NatureCredits – Starterscoaching

Willem Nolens-NatureCredits

Toen Willem Nolens, oprichter van NatureCredits, een social enterprise gericht op natuurherstel in Europa, bij Brilliant Work aanklopte voor starterscoaching, stond het bedrijf op een kantelpunt. Hij had een visionaire missie: het herstellen van de natuur door samenwerking tussen landeigenaren en bedrijven. Maar de weg van visie naar een winstgevende onderneming was in nevelen gehuld. “Ik had elders al een programma over klantontwikkeling gedaan… maar ik zat gewoon vast,” legt Willem uit. Dit was de uitdaging waar NatureCredits voor stond: een commerciële doorbraak realiseren zonder de sociale missie te verliezen.

De vraag naar verandering

Het idee achter NatureCredits is even eenvoudig als baanbrekend: natuurherstel de norm maken. Maar hoe vertaal je dit naar een voor bedrijven aantrekkelijke waardepropositie? Willem reflecteert: “Natuurherstel is eigenlijk de allergoedkoopste manier om wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. Maar ik had geen idee hoe ik deze overtuiging over kon brengen op potentiële klanten en investeerders. Natuurherstel is hartstikke nodig, maar er gebeurt nog zo verschrikkelijk weinig.”

De kracht van coaching

De weg vooruit werd verlicht toen Willem via de Startversneller van de Provincie Gelderland in contact kwam met Lizanne van Brilliant Work. Zij bood hem een coachingtraject dat op maat gemaakt bleek te zijn voor de complexe uitdagingen waarvoor zijn start-up stond. Lizanne’s aanpak was er een van luisteren, begrijpen en plannen opstellen in behapbare stukken.
“Ik zocht ook wel een beetje een buddy, dus iemand die mij ook hielp om mezelf te motiveren,” zegt hij over de relatie met Lizanne.

Concrete resultaten

Het resultaat van de samenwerking was niet alleen een reeks actiepunten, maar ook een vernieuwd vertrouwen in het project. “Ik weet niet of ik zonder Lizanne was doorgegaan…,” geeft de oprichter toe. “Het traject met Brilliant Work heeft wel geleid tot nieuwe denkpartners en een breder netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat dit essentieel is voor de succesvolle lancering straks.”
De sessies met Lizanne bleken een keerpunt voor Willem. Hij beschrijft de impact als volgt: “Het traject met Lizanne bestond uit ongeveer tien sessies. En na iedere sessie merkte ik, dat ik weer écht zin had om aan de slag te gaan. En dat had ik nodig, want mijn geloof in het project heeft zo nu en dan flink gewankeld.”

Marketing en sales: de uitdaging overwonnen

Een opmerkelijk aspect van de coaching was de focus op marketing en sales, traditioneel zwakke punten voor veel sociale ondernemingen. “Ik hou niet van leuren bij klanten”. Lizanne heeft deze uitdaging op een speelse manier aangepakt en kon me goed motiveren om toch met mogelijke klanten in gesprek te gaan. Toen bleek, dat ik dat ook gewoon kán,” grinnikt Willem.
“Ik denk dat je gewoon vertrouwen moet hebben in de coach zelf. Maar dat je ook wel echt moet kijken: klikt het of klikt het niet?”

Vooruitkijken

Met hernieuwde energie en de steun van Brilliant Work ziet NatureCredits nu een heldere toekomst tegemoet. Ze zijn actief bezig om verschillende bedrijven uit diverse sectoren te betrekken bij hun missie. Dit netwerk van denkpartners is een strategische stap die misschien een stap terug lijkt, maar een grote stap vooruit is. “Hierdoor komen we echt met een betere propositie op de markt. Soms is een stapje terug zetten eigenlijk een gigantische stap vooruit,” vertelt hij. Een boodschap die hij ook aan andere ondernemers wil doorgeven: “Sta gewoon open en laat je coachen, open up!”
Heb jij ook een briljant idee en wil je groeien? Of je nu startend ondernemer bent of al langer een bedrijf hebt: Brilliant Work helpt je graag!

Meer cases

Eva Solutions zuil Brilliant Work coaching

Eva Solutions - Exportcoaching en bedrijfsgroei

Eva Solutions biedt oplossingen op het gebied van bezoekersregistratie, bezoekersmanagement en toegangsverlening. “Toen we hoorden wat Brilliant Work doet voor ondernemers, leek dat ons...

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Cees Embrechts - Business coaching en ondernemerscoaching

“Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees...

Starterscoaching Deccos

Deccos - Starterscoaching

Gijs van Beusekom is de visionaire oprichter achter Deccos, een bedrijf dat meer wil zijn dan een ontwikkelaar van software. Het is een pionier...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search