Nieuwsbrief januari

24 januari 2023

Met nieuws over:

 • Begin het jaar goed met het Brilliant Work nieuwjaarsevenement!
 • Interim management, ook via Brilliant Work
 • Brilliant Work steunt scale ups in de energietransitie
 • Agenda met workshops & webinars

Begin het nieuwe jaar goed met het Brilliant Work nieuwjaarsevenement!

Voor jou als ondernemer zit 2023 (en de jaren erna) vol met kansen en uitdagingen. Het begin van het jaar is een uitstekend moment om daar eens even bij stil te staan, inspiratie op te doen en te bedenken hoe je door gaat pakken.

Op woensdag 18 januari vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op het evenement waar je kennis op doet, andere ondernemers ontmoet en ons brede team van coaches en adviseurs leert kennen. Ideaal als je dit komende jaar wilt beginnen of doorpakken met het serieus opschalen van je bedrijf. Of wilt werken aan de professionaliteit en sfeer in je team.

In de break out sessies leer je specifiek op thema van zowel je mede ondernemers als van de experts bij Brilliant Work. Of wil je liever met een van de andere coaches kennismaken en sparren? Dat kan ook. We hebben experts op het gebied van sales, marketing, HR, strategie, export, leiderschap, communicatie en meer. Welke optie je ook kiest, het wordt een inspirerende en gezellige start van het jaar!

De unieke locatie hiervoor is de Koepelgevangenis in Arnhem. Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur als je met de auto komt. En we beloven dat je na afloop gewoon weer vrijgelaten wordt.

Voor wie: Ondernemers en MT’s van een schaalbaar product of dienst of die al personeel hebben.

Klik op onderstaande button om het complete programma te bekijken en je aan te melden. Er zijn geen deelnamekosten verbonden aan dit evenement, we zien je graag. Aan- en evt afmelden is echter wel noodzakelijk i.v.m. locatiecapaciteit, break out sessie indeling en catering.

Interim management, ook daarvoor kun je aankloppen bij Brilliant Work!

Als ondernemer ben je vaak al druk met van alles en nog wat. Hoe fijn zou het zijn als je een beroep kunt doen op iemand die een aantal uren/ dagen per week kan meedraaien en een deel van de leidinggevende taken op zich kan nemen?

Je kent ons waarschijnlijk als coaches en adviseurs, maar wist je al dat we ook ruimte en de expertise in huis hebben om mee te draaien als projectmanager of interimmanager?

Tot maximaal 3 dagen per week hebben wij een collega beschikbaar die hiervoor inzetbaar is. Meer weten? Neem even contact met ons op.

Brilliant Work steunt scale ups in de energietransitie!

We weten allemaal dat de energietransitie nodig is, we kunnen niet doorgaan op fossiele brandstoffen. Veel bedrijven stappen in dit gat, door oplossingen te leveren rondom zonne- of windenergie of bijvoorbeeld waterstof. Dit gebeurt in heel Nederland, maar in Arnhem is echt een concentratie van dit soort bedrijven. Voor de ondernemer is zo’n bedrijf runnen niet eenvoudig. De vraag is vaak groter dan waar deze bedrijven aan kunnen voldoen. Investeerders willen pas instappen als de technologie bewezen is, er is meer werk dan dat je personeel hebt en het vinden van de juiste markten, prijsstelling en afzetkanalen vereist goed doordachte keuzes. Bovendien zijn de oprichters vaak mensen met veel ervaring in technologie, maar minder in bijvoorbeeld sales, marketing, export of leidinggeven.

Onze coaches en adviseurs van Brilliant Work helpen deze bedrijven heel graag. Dat kan rechtstreeks en vaak met subsidie, maar ook heel vaak binnen het Generation-E verband. Dit is een accelerator programma voor scale ups in de energie transitie om te zorgen dat met de juiste kennis en begeleiding, bedrijven groeien, investeerders vinden of een fabriek opzetten om op grotere schaal te produceren. Andere partners in dit consortium zijn o.a. Deloitte, Dirkzwager, Avisi en Arnold & Siedsma. Door voor dit model te kiezen krijgt de ondernemer vanuit meerdere kennispartners tegelijk begeleiding tegen een gereduceerd tarief. Alleen als ze slagen in hun doel, hoeft er een success fee betaald te worden.

Zo coachen we o.a. Solesta en All in power, die onlangs vertelden bij een open bijeenkomst hoe fijn het is om deze coaching en advies te krijgen. “We waren zelf ook wel gegroeid zonder de hulp van Generation-E, maar nooit in dit tempo. Je krijgt zo veel hulp op heel veel vlakken, wat je als klein team in een snel groeiend bedrijf echt nodig hebt.” En dat van heel ervaren ondernemers!

Ken jij nog ondernemers voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Laat ze dan even contact opnemen met [email protected] of haar bellen op 06 21371669.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

19 januari 2023

Workshop | Hoe kom ik aan meer leads? | MKB Deventer

We zouden allemaal wel heel veel, en het goede soort leads willen, maand in en maand uit. De juiste klant, met het juiste budget, die precies jouw product of dienst wil kopen en magisch bij je aanklopt. Maar zo gebeurt het zelden, of niet zo vaak als je zou willen. Dus wat kun je doen om die potentiële klanten wel binnen te halen?

In deze gratis workshop leren we je:

 • Goed kijken naar je doelgroep
 • Waar je ze kunt vinden
 • Welke activiteiten je kunt doen om ze geïnteresseerd te krijgen
 • Hoe je dit gaat plannen door het jaar heen

 

Inschrijving gesloten

23 januari 2023

Webinar | Omzetkansen in Duitsland juist nu!

Ook juist nu in deze onvoorspelbare tijden is Duitsland nog steeds een mooie, grote markt die zeer aantrekkelijk is voor Nederlandse bedrijven. Met 80 miljoen inwoners op een kleine afstand van Nederland en 21% aandeel in de Europese economie biedt het veel kansen.

Of je nu een webshop hebt en je wilt leveren aan Duitse consumenten, of grote infraprojecten aan Duitse overheden wilt verkopen, je goed informeren over de do’s en dont’s in dit land is belangrijk om je kans van slagen te vergroten. In dit webinar zullen Lizanne Jakobs en Nicki Welchering je wegwijs maken in:

 • Duitse zakencultuur
 • De beste commerciële strategie voor Duitsland
 • Subsidies rondom export
 • Wetgeving waar je rekening mee moet houden

 

Inschrijving gesloten

15 februari 2023

Het ideale verkoopgesprek | MKB Deventer

Samen met MKB Deventer geeft Brilliant Work de gratis workshop ‘Het ideale verkoopgesprek’. Of je nu veel ervaring hebt met verkoopgesprekken of nog helemaal geen, deze workshop is heel handig voor iedereen die wel eens een klant moet proberen binnen te halen.

Hierin bespreken we hoe:

 • je potentiële klanten vraagt om een gesprek
 • je de informatie boven tafel kunt halen die je nodig hebt om de deal te sluiten
 • je het beste kunt vertellen over jou en jouw bedrijf en hoe je vervolgens de klant binnen haalt
 • Je leert welke vragen je het beste stelt en hoe je overtuigt zonder dat het klinkt als een hol script van een call center.

 

Na deze workshop weet je hoe je met minder moeite en minder stress, veel meer resultaat boekt!

Inschrijven

16 februari 2023

Webinar | Het ideale medewerkersontwikkelbeleid opzetten

Het is natuurlijk geen geheim – in deze krappe arbeidsmarkt is het niet eenvoudig voor bedrijven om de juiste mensen aan te trekken en te houden. Daarom wil je zorgen dat jouw medewerkersontwikkelbeleid de beste is. Dat je op tijd voorziet wat voor vacatures je gaat hebben, wanneer en waar je moet gaan werven. En bovendien wat je eigen medewerkers willen, hoe zien zij hun carrière ontwikkelen? Wat ga jij doen om ze te helpen door ontwikkelen en gemotiveerd blijven om in jouw bedrijf over te stappen.

Want ondanks alle kosten stijgingen gaan medewerkers vooral weg omdat ze het ergens niet leuk hebben of hun volledige potentieel er niet uit krijgen. Hoe krijg je dit voor elkaar, op een manier dit past bij de omvang van je bedrijf, je sector en je budget?

In dit webinar vertellen we je wat de stappen zijn, welke subsidie er is en hoe je er aan komt. Er is namelijk tot 92% dekking via subsidies mogelijk op onze hulp voor dit soort trajecten!

Meer blog artikelen

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Meer omzet in het buitenland halen door middel van exportcoaching.
22 februari 2024

6 Tips om zonder gedoe veel omzet te halen in het buitenland

Hoe krijg ik snel, langdurig en zonder gedoe veel omzet in het buitenland? Veel ondernemers die ik spreek hebben de wens om te beginnen [...]

Search