Nieuwsbrief juni 2024

Krathaak
24 juni 2024

Met nieuws over:

  • HR en marketing goed op de rit? Ontvang een gratis check!
  • Van idee naar op het schap bij Albert Heijn.
  • Tips hoe je als ambitieuze ondernemer tijdens een verandertraject, zowel je medewerkers als je bedrijf kunt laten groeien.
  • Even voorstellen: Emmy Stelling
  • Agenda met workshops & webinars

HR en marketing goed op de rit? Ontvang een gratis check!

Thumbnail - 2024-06-11T233523.082

Je bedrijf zit in de lift. Je hebt personeel aangenomen. Misschien heb je ook een marketingstrategie uitgestippeld en daar medewerkers mee aan het werk gezet. Goed op weg. Toch? Of juist hoog tijd om eens kritisch een spiegel voor te houden. Vraag nu een gratis 0-meting aan op HR en/ of marketing gebied. Onze HR-adviseurs en marketing specialisten kijken graag met je mee of er nog iets is binnen jouw bedrijf extra aandacht nodig heeft, of misschien zelfs nog ‘from scratch’ dient te worden opgezet, of dat je inderdaad al goed op weg bent. Dit doen ze aan de hand van het stellen van een paar simpele vragen. 

Informeer bij jouw coach naar deze gratis 0-meting en doe er je voordeel mee!  Heb je nog geen coach bij Brilliant Work dan kun je een 0-meting vragen via info@brilliantwork.nl. Kom je tot de conclusie dat er nog werk aan de winkel is om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen, dan hebben wij een aantal zeer ervaren coaches voor je klaar staan die staan te trappelen om je verder te helpen. Vaak kan dit zelfs met behulp van subsidie, zodat je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten voor onze specialistische hulp.

Van idee naar op het schap bij Albert Heijn.

Bij Brilliant Work begeleiden we veel bedrijven van start-up naar scale-up. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Thijs Jansen met zijn Krathaak.

Krathaak, een revolutionaire gadget voor het veilig vervoeren van kratten bier op de fiets, is het geesteskind van Thijs Jansen. Dit product heeft inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook internationaal zijn weg gevonden naar consumenten in meer dan tien landen.

Ondanks het succes op de consumentenmarkt, stond Thijs voor een uitdaging op het gebied van zakelijke verkoop. Krathaak had zijn plaats gevonden in de markt en de verkopen liepen goed, maar het benaderen van zakelijke klanten was een heel ander verhaal.

Krathaak

Nieuwe kansen door samenwerking met Brilliant Work

Via zijn netwerk bij Startup Nijmegen kwam Thijs tijdens een training in aanraking met Brilliant Work. Dit bleek een keerpunt te zijn. Thijs benaderde Brilliant Work met de vraag hoe hij zijn verkoopproces naar zakelijke klanten kon verbeteren. “Ik wilde iemand die me kon coachen in zakelijke verkoop en dat bleek David Kleerekoper te zijn,” legt Thijs uit.

David hielp Thijs bij het analyseren van het verkoopproces en het identificeren van potentiële zakelijke klanten. “We hebben gekeken naar hoe we verder konden kijken dan alleen studenten die kratten bier kopen, naar bredere zakelijke mogelijkheden.”

Een recente mijlpaal die Thijs bereikte dankzij de samenwerking met David is de samenwerking met Albert Heijn, waardoor de Krathaak nu in 650 winkels verkrijgbaar is.

 

Strategische coaching als groeikatalysator

De samenwerking tussen Krathaak en Brilliant Work is een voorbeeld van hoe strategische coaching kan bijdragen aan de groei en professionalisering van een start-up.

Je kunt het complete verhaal hier lezen.

Wil jij als ondernemer ook groeien, professionaliseren, werken aan een duidelijke strategie? Informeer dan wat onze coaches voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

 

Tips hoe je als ambitieuze ondernemer tijdens een verandertraject, zowel je medewerkers als je bedrijf kunt laten groeien.

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en groei met name binnen MKB-bedrijven. Het is haar kracht om beide partijen dichter bij elkaar te brengen, zodat zij elkaar kunnen versterken. In dit artikel vertelt Esther over het belang van een goed opgezet verandertraject en hoe je met behulp van een HR-coach je bedrijf én medewerkers naar een hoger niveau kunt tillen.

Brilliant Work

Mens en organisatie laten groeien

Esther, hoe ben je in de rol van HR-coach beland?
“Toen ik vorig jaar na jaren praktijkervaring voor mezelf begon, heb ik mijn eigen missie bepaald en mijn passie voor het naar boven halen van het beste in mensen en teams in organisaties gedeeld. Ik geloof dat wanneer mensen groeien en zich ontwikkelen, de organisatie ook groeit en zich ontwikkelt. Dit sluit nauw aan bij het idee van leren en ontwikkelen, wat precies is waar mijn werk over gaat (zeker ook in de SLIM projecten).”

“Ik geloof dat wanneer mensen groeien en zich ontwikkelen, de organisatie ook groeit en zich ontwikkelt.”

Kun je ons iets vertellen over je ervaringen met groeiende bedrijven?
“ Wat ik vaak zie, is dat kleinere bedrijven die aan het groeien zijn, tegen dezelfde problemen aanlopen. Meestal is er nog geen HR-afdeling of nog geen goede HR-structuur of instrumenten en moeten bedrijven veranderen, omdat ze meer personeel moeten aannemen, of voor het eerst personeel gaan aannemen.”

Het complete artikel van Esther lees je hier. Wil jij met jouw bedrijf ook verder groeien en sta je op het punt om personeel aan te nemen? Twijfel je of je de juiste mensen op de juiste plaats laat werken binnen jouw onderneming, of wil je jouw bedrijf én het personeel laten doorgroeien en door ontwikkelen? Neem dan eens contact met ons op. Het team van Brilliant Work helpt je graag verder. Bovendien kun je vaak van onze hulp gebruik maken met behulp van subsidie.

Even voorstellen: Emmy Stelling Management consultant, leiderschapscoach en trainer van ondernemende vrouwen.

Graag stellen we jullie voor aan ons nieuwste teamlid bij Brilliant Work, Emmy Stelling. Emmy heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en als ondernemer.  Vanaf 1993 was zij werkzaam als Sales manager en Algemeen directeur van een mkb productie bedrijf met 75 mensen in de FMCG. In deze periode leerde zij alles over bedrijfsvoering, van strategisch tot uitvoerend en het aansturen van een MT. Daarna was zij een aantal jaren werkzaam in de staf van middelgrote mkb productie en handelsbedrijven in sales functies.

In 2013 is Emmy gestart als gecertificeerd coach en trainer voor ondernemende vrouwen op het gebied van authentiek leiderschap en spreken. Dit is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen zichtbaarheid en impact. Via haar trainingen en coaching heeft zij de afgelopen jaren 325 vrouwen in groepen en individueel begeleid. Sinds 2017 werkt zij als management consultant en als trainer en ondersteunt zij starters, zzp-ers en mkb ondernemingen op het gebied van management, sales, HR, strategie, relatiebeheer en ondernemerschap.

Meer informatie over Emmy en haar ervaring vind je op onze website. Denk je een klik te hebben met Emmy en wil je graag haar hulp inzetten voor een eigen vraagstuk? Neem dan contact op via info@brilliantwork.nl en plan een kennismaking in.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

22 augustus 2024

Gratis workshop onderscheidend vermogen voor je bedrijf | Startclub Arnhem

Samen met Startclub Arnhem organiseert Brilliant Work de gratis workshop ‘onderscheidend vermogen van je bedrijf’.

We worden allemaal overspoeld met reclame en mensen die je iets willen verkopen. Hoe zet je je bedrijf, dienst of product super krachtig en helder neer? Weten je klanten precies hoe jij anders of beter bent dan je concurrenten en wat zij daaraan hebben? Tijdens deze gratis workshop kom je erachter hoe je dit op een positieve manier doet, die past bij jou en je klanten. Ideaal voor alle ondernemers die het gevoel hebben dat ze hun bedrijf nog beter kunnen positioneren.

Waar kun je deze unique selling proposition (USP) gebruiken? Om:

✅ te gebruiken als koptekst op je homepage
✅ mensen uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek
✅ je voor te stellen bij een netwerkevenement
✅ voor gebruik op social media en in flyers

Inschrijven

11 september 2024

Gratis workshop doelen en prioriteiten stellen | StartUp Nijmegen

We worden allemaal elke dag bedolven onder inkomende mailtjes, belletjes, hebben een hoop ideeën en wensen voor ons bedrijf. Maar hoe zorg je dat je komend jaar met focus gaat werken, je voornamelijk richt op dat wat jou en je bedrijf echt verder gaat helpen? Want als ondernemer heb je geen baas die je vertelt wat je moet bereiken en hoe snel.

Tijdens deze workshop leer je hoe je specifieke en meetbare doelen stelt voor de komende jaren die je hierbij gaan helpen. Hoe kun je, wat je misschien al vaag in je hoofd hebt zitten, vertalen naar concrete doelen? Vervolgens gaan we het hebben over hoe je dan je activiteiten voor 2024 plant zodat je voldoende “aan” je zaak werkt en niet er “in”. Deze workshop is zowel geschikt voor net startende ondernemers als diegenen die al langer een eigen bedrijf hebben. En er is meer dan voldoende tijd en ruimte voor jouw vragen.

Inschrijven

Meer blog artikelen

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Zoek