Krathaak op de fiets: van idee naar schap bij Albert Heijn

Krathaak

Krathaak, een revolutionaire gadget voor het veilig vervoeren van kratten bier op de fiets, is het geesteskind van Thijs Jansen. Dit product heeft inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook internationaal zijn weg gevonden naar consumenten in meer dan tien landen.

Ondanks het succes op de consumentenmarkt, stond Thijs voor een uitdaging op het gebied van zakelijke verkoop. Krathaak had zijn plaats gevonden in de markt en de verkopen liepen goed, maar het benaderen van zakelijke klanten was een heel ander verhaal. “Mijn achtergrond is technisch en ik had geen ervaring in de zakelijke verkoop. Het verkopen aan consumenten via een website is totaal anders dan zakelijke klanten benaderen,” aldus Thijs. De dynamiek en de eisen van de zakelijke markt vereisten een andere benadering en vaardigheden die hij nog niet had ontwikkeld. Het was duidelijk dat er een gat zat in zijn kennis en expertise als het ging om het opbouwen van langdurige zakelijke relaties en het sluiten van grote contracten.

Nieuwe kansen door samenwerking met Brilliant Work

Via zijn netwerk bij Startup Nijmegen kwam Thijs tijdens een training in aanraking met Brilliant Work. Dit bleek een keerpunt te zijn. De training gaf Thijs niet alleen inzicht in de basisprincipes van zakelijke verkoop, maar het stelde hem ook in staat om te reflecteren op zijn huidige aanpak en de nodige verbeteringen te identificeren. Deze eerste kennismaking met Brilliant Work was het begin van een waardevolle samenwerking die Krathaak verder zou helpen in zijn groeiambities.

Thijs benaderde Brilliant Work met de vraag hoe hij zijn verkoopproces naar zakelijke klanten kon verbeteren. “Ik wilde iemand die me kon coachen in zakelijke verkoop en dat bleek David Kleerekoper te zijn,” legt Thijs uit.

David hielp Thijs bij het analyseren van het verkoopproces en het identificeren van potentiële zakelijke klanten. “We hebben gekeken naar hoe we verder konden kijken dan alleen studenten die kratten bier kopen, naar bredere zakelijke mogelijkheden.”

Krathaak verovert 650 AH-winkels

Een recente mijlpaal die Thijs bereikte dankzij de samenwerking met David is de samenwerking met Albert Heijn, waardoor de Krathaak nu in 650 winkels verkrijgbaar is.

Thijs vertelt: “Sinds afgelopen maandag is de Krathaak ook te koop in 650 Albert Heijn-winkels. Het was een grote order en nu liggen onze producten in zeshonderdvijftig verschillende winkels.” Deze samenwerking vereiste een nieuwe versie van de Krathaak, specifiek aangepast voor de winkelmandjes van Albert Heijn. “Het idee is dat je de speciaal ontworpen versie van het boodschappenmandje gewoon mee naar huis neemt, zonder je boodschappen over te laden in een plastic tas.”

Resultaten en vooruitgang

Een belangrijk ander doel van Thijs was om iemand te vinden die de sales en marketing van Krathaak op zich kon nemen. Samen met David stelde hij een profiel op voor de ideale kandidaat. Hoewel er nog geen geschikte kandidaat is gevonden, heeft Thijs nu een duidelijk beeld van wat hij zoekt. “Ik weet nu welke eigenschappen belangrijk zijn voor iemand die mee wil ondernemen en de sales en marketing op zich kan nemen,” zegt Thijs. Ook al is het einddoel nog niet bereikt, de samenwerking met Brilliant Work heeft geleid tot waardevolle inzichten en een beter begrip van de zakelijke markt.

Brilliant Work heeft Thijs ook gewezen op de mogelijkheden van subsidievouchers, wat een grote hulp was gezien de beperkte cashflow in de beginfase. De coaching door David Kleerekoper vond deels plaats via een gesubsidieerd traject met een starterssubsidie én exportsubsidie. “Zonder die vouchers had ik dit traject waarschijnlijk niet kunnen volgen. Als startup heb je dat soort reserves nou eenmaal niet,” geeft Thijs toe.

Ontwerp en innovatie: de kracht van Thijs

Naast zakelijke ondersteuning, heeft de samenwerking met Brilliant Work ook bijgedragen aan Thijs’ persoonlijke ontwikkeling als ondernemer. “Ik heb veel geleerd over strategische samenwerking en het belang van het zoeken naar hulp waar nodig,” aldus Thijs. Hij raadt andere startende ondernemers dan ook aan om gebruik te maken van coaching en ondersteunende diensten.

In de toekomst hoopt Thijs een partner te vinden die de verkoop en marketing van Krathaak verder kan professionaliseren, zodat hij zich weer kan richten op wat hij het liefste doet: nieuwe producten ontwerpen. “Mijn kracht ligt in het ontwerpen en opzetten van productie, niet in verkoop en marketing. Het zou ideaal zijn als iemand anders dat deel van het proces kan overnemen. Of Krathaak helemaal wil overnemen. Dan kan ik me weer storten op het bedenken van nieuwe producten.”

Strategische coaching als groeikatalysator

De samenwerking tussen Krathaak en Brilliant Work is een voorbeeld van hoe strategische coaching kan bijdragen aan de groei en professionalisering van een start-up. Brilliant Work heeft Thijs geholpen om de zakelijke verkoop beter te begrijpen en een effectieve strategie te ontwikkelen. Thijs heeft dankzij de begeleiding van Brilliant Work belangrijke stappen gezet in zijn zakelijke ontwikkeling. Hij heeft waardevolle inzichten opgedaan en praktische vaardigheden geleerd die hem beter voorbereiden op toekomstige uitdagingen en groeimogelijkheden.

Thijs concludeert: “Dankzij Brilliant Work heb ik nu een duidelijk beeld van wat er nodig is om succesvol te zijn in de zakelijke markt. Die deal met Albert Heijn was er nooit gekomen zonder David. Hij heeft me geholpen om mijn strategie te verfijnen en ik voel me nu beter voorbereid op toekomstige uitdagingen en kansen.”

Meer cases

studio Harm Hasenaar Brilliant Work coaching

Studio Harm Hasenaar - Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

‘In het begin vond ik het coachen wel een beetje wennen. Nu ben ik er ontzettend blij mee, want het heeft ons al heel...

case-r

R-Solution Medical - Bedrijfsgroei en exportcoaching

“Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt.” Startup R-SOLUTION Medical uit Barneveld ontwikkelde een verpakkingsrobot voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van ziekenhuizen. De...

maike-tijdens-pitch-Nijmegen-Business-bw-1

PEPP-R - Ondernemerscoaching, bedrijfsgroei en starterscoaching

“Brilliant Work heeft me geholpen bij het maken van keuzes in mijn acquisitie”, vertelt Maike Pollaert eigenaar van PEPP-R. Het Nijmeegse bureau traint managers,...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Zoek