Nieuwsbrief mei 2023

SLIM subsidie
29 mei 2023

In deze nieuwsbrief:

 • Van 5-500K subsidie – ontwikkel jezelf en werknemers voor een beter bedrijfresultaat.
 • 2500 euro voor ZZP en MKB tot 50 medewerkers werken aan je online zichtbaarheid!
 • Van passie naar onderneming, dat kan met starterscoaching!
 • Personeelstekorten? Ontdek ook de talenten van je bestaande personeel.
 • Agenda met workshops & webinarses, export, doelen en prioriteiten stellen en meer.

Van 5-500k subsidie - ontwikkel jezelf
en werknemers voor een beter resultaat!

SLIM subsidie

We weten allemaal dat werknemers met de juiste vaardigheden en motivatie onmisbaar zijn voor de groei van je bedrijf en voor de winst op de lange termijn. Maar hoe schat je in wat je nodig hebt aan medewerkers de komende jaren, hoe zet je een goed HR beleid op en hoe kom je tot een echte ontwikkelcultuur? Daar hebben wij bij Brilliant Work de juiste expertise voor. Dit soort trajecten doen we al jarenlang en ook de bijbehorende subsidie hebben we al 29x aangevraagd. 

Je kunt voor alleen jouw bedrijf subsidie aanvragen tot maximaal €25K bij de ronde van september. Voor het kleinbedrijf krijg je dan 92% subsidie. Doe je het met meerdere bedrijven of bijv brancheorganisaties samen? Dan is het aanvragen als samenwerkingsverband aantrekkelijker.
Je kunt gezamenlijk tot wel €500.000,– subsidie aanvragen voor een dergelijk traject. Dit dekt 69% van de kosten. 

Nieuwsgierig hoe dit ook voor jou onderneming kan werken? De inschrijving start al op 1 juni en gaat op basis van wie het eerst komt het eerst maalt, dus wees er snel bij en neem contact met ons op.

Digitaliseringssubsidie, 2500 euro voor
ZZP en MKB

Wil je wel werken aan de digitale kant van je zaak maar is het budget een issue? Of het nu gaat om bijvoorbeeld zichtbaarder te zijn in zoekmachines (SEO), on line adverteren (SEA), je klantgegevens bijhouden (CRM) of andere zaken, er is enorm veel mogelijk in de nieuwe ronde digitaliseringssubsidie. In tegenstelling tot eerdere keren is die nu zowel verkrijgbaar voor Mkb’ers tot 50 man personeel, maar ook eenpitters. 

De on line specialisten van Brilliant Work kunnen je helpen met zowel de subsidieaanvraag als het digitaliseringstraject zelf. Wil je hier meer over weten neem dan snel contact op. De inschrijving start vanaf  15 mei en is beperkt beschikbaar!

Van passie naar onderneming, dat kan
met starterscoaching!

Simen Brunia is een echte bomenliefhebber. “Al tien jaar lang ben ik bezig met het opzetten, beheren en uitbreiden van een kennisencyclopedie over bomen (Bomenbieb)”, vertelt hij.

“Ik wilde nu kiezen voor mezelf, mijn eigen lijn en als zzp’er aan de slag gaan. Samen met Marco ben ik de business gaan ontdekken en inzichtelijker gaan maken. Ik had ook veel vragen zoals ‘Welke keuzes maak je als het gaat om opdrachtgevers, projecten, klanten en uurprijzen? Hoe onderneem je eigenlijk? Wat zijn de do’s en don’ts?”

“Ik wilde nu kiezen voor mezelf, mijn eigen lijn en als zzp’er aan de slag gaan.”

“Soms heb je de neiging als ondernemer om steeds wat nieuws te verzinnen, steeds met een nieuwe naam, een andere website of doelgroep. Maar Marco liet me inzien dat de oplossing heel vaak ligt in het simpel houden van processen in je hoofd; en dus te kiezen voor een naam en website waar alles samenkomt. Dat was doeltreffender dan allemaal kleine puzzelstukjes in de onderneming hebben die het dan wellicht allemaal ook ‘net niet’ zijn wat ze moeten zijn.”

Het complete interview met Simen over zijn ervaringen tijdens het coachingstraject met Marco lees je hier.

Wil jij als starter ook graag coaching, eventueel zelfs met behulp van subsidie? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Personeelstekorten? Ontdek ook de talenten van je bestaande personeel!

Martine Pauw is onze HR specialist. Wij vroegen haar wat de oplossing is voor de huidige personeelstekorten. Volgens Martine moet je vooral eerst eens een kijkje nemen in eigen keuken.

“Als je medewerkers tevreden zijn, dan heb je misschien niet eens zoveel nieuw personeel nodig als dat je in eerste instantie dacht”, vertelt HR consultant Martine.

“Bedrijven hebben de neiging om bij bedrijfsgroei, meteen nieuwe mensen te gaan werven, maar dat hoeft niet. Ga eerst eens in gesprek met bestaande medewerkers: Wil er iemand meer of minder werken? Heeft er iemand ambities om zich op een ander vlak te ontwikkelen? Vooral bij kleinere bedrijven is het handig om eerst samen te kijken waar mogelijkheden liggen.”

Het complete interview met Martine lees je hier.

Loop jij als ondernemer ook aan tegen issues met behoud en werving van het juiste personeel? Zou je het fijn vinden om over HR, competenties, missie en strategie, opleidingen en vacatures te sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien hoe wij jouw bedrijf op HR (of andere gebieden) kunnen helpen.

Agenda webinars/workshops schrijf je nu in!

15 mei 2023

Het Achterhoekse Ondernemersfestival 2023

Om te laten zien wat er voor moois ontwikkeld is én wordt in de Achterhoek – een bijzonder actieve, creatieve en 2e innovatieve regio van Nederland – is er op 15 mei 2023 het ‘Het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 (AOF)’. Ivar van Asten en Lizanne Jakobs zullen hierbij aanwezig zijn bij de zogenaamde ‘Kennistafels‘: workshops van experts om je kennis te vergroten.

Inschrijving gesloten

1 juni 2023

Gratis workshop 'Oei ik Groei - Leid een Bloeiend bedrijf' | Startup Meijerstad

Je bedrijf is enorm aan het groeien, gefeliciteerd! Ondertussen raakt je agenda steeds voller, je wordt steeds drukker en je werkt steeds meer. Soms komt er dan een punt dat je het overzicht kwijt bent en er allerlei vragen op je af komen: wanneer ga ik (meer) mensen aannemen, welke taken ga je delegeren en welke processen moeten worden opgeschreven en verbeterd?

Groeien is ontzettend leuk, maar wij weten uit ervaring dat het ook uitdagingen geeft….
Soms leidt het bedrijf jou in plaats van andersom!
Misschien ervaar je het al óf wil je dit voorkomen. Hoe dan ook, deze workshop helpt jou bij het groeien.

Inschrijving gesloten

22 juni 2023

Gratis workshop: 'Hoe zorg je voor een optimale cash flow in je bedrijf?'

Als ondernemer of MT-lid kun je je beste werk leveren als er voldoende geld is voor je bedrijfsambities. Vooral bij bedrijven waar er veel seizoensgebondenheid is, die een nieuwe fase in gaan of gaan groeien, is cash flow vaak wel een kritische succes factor.

Aan de hand van voorbeelden zoals een nieuw opgezette sportschool, een lopend accountantskantoor en een sterk groeiend medtech bedrijf, hoor je wat de verschillende scenario’s zijn. Zo wordt ook voor jouw bedrijf duidelijk wat de beste opties zijn! Natuurlijk is er genoeg ruimte voor vragen tussendoor in deze hele interactieve sessie. In tegenstelling tot veel sessies over financiën, wordt dit geen droog verhaal, maar één waar je enthousiast van wordt als ondernemer.

Inschrijven

6 juli 2023

Free workshop: 'How to get more out of your team?'

Leading and managing a team is rewarding, complex, sometimes frustrating and amazing! Most entrepreneurs know more about their industry or craft than about getting the most out of the team that they work with. Yet fulfilling that role as a leader well is crucial to the success of your business, to your happiness at work and that of your employees.

During this free workshop we will work on crafting our knowledge and skills on:

 • Your role as a leader.
 • The difference between managing and leading.
 • What to do when there is friction.
 • How do you keep people on track and motivated in the short and long term.

20 september 2023

Gratis workshop: 'Van potentiële klant naar echte klant: hoe dicht je het lek in je sales funnel?' | Startup Nijmegen

Het liefst zou je wat reclame maken voor je bedrijf, een verkoopgesprek voeren met je klant, en voilà: ze tekenen een contract met je. Helaas werkt het vaak in de praktijk anders: het verkoopproces – ook vaak omschreven als je verkoop trechter (sales funnel) – is niet rechtlijnig. En vaak haken klanten ook onderweg af. Als je dat niet zie aankomen of niet weet wat je er tegen moet doen, dan is het enorm frustrerend. Plus zonde van je tijd!

 • Daarom leer je tijdens deze workshop zien:
  wat de stappen zijn in de sales funnel
 • hoe je klanten beter hier doorheen loodst
 • en wat de valkuilen zijn in elke stap

En bovendien leer je wat je wél kunt doen om te zorgen dat je de maximale kans op succes hebt om zo veel mogelijk klanten door de funnel heen te loodsen tot een positief resultaat. Omdat er per sector of type klant wel verschillen zijn, is er in de workshop ook genoeg ruimte voor variatie en vragen daarin.

Na deze gratis workshop ga je meer resultaat krijgen met minder moeite en frustratie. 

11 oktober 2023

Gratis workshop: 'Hoe kom ik aan meer leads?'| Vonk Wijchen

Samen met ondernemersnetwerk Vonk Wijchen organiseert Brilliant Work de gratis workshop ‘Hoe kom ik aan meer leads?’

We zouden allemaal wel heel veel, en het goede soort leads willen, maand in en maand uit. De juiste klant, met het juiste budget, die precies jouw product of dienst wil kopen en magisch bij je aanklopt. Maar zo gebeurt het zelden, of niet zo vaak als je zou willen. Dus wat kun je doen om die potentiële klanten wel binnen te halen? In deze workshop leer je zelf beter worden in:

 • goed kijken naar je doelgroep
 • waar je ze kunt vinden
 • welke activiteiten je kunt doen om ze geïnteresseerd te krijgen
 • hoe je dit gaat plannen door het jaar heen

 

Belangrijk hierbij is dat dit zal variëren afhankelijk van jouw sector en doelgroep. Er is dus niet een “one size fits all” oplossing, maar wel een manier waarop je zelf aan het roer staat van je on- en off line marketing activiteiten.

Meer blog artikelen

Krathaak
24 juni 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Met nieuws over: HR en marketing goed op de rit? Ontvang een gratis check! Van idee naar op het schap bij Albert Heijn. Tips [...]

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Zoek