CowManager – Exportcoaching

Exportcoaching CowManager

CowManager heeft zich onderscheiden in de melkveehouderij door de introductie van geavanceerde sensortechnologie. Deze sensoren, die in de oren van koeien worden geplaatst, zijn revolutionair in het vastleggen van vitale data gedurende het gehele leven van het dier. Evert Niemeijer, business development manager van CowManager, legt uit: “Wij maken sensoren die je in de oren van koeien plaatst, maar die verder gaan dan traditionele sensoren. We kunnen bijvoorbeeld dankzij die sensoren het ideale vruchtbaarheidsmoment van een koe bepalen.” Deze technologische doorbraak stelt boeren in staat om de gezondheid en vruchtbaarheid van hun vee nauwkeurig te monitoren, wat van grote waarde is voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

Van toevallige ontmoeting naar expansie

De samenwerking met Brilliant Work ontstond na een toevallige ontmoeting tijdens een bijeenkomst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Niemeijer vertelt over deze, achteraf zo belangrijke, ontmoeting: “Tijdens een bijeenkomst van RVO kwam ik in gesprek met Lizanne Jakobs. En toen ging het balletje rollen. Het was het begin van een vruchtbare samenwerking, waarbij wij onze bedrijfsactiviteiten internationaal verder konden uitbreiden.” Niemeijer vervolgt: “CowManager bleek in aanmerking te komen voor subsidie voor exportcoaching. Het gesprek met Lizanne opende mijn ogen voor de mogelijkheden van internationale groei en de waarde van gerichte zakelijke coaching.” 

Hoewel CowManager al succesvol was, zag het bedrijf de noodzaak om nieuwe markten te verkennen. Tot dan toe beperkten zij zich tot Nederland, Engelssprekende landen en Duitsland. De Franse markt, hoewel één van de grootste agrarische landen in Europa, hadden zij nauwelijks voet aan de grond. Niemeijer: “In Frankrijk hadden wij zeggen en schrijven vijf klanten, maar dat waren allemaal Nederlandse boeren die hun bedrijf naar Frankrijk hadden verhuisd. Daar hebben we ook nooit enige expansie gezocht.” De coaching door Brilliant Work richtte zich op het opzetten van een gestructureerde aanpak voor internationale groei met een focus op de Franse markt.

De impact van gerichte exportcoaching

De invloed van de coaching door David Kleerekoper op CowManager was aanzienlijk en direct meetbaar. In een reeks van slechts zes sessies, begeleidde hij het bedrijf door het complexe proces van strategische besluitvorming, doorslaggevend voor hun succes in de competitieve Franse markt. Evert, duidelijk in zijn nopjes met de resultaten, verwoordt dit als volgt: “Mede door die coaching hebben we de goede keuzes kunnen maken en dat heeft ervoor gezorgd dat we nu al redelijk succesvol zijn in Frankrijk. Dankzij de keuzes die we onder begeleiding van David maakten, konden we onze producten snel en effectief lanceren in Frankrijk, compleet met zorgvuldig voorbereide distributiecontracten en een doeltreffende marketingstrategie. En dat in zo’n korte tijd!” 

Interne processen

De coaching heeft niet alleen geleid tot een succesvolle expansie in Frankrijk, maar ook tot significante verbeteringen van de interne processen en de teamdynamiek binnen CowManager. De strategische inzichten die tijdens de sessies werden verkregen, hebben het bedrijf geholpen om hun bedrijfsvoering efficiënter en effectiever te maken. Evert zegt hierover: “Dankzij de begeleiding zijn we nu beter in staat om onze middelen te optimaliseren en onze doelen sneller te bereiken. De verbeterde samenwerking binnen onze teams heeft direct bijgedragen aan onze recente successen. En dat heeft ons niet alleen geholpen met onze groei in Frankrijk, maar het vormt ook een duurzame basis voor toekomstige uitbreidingen. Deze ervaring heeft ons niet alleen zakelijk, maar ook als team sterker gemaakt.”

Toekomstplannen en verdere ambities

Geïnspireerd door het succes in Frankrijk, kijkt CowManager nu naar verdere internationale uitbreidingen, met een bijzondere focus op de markten in Zuid-Amerika. De ervaringen en inzichten die zijn opgedaan tijdens de samenwerking met Brilliant Work zullen dienen als een waardevolle leidraad voor deze nieuwe avonturen. Evert benadrukt het belang van de geleerde lessen: “De strategieën die we hebben ontwikkeld en de successen die we in Frankrijk hebben behaald, geven ons het vertrouwen om nieuwe markten te betreden. We zijn nu beter uitgerust om de specifieke uitdagingen en kansen in Zuid-Amerika aan te pakken.” 

Het bedrijf plant om deze expansie zorgvuldig en stapsgewijs uit te voeren, beginnend met marktonderzoek en het opbouwen van lokale partnerschappen. “Ons doel is niet alleen om onze aanwezigheid te vergroten, maar ook om duurzame relaties en een sterke merkidentiteit in Zuid-Amerika te ontwikkelen,” concludeert Niemeijer.

Hulp vragen leidt tot duurzame groei

“Als ondernemer moet je weten waar je sterke en minder sterke punten liggen. Erken waar je hulp nodig hebt, zoals in sales en marketing, waar organisaties zoals Brilliant Work in uitblinken,” zegt Niemeijer. “Deze aanpak heeft CowManager niet alleen geholpen bij het navigeren door complexe markten zoals Frankrijk, maar heeft ook de basis gelegd voor onze verdere internationale expansie. Daarbij kun je zeker ook kijken naar beschikbare subsidies en ondersteunende maatregelen die vaak beschikbaar zijn voor groeiende ondernemingen.”

Door strategische samenwerkingen aan te gaan en te investeren in externe coaching, heeft CowManager bewezen dat met de juiste begeleiding en middelen zelfs de meest ambitieuze doelen haalbaar zijn. “Schrik niet terug voor de investering en benut de beschikbare middelen voor duurzame groei en succes. Met Brilliant Work lukt het je zeker,” sluit Evert Niemeijer af.

Meer cases

silvanna van graven financieel advies starterscoaching traject Brilliant Work

Van Graven Finance & Advice - Business coaching

“Hoe de financiële wereld in elkaar steekt, dat is niet mijn ideale wereld”, vertelt Silvanna van Graven van Van Graven Finance & Advice. “Bijvoorbeeld...

Starterscoaching via Brilliant Work.

Studio Spreekwoord - Starterscoaching

Studio Spreekwoord maakte via Brilliant Work gebruik van de kennis van onze starters- en businesscoach Marco Gorselink en heeft de (ondernemers-) touwtjes nu stevig...

Patsboem! Educatief groeit met Brilliant Work

Patsboem! educatief: Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

Wat begon als een initiatief van drie bevlogen compagnons, groeide uit tot een toonaangevend bureau dat een keur aan educatief materiaal levert voor het...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search