Van Graven Finance & Advice – Business coaching

silvanna van graven financieel advies starterscoaching traject Brilliant Work

“Hoe de financiële wereld in elkaar steekt, dat is niet mijn ideale wereld”, vertelt Silvanna van Graven van Van Graven Finance & Advice. “Bijvoorbeeld oude mannen in pakken: ik hou meer van informeel en dat mensen zich op hun gemak voelen om mij als financieel adviseur te benaderen. Samen met Marco Gorselink van Brilliant Work, ben ik gaan kijken hoe ik dat kon uiten in mijn missie, mijn visie en kernwaarden. Ik wilde een bedrijf vormgeven dat bij mij past en daar heeft Marco mij goed mee geholpen.”

Silvanna wist van jongs af aan al dat ze wilde ondernemen. Omdat cijfers voor haar geen geheimen hebben, was de stap naar een eigen administratiekantoor zo gemaakt. “Ik snap de cijfers en ik wilde graag ondernemen. Het was eigenlijk een hele logische combinatie voor mij. Het coachen heeft bevestigd dat het een goede keuze was om voor mezelf te gaan beginnen.

Niet alleen administratie, maar ook financieel inzicht

“Ik help ondernemers met hun administratie, belasting en financieel inzicht”, vertelt Silvanna. “Ik ben daar mee begonnen, omdat ik het heel leuk vind om met klanten te sparren en samen te kunnen nadenken over hoe ze hun bedrijf kunnen vormgeven. Ik werkte eerder in de financiële sector en daar mocht je bijna geen contact met klanten hebben, terwijl dat precies is wat ik het leukste vind aan het werk. Nu kan ik zelf bepalen wat ik doe en ook wanneer.”

Silvanna doet de administratie voor ondernemers, zoals de verplichte zaken die je als ondernemer moet doen (inkomstenbelasting, kwartaalaangiftes e.d.). Daarnaast geeft ze ook financieel inzicht. “Eens per kwartaal ga ik met een ondernemer aan tafel zitten en dan bespreken we hoe het bedrijf er voor staat, waar je de kosten kunt verlagen of de omzet verhogen. Laatst heb ik nog een klant geholpen die niet goed wist hoeveel salaris hij zichzelf kon uitbetalen. Hij wilde graag een dag minder werken en samen kwamen we erachter dat hij veel meer verdiende dan dat hij dacht.”

‘Ik wilde een stevige basis voor mijn onderneming hebben’

De reden dat Silvanna Brilliant Work inschakelde, is omdat ze een stevige basis wilde hebben om haar onderneming op te bouwen. “Dat is wat Marco mij heeft gegeven met de coaching. Hij heeft mij in laten zien dat een missie, visie en kernwaarden echt nodig zijn. Ik ben door hem ook meer gaan nadenken over mijn bedrijf. Ik dacht eerst ‘ik doe het gewoon omdat ik mensen wil helpen’, maar uiteindelijk zat er een diepere laag in.”

Marco heeft me ook erg geholpen om mijn diensten vorm te geven”, laat Silvanna weten. “Als je je verhaal deelt over wie je bent en wat je doet, moet je niet zeggen ‘ik ben een boekhouder’, want dan denken mensen ‘oh die heb ik niet nodig want ik kan zelf wel mijn administratie bijhouden’. Ik help ze namelijk ook met financieel inzicht en door dat aan te geven, ben je toegankelijker voor potentiële klanten.”

‘Mijn einddoel is mij te focussen op groei’

“Marco heeft me ook goed geholpen met strategische samenwerkingen die ik aan kan gaan. Bijvoorbeeld door te netwerken en me aan te sluiten bij ondernemersclubs. En ik heb natuurlijk ook lange termijn doelen met hem besproken. Een aantal van die doelen heb ik al bereikt, maar ik ben er nog niet”, vertelt ze. “Ik wil graag meer aandacht aan marketing en sales besteden, in plaats van alleen maar uitvoerend bezig te zijn. Ik heb nu bijna 2 fte-ers in dienst en die nemen straks meer en meer taken van mij over zodat ik daar meer tijd voor heb.”

Mijn einddoel is dat mijn bedrijf niet meer van mij afhankelijk is als individu en dat ik me kan focussen op het groeien van mijn onderneming. Daar haal ik namelijk veel energie uit. Marco heeft me daarbij geleerd dat wél heel belangrijk is dat eerst de bedrijfsprocessen staan, zodat je daarna kan groeien. Daar ben ik nu mee bezig.”

Heb jij ook mooi einddoel voor ogen of wil je hulp om deze vast te stellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meer cases

Jesse de Vries kerstpaketten op maat 2

Dutch Giving – Starterscoaching

“Wij vertalen de succesverhalen van een bedrijf in een op maat gemaakt kerstpakket waar alle medewerkers en relaties van dat bedrijf zich in herkennen”,...

All in power - business coaching

All in power - Businesscoaching

All in power, dat inmiddels bijna vijf jaar geleden opgericht, is een innovatief bedrijf dat zich richt op het transformeren van eigenaren van zonnepanelen...

Starterscoaching via Brilliant Work.

Studio Spreekwoord - Starterscoaching

Studio Spreekwoord maakte via Brilliant Work gebruik van de kennis van onze starters- en businesscoach Marco Gorselink en heeft de (ondernemers-) touwtjes nu stevig...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zoek