Nieuwsbrief maart 2023

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching
24 maart 2023

Met nieuws over:

 • Hoe om te gaan met inflatie? Tips & tricks voor ondernemers
 • Onze klanten over Brilliant Work: Cees Embrechts vertelt over zijn traject met Ivar.
 • Zaken doen in Duitsland, hoe pak je dit goed aan?
 • Agenda met workshops & webinars

Hoe om te gaan met inflatie? Tips & tricks voor ondernemers

 

Hoe kun je als ondernemer het beste omgaan met hoge inflatie? 3 tips & tricks van onze coach David:1. Ga snel omhoog met je prijzen. Dit geldt met name voor productiebedrijven die leveren aan groothandels en winkels & supermarkten en niet de marktleider(s) zijn. Maar doe dit – als het even kan – niet als eerste of laatste. 

2. Bereken je prijsverhoging vooral procentueel. Doe je dat niet, dan loopt je marge terug. Als het kan, zorg er dan voor dat je ieder product met hetzelfde percentage verhoogt. Kijk hiervoor naar de prijs en marge van je belangrijkste product.

3. Probeer zo min mogelijk keren met prijsverhogingen te komen. Met andere woorden: probeer de prijsverhoging te maximaliseren. Dus beter iets later in één keer verhogen met 12% dan elke maand 1% erbij.

Wil je nog meer tips & tricks van onze business coach, wereldreiziger en ‘inflatie expert’ David Kleerekoper over hoe je om moet gaan met inflatie, lees dan hier het volledige artikel.

Onze klanten over Brilliant Work: Cees Embrechts vertelt over zijn traject met Ivar

Cees Embrechts van Bestowill International B.V. heeft onlangs een coachingstraject gedaan met Ivar. Graag deelt hij hier zijn ervaringen:

“Langzaamaan kwam ik op het idee om voor mezelf te beginnen. Ik had eerst een traject gevolgd om mijn passie te ontdekken. Dat klinkt misschien populair, maar dat had echt heel veel effect bij mij. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een business coach, omdat ik las dat succesvolle ondernemers hier veel gebruik van maken. Ik had hulp nodig om een stukje doorzettingsvermogen en de juiste mindset te krijgen.”

“Ivar hielp mij om mijn gedachten op een rij te krijgen”

Cees heeft vooral op de momenten dat hij het moeilijk had, veel aan ondernemerscoach Ivar gehad. “Soms moest ik de motivatie vinden of ik was bang, omdat er heel veel problemen op me af kwamen. Ivar bood me toen vooral perspectief. Hij hielp me om zaken los te laten”, laat Cees weten. “Dat waren de momenten dat ik Ivar nodig had om mijn gedachten op een rij te krijgen.”

“Ivar’s methode was erg pragmatisch. Dat werkte goed voor mij. Ik ben als persoon gegroeid. Hij wist mij gerust te stellen waardoor ik minder stress voelde als startende ondernemer. Ivar is ook lekker direct en enorm ervaren, daar heb ik veel aan gehad.”

Lees hier het complete verhaal over het traject van Cees met onze ervaren coach en inspirator Ivar van Asten.

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Zaken doen in Duitsland, hoe pak je dit goed aan?

Zaken doen in Duitsland, exportcoach en duitslandexpert Jan Temmink deelt tips.

 

Heb je jouw bedrijf op de rit binnen Nederland, dan is het erg interessant om letterlijk en figuurlijk je zakelijke grenzen te verleggen richting de Duitse markt. Maar hoe pak je dit goed aan? Onze Duitsland expert en exportcoach Jan Willem Temmink deelt graag een aantal ervaringen en tips over zaken doen in Duitsland in dit artikel.

Schroom niet om onze hulp in te schakelen. Dit kan vaak met behulp van subsidie.

Indien je hulp wilt inschakelen om te bepalen of jouw bedrijf of dienst ook de Duitse markt op kan, dan helpen de coaches van Brilliant Work je graag op weg. Vaak kun je van onze diensten gebruik maken met behulp van subsidie. Dus heb je plannen, of heb je vragen over export naar welk land of werelddeel dan ook? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Agenda webinars/workshops schrijf je nu in!

19 april 2023

Verkopen zonder te pushen i.s.m. Vonk Wijchen

Samen met netwerkclub Vonk in Wijchen geeft Brilliant Work deze gratis workshop.

Of je nu veel ervaring hebt met verkoopgesprekken of nog helemaal geen, deze workshop is heel handig voor iedereen die wel eens een klant moet proberen binnen te halen.

Hierin bespreken we hoe:

 • je potentiële klanten vraagt om een gesprek
  je de informatie boven tafel kunt halen die je nodig hebt om de deal te sluiten
 • je het beste kunt vertellen over jou en jouw bedrijf
  en hoe je vervolgens de klant binnen haalt
 • Je leert welke vragen je het beste stelt en hoe je overtuigt zonder dat het klinkt als een hol script van een call center.

 

Na deze workshop weet je hoe je met minder moeite en minder stress, veel meer resultaat boekt!

Inschrijven

15 mei 2023

Het Achterhoekse ondernemersfestival 2023

Om te laten zien wat er voor moois ontwikkeld is én wordt in de Achterhoek – een bijzonder actieve, creatieve en 2e innovatieve regio van Nederland, is er op 15 mei 2023 het ‘Het Achterhoeks Ondernemers Festival ’23 (AOF). Ivar en Asten en Lizanne Jakobs zullen hierbij aanwezig zijn bij de zogenaamde ‘Kennistafels‘: workshops van experts om je kennis te vergroten.

Bij de verschillende Kennistafels kom je in gesprek met de experts over verschillende ondernemersvraagstukken. Drie keer start een nieuwe ronde waarop je kan aansluiten.

Lizanne helpt je op weg met verkopen met de workshop ‘Succesvol verkopen zonder angst of bulldozerij’. Ivar geeft inzichten voor ‘De scorende offerte’. Hoe bouw je een goede offerte op, wat is de beste opstelling van je teksten en wat vertel je wel en wat niet?

Entree is €20,79

Inschrijven

1 juni 2023

Oei ik groei! Leid een bloeiend bedrijf i.s.m. StartUp Meierijstad

Je bedrijf is enorm aan het groeien, gefeliciteerd! Ondertussen raakt je agenda steeds voller, je wordt steeds drukker en je werkt steeds meer. Soms komt er dan een punt dat je het overzicht kwijt bent en er allerlei vragen op je af komen: wanneer ga ik (meer) mensen aannemen, welke taken ga je delegeren en welke processen moeten worden opgeschreven en verbeterd?

Groeien is ontzettend leuk, maar wij weten uit ervaring dat het ook uitdagingen geeft….

Soms leidt het bedrijf jou in plaats van andersom!

Misschien ervaar je het al óf wil je dit voorkomen. Hoe dan ook, deze workshop helpt jou bij het groeien. Je leert namelijk:

 • welke aspecten in je bedrijf je in balans moet houden
 • hoe je je prioriteiten kiest
 • welke tools je als ondernemer hierbij nodig hebt
 • hoe je zowel opschaalt met mensen als met processen
 • wat voor ondersteuning je daarbij kunt krijgen

Tijdens deze workshop is er veel tijd én ruimte voor vragen en interactie.

De workshop wordt gehouden bij StartUp Meierijstad en is helemaal gratis.

Inschrijven

Meer blog artikelen

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Zoek