All in power – Businesscoaching

All in power - business coaching

All in power, dat inmiddels bijna vijf jaar geleden opgericht, is een innovatief bedrijf dat zich richt op het transformeren van eigenaren van zonnepanelen en windmolens in energieleveranciers. Melvin, oprichter en drijvende kracht achter All in power, deelt zijn visie: “Onze missie is om van mensen met zonnepanelen of windmolens echte energieleveranciers te maken.”

Sterk concept

In de beginfase stuitte All in power op significante uitdagingen. Melvin legt uit: “We hadden een sterk concept, maar ons kleine team miste bepaalde essentiële vaardigheden en vooral tijd. Dit gebrek aan expertise, gecombineerd met beperkte tijd en focus, zorgde voor uitdagingen in onze bedrijfsvoering.” De start-up fase van het bedrijf werd gekenmerkt door snelle groei, maar ook door de noodzaak om snel te leren en zich aan te passen.

Samenwerking met Brilliant Work

De zoektocht naar ondersteuning leidde tot een samenwerking met Brilliant Work in juli 2022. Melvin vertelt over deze ervaring: “Lizanne heeft ons geholpen ons verhaal en missie aan te scherpen. Zij heeft ons niet veranderd, maar heeft ons geholpen om onze visie helder te krijgen en strategisch te handelen.”

Strategische focus

De eerste stap in de samenwerking was het herdefiniëren van de bedrijfsstrategie. Brilliant Work hielp All in power bij het verfijnen van hun salesaanpak en het weer scherp stellen van onze  bedrijfsmissie. “Het was belangrijk om onze kernwaarden en unieke verkooppunten te identificeren, wat ons geholpen heeft om onszelf beter in de markt te positioneren,” voegt Melvin toe.

Marketing en online aanwezigheid

Een ander belangrijk aspect van de samenwerking was de focus op online marketing. Met de ondersteuning van Elham, coach bij Brilliant Work, werd een nieuwe website gelanceerd. Dit verbeterde de online zichtbaarheid van All in power significant . “Onze online aanwezigheid is nu sterker en weerspiegelt onze waarden en diensten beter,” merkt Melvin op.

HR-afdeling ingericht op groei

Daarnaast is All in power, in samenwerking met Brilliant Work, begonnen met een belangrijk project om hun HR-afdeling op te bouwen. Melvin legt de focus van dit project uit: “De basis is er al. Die gaan we even opnieuw in beeld brengen om te kijken van hoe zit die nou echt in elkaar en hoe gaan we het zo neerzetten dat het voor de komende twee jaar een goede basis biedt voor de snelle groei die we doormaken.” Dit initiatief weerspiegelt de proactieve aanpak van het bedrijf om niet alleen te reageren op huidige behoeften, maar ook om vooruit te plannen voor toekomstige uitbreidingen. Door deze herorganisatie wil All in power een sterkere, meer gestroomlijnde HR-structuur creëren die in staat is om de dynamische en snelgroeiende aard van het bedrijf te ondersteunen. 

Dit project is cruciaal voor het realiseren van de langetermijndoelstellingen van het bedrijf en benadrukt het belang van strategisch human resource management in de groeistrategie van All in power. Melvin’s visie voor dit project is duidelijk gericht op het opbouwen van een solide en duurzame basis die niet alleen de huidige behoeften aanpakt, maar ook de weg vrijmaakt voor toekomstige ontwikkelingen.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

De interactie met Brilliant Work heeft een diepgaande invloed gehad op zowel de persoonlijke als professionele groei binnen All in power. Melvin verwoordt deze ervaring treffend: “De samenwerking was meer dan alleen zakelijk advies; het was een leerproces waarbij we veel van elkaar hebben geleerd.” Deze samenwerking ging verder dan standaard consultancy; het was een wederzijds verrijkende ervaring die de kernwaarden en doelen van All in power versterkte. 

Melvin benadrukt dat de inzichten van Brilliant Work niet alleen de bedrijfsstrategie hebben verfijnd, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van een sterkere teamdynamiek en verbeterd leiderschap. Dit partnership heeft All in power in staat gesteld om niet alleen hun zakelijke uitdagingen aan te pakken, maar ook om een cultuur van voortdurend leren en verbeteren te cultiveren. “Het was een uitwisseling van kennis en ervaringen die ons geholpen heeft te groeien, zowel op individueel niveau als op het niveau van het hele bedrijf,” voegt Melvin toe.

Ken je sterke punten

Melvin onderstreept het belang van het kennen van je sterke punten als ondernemer en het zoeken van hulp waar nodig. “Erken waar je hulp nodig hebt, zoals in sales en marketing, waar organisaties zoals Brilliant Work in uitblinken,” adviseert hij. “Strategische samenwerkingen zoals deze zijn onmisbaar voor ondernemers. Laat je daarbij niet afschrikken door de initiële investering. Vaak zijn er subsidiemogelijkheden. Wij konden, mede dankzij de beschikbare subsidies investeren in gebieden die essentieel waren voor onze groei, zoals marketing en websiteontwikkeling.” 

Toekomstplannen

Melvin deelt zijn visie voor de toekomst van All in power: “We zijn van plan om verder te groeien, nieuwe markten te verkennen en onze impact op duurzame energie te vergroten. De samenwerking met Brilliant Work heeft onze basis nog sterker gemaakt voor deze volgende stappen.”

De samenwerking tussen All in power en Brilliant Work illustreert hoe externe expertise kan bijdragen aan zowel bedrijfsgroei als persoonlijke ontwikkeling. Melvin concludeert: “Dankzij Brilliant Work zijn we nu beter gepositioneerd in de energiemarkt en klaar voor toekomstige uitdagingen en kansen.”

Meer cases

Krathaak

Krathaak op de fiets: van idee naar schap bij Albert Heijn

Krathaak, een revolutionaire gadget voor het veilig vervoeren van kratten bier op de fiets, is het geesteskind van Thijs Jansen. Dit product heeft inmiddels...

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

Studio Harm Hasenaar - Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

‘In het begin vond ik het coachen wel een beetje wennen. Nu ben ik er ontzettend blij mee, want het heeft ons al heel...

natalia

Natalia Leal - Starterscoaching en bedrijfsgroei

“Lizanne was een soort van reality check voor mijn eigen gedachten en acties.” Natálie Leal startte voor het eerst haar eigen bedrijf en wilde...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Zoek