Subsidie voor exporteren

Met jouw bedrijf liggen er talloze mogelijkheden voor het grijpen in het buitenland! Want waarom zou de groei van jouw onderneming beperkt moeten blijven tot de Nederlandse markt? Export naar het buitenland vertegenwoordigt inmiddels al een derde van de omzet van Nederlandse bedrijven, dus waarom zou dat niet óók voor jouw bedrijf kunnen gelden? Logistiek, buitenlandse wetgeving en taal- en cultuurverschillen zijn overbrugbaar mits je de juiste route kent én de juiste mensen inschakelt. En dat is precies wat wij bij Brilliant Work doen: wij helpen jou de grenzen van jouw bedrijf te verleggen!

Export-ondersteuning

Veel ondernemers zijn bang voor buitenlandse wet- en regelgeving of weten niet dat ze ook plaatselijke agenten of distribiteurs in kunnen zetten om hun bedrijf over de grens te laten groeien. Of je nu voor het eerst de grens overgaat, of je bestaande buitenlandse activiteiten wilt versterken of uitbouwen: het is prettig om iemand naast je te hebben. Iemand die de taal spreekt, de juiste contacten heeft en je alles kan vertellen over cultuur en wetgeving. Export-ondersteuning van Brilliant Work helpt je bij het vermijden van risico’s, boetes en conflicten in het buitenland. Maar bijvoorbeeld ook bij het beschermen van octrooien, merken en domeinnamen. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden!

Subsidie

Voor alle mkb-ondernemers in Nederland is er exportsubsidie beschikbaar tot 6.500 euro per jaar voor verschillende activiteiten om de stap te zetten naar internationaal zakendoen. Denk aan handelsmissies en beurzen, marktentree en exportadvies. Brilliant Work is goed bekend met deze subsidies en heeft al tientallen ondernemers geholpen om zaken te doen in het buitenland. Denk aan Duitsland, Frankrijk of de UK, maar ook China of Brazilië vallen onder de mogelijkheden.

Doe de gratis check!

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie voor exporteren? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

Wat zeggen onze klanten?

Hieronder lees je drie ervaringen van bedrijven die wilden exporteren en daarvoor Brilliant Work hebben ingeschakeld. 

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

airinternet export duitsland ralp QCS

QCS - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“We zijn enorm gegroeid.” Dit is het verhaal van een bedrijf uit Nederland dat nu in zes Europese landen opereert.  QCS levert met ‘AirInternet’...

case-r

R-Solution Medical - Bedrijfsgroei en exportcoaching

“Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt.” Startup R-SOLUTION Medical uit Barneveld ontwikkelde een verpakkingsrobot voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuizen. De...

De coaches en adviseurs van Brilliant Work.

Waarom Brilliant Work?

Kies voor Brilliant Work en ontdek een partner die verder kijkt dan alleen de bedrijfseconomische behoeften. Met onze uitgebreide ervaring in ondersteuning en advies bij exporteren, begrijpen we de uitdagingen waar jij voor staat. We weten dat er beperkingen zijn in budget en tijd, maar ook dat het essentieel is om jouw bedrijf te laten groeien.

Ervaring met exportsubsidies

Onze nauwe samenwerking met jou zorgt ervoor dat we volledig inzicht hebben in jouw specifieke behoeften. Daardoor kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die perfect aansluiten bij jouw bedrijf en sector. Het mooie is dat je, dankzij onze ervaring, niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Wij hebben de kennis en expertise om jouw exportproces soepel te laten verlopen. Bovendien hebben wij ruime ervaring met de exportsubsidies van de overheid en weten precies hoe deze aan te vragen én er optimaal gebruik van te maken.

Resultaatgerichte export-aanpak

Bij Brilliant Work ben je verzekerd van een persoonlijke, betrokken en resultaatgerichte export-aanpak. Geen standaardoplossingen, maar een strategisch plan dat specifiek is afgestemd op jouw unieke situatie, visie en waarden. Onze ervaren coaches David Kleerekoper, Ivar van Asten en Willem van Putten staan klaar om jouw exportreis te ondersteunen en te begeleiden.

Waarom kiezen ondernemers voor Brilliant Work?

Als beste beoordeeld

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren. Daarnaast zijn we ook al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste adviesbureau en zijn we uitverkozen tot beste businesscoaching adviesbureau van Nederland 2022 door AI.

Ervaren coaches

Ons team bestaat uit ervaren coaches die hun expertise en ervaring gebruiken om jouw bedrijf te ondersteunen.

Flexibel & op maat

Jouw traject is bij ons volledig op maat! Jij kunt zelf kiezen hoe vaak en met welke coach(es) je afspreekt.

Subsidies

Veel ondernemers hebben recht op meer subsidies. Wij zijn bekend met legio mogelijkheden en weten direct waar jij gebruik van kunt maken.

Wat levert het je op?

Dankzij de exportsubsidie én het exportadvies van Brilliant Work, weet jij straks precies welke buitenlandse markt voor jou geschikt is en hoe je die succesvol betreedt. Je weet hierna ook je bestaande export-activiteiten te intensiveren. Exporteren opent deuren naar nieuwe markten, vergroot je klantenkring en het biedt ongekende groeimogelijkheden. Voor veel bedrijven betekent het de volgende stap naar succes en duurzame groei. Bovendien geeft export de kans om minder afhankelijkheid van de binnenlandse markt te zijn wat de veerkracht en stabiliteit van je bedrijf vergroot.

Positieve invloed

Wanneer de economie in Nederland bijvoorbeeld minder goed presteert, kan de export naar landen waar het economisch beter gaat, je omzet op peil houden. Dit diversificatie-effect beschermt je onderneming tegen schommelingen in de binnenlandse markt. Daarnaast kan export een positieve invloed hebben op je productontwikkeling en innovatie binnen je bedrijf. Door de uitdagingen van internationale markten aan te gaan, wordt je bedrijf gestimuleerd om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften van buitenlandse klanten. Dit bevordert de innovatiecultuur en kan leiden tot nieuwe groeikansen.

Nieuwe kansen

Al met al kan export naar het buitenland een krachtig middel zijn om de groei en het succes van je onderneming in Nederland te stimuleren. Het opent deuren naar nieuwe kansen, vergroot je afzetmarkt en bevordert innovatie en efficiëntie. Met een doordachte aanpak en de juiste begeleiding, kan jouw bedrijf de vruchten plukken van internationale expansie en een solide positie verwerven op het wereldtoneel.

organisatieopstelling voor bedrijven ondernemers bedrijf ondernemer

Wat is de werkwijze?

Bij Brilliant Work gaan we verder dan alleen advies; ons exportadvies omvat een allesomvattend plan van aanpak. We begrijpen dat het uitbreiden naar buitenlandse markten een cruciale en uitdagende stap is voor elke onderneming. Daarom is het van groot belang dat je deze stap op de juiste manier zet. Onze ervaren coaches staan klaar om jou te begeleiden en te voorzien van de benodigde kennis en expertise, zodat je precies weet wat te doen.

Op maat gemaakt plan

Onze exportadviseurs helpen je niet alleen met advies, maar ondersteunen je ook bij het leggen van de juiste contacten en het verkrijgen van de relevante informatie. Het resultaat is een op maat gemaakt plan van aanpak dat je structuur en duidelijkheid biedt op jouw weg naar internationale groei. Gedurende het gehele proces, van het opstellen van het plan tot de uitvoering van de stappen die leiden tot internationalisering van jouw bedrijf, staat jouw coach ter beschikking. Hoe intensief de begeleiding is, bepaal je zelf, omdat we begrijpen dat elke onderneming uniek is en verschillende behoeften heeft. Ons gezamenlijke doel is om samen met jou de internationale groei van jouw bedrijf te verwezenlijken.

Grenzeloos succes

Met het heldere plan van aanpak en de begeleiding die je nodig hebt, biedt Brilliant Work de sleutel tot een succesvolle uitbreiding naar buitenlandse markten. We streven ernaar om jouw internationale groeiambities te verwezenlijken en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. Kies voor onze expertise en laat ons je begeleiden op jouw weg naar grenzeloos succes.

Doe de gratis check!

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie voor exporteren? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

De subsidiecheck

Wil jij weten met welke subsidies we nog meer werken? Doe dan de gratis subsidiecheck of check hier alle subsidies waarmee wij werken. Er zijn onder andere subsidies voor starters, personeelsontwikkeling, familiebedrijven, digitalisering, bedrijfsgroei, bedrijfsstrategie én ondersteuning bij het ondernemerschap.

icon (8)

Subsidie voor digitalisering

Voor alle ondernemers in Nederland geldt dat digitalisering van je bedrijf je enorm vooruit kan helpen. Als je hier geen of weinig budget voor hebt, dan kun je gebruik maken van de digitaliseringssubsidie. Hier vind je alle informatie.

werkwijze_3

Subsidie voor ondersteuning ondernemerschap

Voor elke ondernemer in Gelderland en Overijssel die korter dan 5 jaar zijn bedrijf heeft, is er subsidie van 1.000 euro beschikbaar voor ondersteuning bij het ondernemerschap.

subsidie_2

Subsidie voor starters

Ben je bezig met het starten van je eigen bedrijf of al bezig en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Maak dan gebruik van de subsidie voor starters via Brilliant Work.

wereldbol logo

Subsidie voor exporteren

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in het buitenland of wil meer gaan exporteren? Check dan hier alle informatie over subsidie voor export!

pijl in roos logo

Subsidie voor bedrijfsstrategie

Wist je dat er subsidie beschikbaar is voor alle Friese en Drentse ondernemers om hun bedrijf te laten groeien, innoveren of een nieuwe bedrijfsstrategie op te zetten?

familiebedrijven 2 mensen logo opvolging

Subsidie voor familiebedrijven

Ben je ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal vijf werknemers? Dan is er subsidie voor jou beschikbaar! Met behulp van Brilliant Work zorg jij dan voor een toekomstbestendig bedrijf.

personeel 3 personen logo

Subsidie voor personeel

Wist je dat er subsidie beschikbaar is om je personeel te ontwikkelen van maar liefst 25.000 euro? Lees hier alles over en vraag de subsidie zo snel mogelijk aan.

groei logo

Subsidie voor bedrijfsgroei

Voor elk bedrijf in Gelderland is er 10.000 euro subsidie voor bedrijfsgroei beschikbaar. Het doel is groei en op welke vlakken we je gaan helpen: dat bepalen we samen. Lees hier verder.

Doe de gratis subsidiecheck

Saul Janssen is onze bevlogen accountmanager: hij gaat graag het gesprek met je aan over waar je naar toe wilt, waar je nu staat en hoe we je kunnen helpen daar te komen.  Neem direct contact met hem op door te bellen met 06 – 38 45 20 62 of mail hem via [email protected]

Wil jij weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie voor exporteren? Doe dan de check! Wij nemen dan contact met je op om samen te kijken naar de mogelijkheden. En wellicht zijn er ook andere subsidies op jouw bedrijf beschikbaar! 

Zoek