met Lizanne eruit? “We zien elkaar ongeveer eens per 6 weken en dan bespreken we wat er gebeurd is, waar we tegen aan lopen, we analyseren wat boven tafel komt. Wij zitten er met emotie in, maar Lizanne kijkt heel rustig naar de zaken.” Niels vult aan: “Wij zijn heel druk bezig met ons product en Lizanne wijst ons op andere zaken. Bijvoorbeeld: oké, je wilt groeien, maar hoe dan? Wanneer ga je mensen aannemen? En hoeveel?” Mariska: “Onze prognoses zijn altijd cijfermatig gericht maar Lizanne kijkt bedrijfsgericht. Je wilt 6 machines verkopen? Maar hóe ga je dat dan doen?  Via distributeurs? Of zelf? Op welke landen wil je je als 1e richten?” Niels: “Lizanne is heel sterk in het stellen van vragen waardoor we aan het denken worden gezet.

Coach kiezen

Ondernemer kunnen uit een groot aanbod business coaches kiezen maar waar let je als ondernemer op bij je keuze? Niels: “Wij vinden het belangrijk dat we meteen een klik hebben met de mensen waar we mee samenwerken. En dat hadden we met Lizanne. Natuurlijk speelt ook haar kennis en kunde een rol. Lizanne ’s ervaring met internationale distributiekanalen was voor ons heel nuttig.” Mariska: “We willen niet als nummer behandeld worden, dat is ook een reden waarom we voor Lizanne kozen.”

Lizanne licht haar werkwijze toe: “Eerst kijk ik waar de ondernemer over 3 jaar wil staan met zijn bedrijf. We maken we een actieplan, een soort van roadmap; waar wil je heen en hoe kom je daar? Als dat eenmaal staat kan ik makkelijker inhoudelijk helpen. De meeste starters zijn bezig met de waan van de dag; wat moet er nú gebeuren. Ze kijken te weinig naar andere zaken zoals: zijn er subsidies voor mij beschikbaar? Wat moet er volgende maand gebeuren? Voor starters in het algemeen geldt: zoek de balans tussen denken en doen, tussen dat wat je wekelijks moet doen en dat waar je over een jaar of 3 wilt staan, dat wordt vaak vergeten.”

Meer cases

maike-tijdens-pitch-Nijmegen-Business-bw-1

PEPP-R - Ondernemerscoaching, bedrijfsgroei, starterscoaching

PEPP-R traint managers, adviseurs en docenten die beter willen worden in het spreken voor een groep. Dit Nijmeegse bureau geleid door Maike Pollaert heeft een unieke methode waardoor je sneller en beter leert spreken dan...

natalia

Natalia Leal - Starterscoaching, bedrijfsgroei

Natalia Leal | Coach and Trainer is een bureau dat oplossingen biedt bij de moeilijkste uitdagingen -of het nou op privé of werkgebied is-, zodat jij weer de controle over je eigen leven kunt krijgen....

Thumbnail-video-Eva-solutions

Eva Solutions - Exportcoaching, bedrijfsgroei

Marco Schütz en Gysbert Wind van Eva Solutions vertellen over hun ervaring met coaching en advisering van Brilliant Work, waar ze het voor hebben...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gratis adviesgesprek

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!