Kyllaros – Exportcoaching

Exportcoaching Kyllaros

Erwin Koenen is oprichter van Kyllaros, een adviesbureau dat paardenhouders en -fokkers helpt hun prestaties te verbeteren met expertise in statistiek en genetica. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om adviezen om hengsten met de beste genetische aanleg te kiezen voor het fokken van renpaarden. Vooral met het oog op de internationale groei  werkte Kyllaros succesvol samen met Brilliant Work.

Initiële uitdagingen en de rol van Brilliant Work

Hoewel de diensten van Kyllaros inhoudelijk solide waren, merkte Erwin  dat er ruimte voor verbetering was qua marketing. “Ik kwam met Brilliant Work in contact tijdens een netwerkbarbecue van StartUp Nijmegen. Na een gesprek met Lizanne over mijn wens om internationaal uit te breiden, in het bijzonder naar de Golfregio, bleek dat Brilliant Work de perfecte partner was om mij hierin te ondersteunen,” licht Erwin toe. 

De samenwerking begon met een focus op bedrijfs- en exportcoaching. “Al snel bleek dat ik in aanmerking kwam voor zowel starterssubsidie als voor exportsubsidie. Zodoende heeft Brilliant Work niet alleen mijn bedrijfsplan aangescherpt en me geholpen bij verder vormgeven van mijn internationale propositie, maar ook geholpen de marketing en website te professionaliseren,” aldus Erwin. Dankzij deze integrale aanpak kon Kyllaros verder ontwikkelen. 

Online zichtbaarheid werpt vruchten af

De samenwerking met Brilliant Work resulteerde in een volledig vernieuwde website die niet alleen de diensten van Kyllaros helderder weergeeft, maar ook strategisch ontworpen is om de specifieke doelgroepen aan te trekken. Erwin legt uit: “De website reflecteert nu beter wat we doen en trekt daardoor ook meer gerichte aandacht. Dit is van onschatbare waarde gebleken voor het verkennen en betreden van nieuwe internationale markten; zeker voor nieuwe spelers is online zichtbaarheid cruciaal in het zakendoen.” 

De Brilliant Work coaches Maarten Smit en Elham Mohseni speelden hierbij een belangrijke rol. Hun expertise in het begeleiden van start-ups en het aanbieden van gericht advies stelde Kyllaros in staat  snel en effectief te reageren op marktkansen. “Ze hebben ervaring in zelf ondernemen en het begeleiden met start-ups en zijn heel concreet in hun advies, wat enorm helpt om sneller goede beslissingen te nemen,” benadrukt Erwin.

De vernieuwde website en de deskundige begeleiding zorgden samen voor een sterke basis waarop Kyllaros verder kan bouwen. Het gevolg? Meer internationale aanvragen, concrete leads én een betere positionering in de competitieve paardensector. Dankzij Brilliant Work voelt Erwin zich beter uitgerust om zijn ambities op de internationale markt te verwezenlijken.

Langdurige impact met oog voor de toekomst

De coaching leidde niet alleen tot directe verbeteringen, maar ook tot een duidelijkere bedrijfsfocus en strategie voor de lange termijn. “Ik heb nu een duidelijker beeld van waar ik met Kyllaros heen wil en welke markten ik wil aanboren,” verklaart Erwin. “Die helderheid draagt zeker bij aan het succes van het bedrijf.”

Erwin Koenen is vastberaden om Kyllaros’ internationale aanwezigheid te vergroten, met name in de veelbelovende Golfregio. “Ik was een maand geleden fysiek in Saoedi-Arabië en Qatar om potentiële klanten te spreken,” deelde Erwin enthousiast. Deze persoonlijke bezoeken zijn doorslaggevend voor zijn strategie om Kyllaros als een toonaangevende speler in de internationale paardensector te vestigen.

Weet wat je wilt bereiken

Het fundament van een succesvolle coachingrelatie is duidelijkheid over je verwachtingen en behoeften. Erwin van Kyllaros adviseert andere ondernemers om voorafgaand aan het traject goed na te denken over wat ze willen bereiken. “Probeer helder te krijgen wat je vraag is en wat je nodig hebt om te groeien,” zegt Erwin. “Dan kan jouw coach gericht advies en ondersteuning bieden en dat komt de effectiviteit van het traject ten goede.” Daarnaast geeft hij aan dat voor Kyllaros het netwerk van de coach erg belangrijk was voor het betreden van nieuwe internationale markten. “Het netwerk van mijn coach heeft deuren geopend naar markten waar ik anders moeilijk binnen had kunnen komen,” deelt hij. 

Ten slotte waardeert Erwin ook de directheid en concreetheid van de Brilliant Work coaches : “Ze zijn eerlijk genoeg om te zeggen wanneer ze niet de juiste partij zijn om te helpen. Die transparantie zorgt ervoor dat je als ondernemer niet alleen tijd en middelen efficiënt inzet, maar ook dat je realistische verwachtingen hebt over wat de coaching je kan bieden.” 

Meer cases

Exportcoaching CowManager

CowManager - Exportcoaching

CowManager heeft zich onderscheiden in de melkveehouderij door de introductie van geavanceerde sensortechnologie. Deze sensoren, die in de oren van koeien worden geplaatst, zijn...

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Cees Embrechts - Business coaching en ondernemerscoaching

“Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees...

Starterscoaching Deccos

Deccos - Starterscoaching

Gijs van Beusekom is de visionaire oprichter achter Deccos, een bedrijf dat meer wil zijn dan een ontwikkelaar van software. Het is een pionier...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search