Nieuwsbrief november 2023

20 november 2023

Met nieuws over:

  • Wat is goede sales? Onze salescoach Saul Janssen praat je bij over strategie en tools
  • Haal meer uit de mogelijkheden met ChatGPT om je bedrijf te verbeteren én je doelgroep beter te bereiken
  • Hoe YES Energie Advies verder groeit als volwaardig bedrijf met 21 man personeel met behulp van onze coaching
  • Check hier de agenda voor onze gratis workshops & webinars

Wat is goede sales? Wat zijn de nieuwste sales tools? Onze salescoach Saul Janssen legt het uit!

Sales lijkt een harde business waarbij alleen de grootste praters de winnende hand hebben. Toch is dat niet zo.

“De truc zit ‘m in het goed luisteren naar de klant en een oplossing bieden voor zijn probleem”, legt Saul Janssen, salescoach bij Brilliant Work uit. “Marketing en sales komen ook steeds dichter bij elkaar. Hierdoor lijkt marketing als het ware het domein van de sales persoon te hebben overgenomen. Sales is een proces waar een klant doorheen gaat en waar je op het juiste moment op de juiste manier wilt inspelen. Dit helpt om sales voorspelbaarder en succesvoller te maken.”

Er zijn eigenlijk twee types sales, vertelt Saul: in- en outbound sales. Inbound kan een marketingcampagne zijn, goede teksten op basis van zoekwoordenonderzoek of een stand op een beurs.

Wat levert het de klant op?

“Bij het introduceren van nieuwe producten en diensten ligt een mooie rol voor sales weggelegd: daarvoor is nodig dat je snapt waar iemand mee te maken heeft, tegen welke uitdagingen hij aanloopt en wat hij laat liggen als ie alleen bij zijn huidige oplossingen blijft”, legt Saul uit. “Eén ding is zeker: mensen krijgen het werk met of zonder jouw oplossing nu toch wel voor elkaar. Maar het gaat erom dat jij ze duidelijk kan maken dat met jouw dienst of product het beter of sneller kan of dat de kwaliteiten omhoog gaat.”

Een beller is beter?

“Als we naar de nieuwste technologieën kijken, dan lijkt bellen naar potentiële klanten achterhaalt. Maar daar denkt Saul anders over: “Bellen is hartstikke ouderwets, maar het werkt wel! Je moet wel in de eerste 20 seconden duidelijk maken waarom het interessant is voor degene die je belt, om met jou te blijven praten. En als in die eerste paar zinnen van jou het woord ‘ik’ voorkomt, mag je terug naar de tekentafel. Want het gaat om de ander.”

Het complete verhaal van Saul over sales en zijn tips voor handige salestools lees je hier.

Wil jij ook je sales naar een hoger niveau tillen? Kunnen jouw medewerkers wel wat verkooptraining of input gebruiken? Neem dan contact met ons op of mail Saul direct via [email protected]l.

Saul en onze andere salescoaches hebben jarenlange ervaring met in- en outbound sales en kunnen jou en je bedrijf echt op weg helpen!

Haal meer uit de mogelijkheden met CHatGPT om je bedrijf te verbeteren én je doelgroep beter te bereiken

Hoe zou je het vinden om een chatbot te hebben die je klanten kan helpen met al hun vragen, bestellingen en feedback?

Of zou je graag AI willen inzetten om het juiste personeel te werven, of je marketing een boost te geven?

Dat is precies wat ChatGPT kan doen voor jouw bedrijf. Met ChatGPT kun je eenvoudig een chatbot, of teksten maken die passen bij jouw doelgroep, branche en stijl.

Bij Brilliant Work weten we alles over hoe je ChatGPT effectief kunt inzetten voor je bedrijf, van marketing tot personeelswerving. We helpen je graag met het ontwerpen, trainen en optimaliseren van je chatbot, zodat je meer klanten kunt bereiken, binden en tevreden kunt stellen. Onze coach Danny den Hartog gebruikt ChatGPT al geruime tijd en weet precies hoe ondernemers deze nieuwe tool kunnen inzetten voor hun onderneming.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van ChatGPT voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We laten je graag zien hoe ChatGPT jouw bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Vaak kunnen wij een traject met jou opstarten met behulp van subsidies.

Yes Energie Advies - Business coaching, leiderschapstraining en ontwikkelen medewerkersbeleid

In 2007 startte Jasper Meinema een eigen bedrijf op basis van een fout in de energierekening van zijn werkgever. Hij deed daar de administratie en kwam een grote vergissing tegen in de energiefacturen: er werd te veel betaald! Omdat hij in meer energiefacturen fouten ontdekte, dacht hij ‘ik ga hier mijn werk van maken’ en zo werd YES Energie Advies geboren. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderneming met 21 man personeel. YES ondersteunt en helpt MKB-bedrijven en vastgoedondernemingen met onder andere het terugvragen van de energiebelasting, de inkoop van energiecontracten en het realiseren van zonnepanelen.

Lara Kranendijk werkt al twee jaar bij YES: ze startte als medewerker Energiebelasting en werd later gepromoveerd tot teamleider. Prioriteiten stellen, professionaliseren en aansturen waren voor haar nieuwe zaken toen ze teamleider werd. Omdat Jasper al enige tijd gecoacht werd door Brilliant Work, was de stap om een business coach voor haar te regelen, zo gemaakt.

‘In het traject met mijn Brilliant Work coach heb ik geleerd prioriteiten te stellen’

“Lizanne Jakobs van Brilliant Work heeft mij vooral geleerd hoe ik prioriteiten moet stellen. In het begin leek alles belangrijk, maar zij heeft mij uitgelegd hoe ik moet kiezen: ‘wat is spoed en wat niet’? Ze zei letterlijk: ‘Het team moet als eerste kunnen functioneren, dus als één van jouw teamleden een vraag aan jou heeft, dan is dat het belangrijkste. Jouw team kan na het beantwoorden van die vraag weer verder met hun werk’. Dit advies pas ik nog elke dag toe.”

Het complete interview met Lara over haar ervaringen tijdens het coachingstraject met Lizanne Jakobs en Martine Pauw lees je hier.

Wil jij, net als YES Energie Advies, subsidie ontvangen om je bedrijf en je medewerkers te laten groeien door coaching en advies van Brilliant Work? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Agenda webinars/workshops schrijf je nu in!

8 december 2023

Gratis webinar 'Winstgevende strategieën om zaken te doen in Duitsland'

In dit webinar leer jij hoe je eerste of betere stappen kunt zetten over de grens!

  • Marktanalyse: kansen voor groei en omzetverhoging in de Duitse markt
  • Juridische en regelgevende aspecten: juridische vereisten en regelgeving voor Duitse handel
  • Culturele inzichten: opbouw effectieve zakelijke relaties in Duitsland
  • Strategische planning: solide strategie voor duurzaam succes
  • Praktische tips

Wil je winstgevende kansen benutten in Duitsland, een belangrijke exportmarkt en handelspartner in Europa? Dan is dit webinar iets voor jou!

Duitsland is niet alleen een belangrijke exportmarkt, maar ook een centrum van innovatie en zakelijke groei. Met een strategische benadering kun je jouw omzet en winst in deze markt maximaliseren.

Tijdens het webinar zullen de volgende onderwerpen behandelt worden:

De experts Lizanne Jakobs, bedrijfscoach en Nicki Welchering, Rechtsanwalt delen hun ervaringen en zullen al jouw vragen beantwoorden omtrent jouw markttoetredingsstrategie voor Duitsland.

Inschrijven

17 januari 2024

Gratis workshop: '2024 ingaan met duidelijke doelen en prioriteiten'

Hoe zorg je dat je komend jaar met focus gaat werken, je voornamelijk richt op dat wat jou en je bedrijf echt verder gaat helpen?

Want als ondernemer heb je geen baas die je vertelt wat je moet bereiken en hoe snel.

We worden allemaal elke dag bedolven onder inkomende mailtjes, belletjes, hebben een hoop ideeën en wensen voor ons bedrijf. Tijdens deze workshop leer je hoe je specifieke en meetbare doelen stelt voor de komende jaren die je hierbij gaan helpen.

Hoe kun je, wat je misschien al vaag in je hoofd hebt zitten, vertalen naar concrete doelen? Vervolgens gaan we het hebben over hoe je dan concreet je activiteiten voor 2024 plant zodat je voldoende “aan” je zaak werkt en niet er “in”. Met als resultaat dat jouw onderneming echt gaat opleveren wat jij wilt.

Deze workshop is zowel geschikt voor net startende ondernemers als diegenen die al langer een eigen bedrijf hebben en ook hun werknemers willen laten zien waar de onderneming heen gaat.

Programma:
16.20 inloop
16.30 start
18.00 einde

De workshop wordt gegeven bij Hubbz in Arnhem

Inschrijven

23 januari 2024

Gratis workshop: '2024 ingaan met duidelijke doelen en prioriteiten' | StartUp Meierijstad

Hoe zorg je dat je komend jaar met focus gaat werken, je voornamelijk richt op dat wat jou en je bedrijf echt verder gaat helpen?

Want als ondernemer heb je geen baas die je vertelt wat je moet bereiken en hoe snel.

We worden allemaal elke dag bedolven onder inkomende mailtjes, belletjes, hebben een hoop ideeën en wensen voor ons bedrijf. Tijdens deze workshop leer je hoe je specifieke en meetbare doelen stelt voor de komende jaren die je hierbij gaan helpen.

Hoe kun je, wat je misschien al vaag in je hoofd hebt zitten, vertalen naar concrete doelen? Vervolgens gaan we het hebben over hoe je dan concreet je activiteiten voor 2024 plant zodat je voldoende “aan” je zaak werkt en niet er “in”. Met als resultaat dat jouw onderneming echt gaat opleveren wat jij wilt.

Deze workshop is zowel geschikt voor net startende ondernemers als diegenen die al langer een eigen bedrijf hebben en ook hun werknemers willen laten zien waar de onderneming heen gaat.

Programma;
8.50 inloop
9.00 aanvang workshop
10.00 gelegenheid tot netwerken
uiterlijk 10.30 sluiting

Locatie:

Rembrandtlaan 70
5461 GH VEGHEL

Inschrijven

Meer blog artikelen

Meer omzet in het buitenland halen door middel van exportcoaching.
22 februari 2024

6 Tips om zonder gedoe veel omzet te halen in het buitenland

Hoe krijg ik snel, langdurig en zonder gedoe veel omzet in het buitenland? Veel ondernemers die ik spreek hebben de wens om te beginnen [...]

Checklist gezond bedrijf
20 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Met nieuws over: Het nieuwe jaar goed van start! Ontvang de gratis checklist gezond bedrijf!  Wat zijn de groeipijnen van een scale-up? Lees het [...]

Search