Nieuwsbrief juni 2023

29 juni 2023

Met behulp van exportsubsidie maak je zo de stap naar het buitenland

exportsubsidie brilliant work

Wist je dat je als bedrijf van 1- 250 medewerkers gebruik kunt maken van meerdere exportsubsidies? De overheid wil dat je slaagt als ondernemer, dat jouw bedrijf groeit in het buitenland en dat je medewerkers (als je die hebt) meegroeien. Dit geldt voor zowel startende als oudere bedrijven, ZZP en MKB.

Voor exporteren zijn er verschillende type subsidies beschikbaar zoals één voor marktintroductie, maar er is ook subsidie beschikbaar om marktonderzoek uit te laten voeren of je te begeleiden door een export adviseur. Brilliant Work werkt al jaren met exportsubsidies en weet precies hoe je deze moet aanvragen. Vaak kun je zelfs meerdere subsidies inzetten.

Los van coaching en advies, beschikken wij ook over een groot netwerk van agenten en distributeurs waar je gebruik van kan maken als je klant bij ons bent.

Nieuwsgierig hoe dit ook voor jou onderneming kan werken? Neem gewoon even contact met ons op via [email protected] of tel. 06 38452062.


5 tips hoe jij ChatGPT kunt inzetten om je bedrijf te verbeteren én meer omzet te krijgen

“Heel veel mensen maken de fout om er zomaar een tekst in te zetten die ze verbeterd willen hebben met ChatGPT. Deze tool moet je echt zien als een sparringpartner of een nieuwe werknemer, dus je moet jezelf, je diensten en je producten eerst goed introduceren. Doe dat wel in dezelfde chat, anders vergeet de AI wie je bent en wat je doet.”

Danny den Hartog (foto) is coach bij Brilliant Work en sinds kort ook AI-coach. Hij gebruikt ChatGPT al geruime tijd en weet precies hoe ondernemers deze nieuwe tool kunnen inzetten voor hun onderneming. In dit artikel deelt hij graag vijf tips hoe jij ook Chat GPT kunt inzetten voor je bedrijf.

Danny den Hartog achter computer ChatGPT AI coach

ChatGPT kan bijvoorbeeld echt worden ingezet voor strategische vragen. Danny wil vooral benadrukken dat je als CEO of eigenaar van een bedrijf het niet meteen moet uitbesteden, maar je er echt in moet verdiepen. “Stel vragen over de mogelijkheden.” Hij kan als AI-coach samen met jou een zogenaamde ‘deep dive’ doen om te zien hoe ChatGPT jouw onderneming kan versterken.

Wil je meer weten over hoe je ChatGPT kunt inzetten voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op via [email protected]


Studio Harm Hasenaar Het openbreken van je werkwijze kan een verademing zijn.

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

“Tijdens mijn studie architectuur vond ik al dat sommige gebouwen niet logisch waren ingericht. En als je iets wilt verbeteren in de wereld, dan moet je het zelf gaan doen; zo ben ik in 1999 begonnen met mijn bedrijf. We doen meer dan alleen architectuur: we doen bijvoorbeeld ook visuele communicatie. Die ontwerpdisciplines moeten goed op elkaar aansluiten. Ik heb het bedrijf lange tijd met maar één collega gerund, maar sinds vier jaar zijn we uitgegroeid naar vijf personeelsleden. Dan merk je dat het aansturen en organiseren van de projecten niet meer zo eenvoudig is als je maar met z’n tweeën bent,” legt Harm uit.

‘Door onze groei wilde ik de taken en processen beter in kaart brengen’

“Dit was de reden dat we Brilliant Work hebben ingeschakeld. Ik wilde de taken binnen het bedrijf meer verdelen en de processen beter in kaart brengen. En Lizanne Jakobs vertelde mij dat hiervoor ook subsidie beschikbaar was. Het voelde voor mij alsof dit het juiste moment was om hiermee aan de slag te gaan, omdat we nu nog in de beginfase van die groei zitten. Als je daar te lang mee wacht, werk je in vaste patronen waar je moeilijk meer in verandert.”

Het complete interview met Harm over zijn ervaringen tijdens het coachingstraject met Marco Gorselink en Martine Pauw lees je hier.

Wil jij, net als Studio Harm Hasenaar, subsidie ontvangen om je bedrijf en je medewerkers te laten groeien door coaching en advies van Brilliant Work? Informeer dan naar de mogelijkheden.


Na dieptepunt in het laatste kwartaal van 2022, stijgt het ondernemersvertrouwen weer

het-ondernemersvertrouwen-75-in-tweede-kwartaal-2023

Wist je dat het ondernemersvertrouwen, in het tweede kwartaal van 2023 is toegenomen tot 7,5? Elk kwartaal vraagt de Conjunctuurenquête Nederland ondernemers over onderwerpen die hen aangaan zoals omzetontwikkelingen, winstgevendheid, investeringen en personeelssterkte. Hierbij wordt gevraagd naar ervaringen in het afgelopen kwartaal en verwachtingen voor het lopende kwartaal. Hiermee blijkt dat ondernemersvertrouwen voor het tweede kwartaal op rij positief is. 

In de meeste bedrijfstakken steeg het ondernemersvertrouwen, in drie bedrijfstakken vond juist een daling plaats. De sterkste stijging is te zien bij de horeca, de grootste daling bij de autohandel en –reparatie. De verwachtingen over het economisch klimaat zijn opnieuw verbeterd in vergelijking met een kwartaal eerder. 

Lees meer over de verwachtingen en oordelen van ondernemers in de Conjunctuurenquête Nederland hier.


Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

3 juli 2023

Gratis webinar 'Exporteren voor ZZP en MKB-ondernemers'

In dit gratis webinar leer jij hoe je eerste of betere stappen kunt zetten over de grens!

Bied jij een goed product of dienst aan als bedrijf en wil je je horizon gaan verbreden? Of heb je al wat omzet in het buitenland, maar wil je meer? Schrijf je dan nu in om te horen hoe je goed en snel kunt opschalen zonder dat je veel geld of ervaring nodig hebt hiervoor.

Meld je nu aan

6 juli 2023

Free workshop: 'How to get more out of your team? at Briskr

Leading and managing a team is rewarding, complex, sometimes frustrating and amazing! Most entrepreneurs know more about their industry or craft than about getting the most out of the team that they work with. Yet fulfilling that role as a leader well is crucial to the success of your business, to your happiness at work and that of your employees.

In this workshop we will work on crafting our knowledge and skills on:

  • Your role as a leader.
  • The difference between managing and leading.
  • What to do when there is friction.
  • How do you keep people on track and motivated in the short and long term.
 
This free workshop will be held in English at the Noviotech Campus Nijmegen.
 

Join this workshop

13 september 2023

Gratis workshop: 'Oei ik groei - leid een bloeiend bedrijf'

Als je als ondernemer begint, wil je niets liever dan dat je bedrijf groeit. Meer klanten, meer omzet of meer impact met je diensten en producten. Toch wordt het niet vanzelf makkelijker hoe meer medewerkers of personeel je er bij krijgt. Vaak leidt het bedrijf jou i.p.v. andersom of kom je voor andere uitdagingen en verassingen te staan die je aan het begin had. Misschien ervaar je het al, of wil je dit voorkomen. Hoe dan ook, deze workshop van Brilliant Work is voor jou.

Deze gratis workshop wordt gehouden bij Hubbz in Arnhem.

Schrijf je nu in

20 september 2023

Gratis workshop: 'Van potentiële klant naar echte klant: hoe dicht je het lek in je sales funnel i.s.m. StartUp Nijmegen

Het liefst zou je wat reclame maken voor je bedrijf, een verkoopgesprek voeren met je klant, en voilà: ze tekenen een contract met je. Helaas werkt het vaak in de praktijk anders: het verkoopproces – ook vaak omschreven als je verkoop trechter (sales funnel) – is niet rechtlijnig. En vaak haken klanten ook onderweg af. Als je dat niet zie aankomen of niet weet wat je er tegen moet doen, dan is het enorm frustrerend. Plus zonde van je tijd!

Na deze workshop ga je meer resultaat krijgen met minder moeite en frustratie.

Deze gratis workshop wordt gegeven bij StartUp Nijmegen.

Inschrijven

11 oktober 2023

Gratis workshop: 'Hoe kom ik aan meer leads?' i.s.m. Vonk Wijchen

We zouden allemaal wel heel veel, en het goede soort leads willen, maand in en maand uit. De juiste klant, met het juiste budget, die precies jouw product of dienst wil kopen en magisch bij je aanklopt. Maar zo gebeurt het zelden, of niet zo vaak als je zou willen. Dus wat kun je doen om die potentiële klanten wel binnen te halen?

Belangrijk hierbij is dat dit zal variëren afhankelijk van jouw sector en doelgroep. Er is dus niet een “one size fits all” oplossing, maar wel een manier waarop je zelf aan het roer staat van je on- en off line marketing activiteiten.

Deze gratis workshop wordt gegeven in de Bibliotheek in Wijchen

Inschrijven

Meer blog artikelen

Meer omzet in het buitenland halen door middel van exportcoaching.
22 februari 2024

6 Tips om zonder gedoe veel omzet te halen in het buitenland

Hoe krijg ik snel, langdurig en zonder gedoe veel omzet in het buitenland? Veel ondernemers die ik spreek hebben de wens om te beginnen [...]

Checklist gezond bedrijf
20 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Met nieuws over: Het nieuwe jaar goed van start! Ontvang de gratis checklist gezond bedrijf!  Wat zijn de groeipijnen van een scale-up? Lees het [...]

Search