Ontdek de kansen van exporteren naar én zakendoen in Frankrijk

Overweeg je om jouw producten of diensten naar Frankrijk te exporteren? Zakendoen in dit land is een geweldige kans! Frankrijk is niet alleen één van de grootste economieën van Europa, maar ook een belangrijke hub voor handel en investeringen in de Europese Unie vanwege haar centrale ligging.

Brilliant Work is een coachings- en adviesbureau dat jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van bedrijven & ondernemers bij hun internationale handel. Wij kunnen jouw onderneming helpen om succesvol zaken te doen in Frankrijk. En dit vaak op zwaar gesubsidieerde basis!

team brilliant work foto coaching advies
Exporteren naar Frankrijk is bekend terrein voor het team van Brilliant Work
zakendoen in frankrijk brilliant work
Fransen houden van hun eigen kaas en wijn, maar staan ook open voor Nederlandse producten

De Franse economie is de op één na grootste van de Europese Unie

De Franse economie is de op één na grootste economie van de Europese Unie en heeft een bevolking van bijna 67 miljoen mensen. Het land is een belangrijke handelspartner voor Nederland en biedt volop kansen voor Nederlandse bedrijven. Frankrijk importeerde in 2022 voor 47,4 miljard euro aan goederen uit Nederland en staat daarmee in de top 3 van landen uit de Europese Unie waar Nederland naar exporteert.

Waarom zou je gaan exporteren naar Frankrijk?

  • Het is op korte reisafstand van Nederland.
  • Weinig extra wet- en regelgeving in Frankrijk t.o.v. Nederland.
  • Frankrijk biedt een groot potentieel aan nieuwe klanten voor jouw producten of diensten.
  • Door te exporteren naar Frankrijk, verklein je jouw afhankelijkheid van de Nederlandse markt en spreid je jouw risico.
  • Frankrijk heeft veel bedrijvigheid op het gebied van ICT, energie, life sciences, automotive en lucht- en ruimtevaart. Hier zitten dus goede kansen voor Nederlandse toeleveranciers van diensten en producten aan deze sectoren.
  • Ondanks enkele culturele verschillen, delen Nederland en Frankrijk ook veel overeenkomsten in cultuur en levensstijl. Hierdoor zijn Nederlandse producten vaak relatief eenvoudig aan te passen aan de Franse markt.

Wat moet je weten om te exporteren naar Frankrijk?

Verplichte certificaten

Voor bepaalde producten zijn in Frankrijk verplichte certificaten nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor producten op het gebied van voedselveiligheid, gezondheid en milieu. Wij helpen je helder krijgen welke documenten er nodig zijn en waar je die kunt krijgen. Zodat je zonder zorgen kunt exporteren naar Frankrijk.

Communicatie

Als je zaken doet in Frankrijk, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de Fransen Nederlanders ‘direct’ vinden, terwijl zij veel indirecter zijn en beleefder communiceren. Wij helpen je om de juiste communicatiestijl en -vorm te kiezen én om eventuele taalbarrières te overwinnen.

Hiërarchie en formaliteit

In Frankrijk is er een sterke hiërarchie en formele omgangsvormen tussen collega’s en zakenpartners. Het is gebruikelijk om elkaar te adresseren met Monsieur/Madame en u, en om titels te gebruiken zoals Directeur, Chef of Professeur. Bij het zakendoen is het belangrijk om respect te tonen voor deze hiërarchie en formaliteit, anders kan dit als onbeleefd worden ervaren.

papieren frankrijk exporteren voorbeeld
Brilliant Work helpt bij het verzamelen van de juiste exportdocumenten

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom exportcoaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

taal en cultuur frankrijk exporteren brilliant work
De Fransen doen graag zaken tijdens een uitgebreide lunch

Hoe kan Brilliant Work jou helpen bij toetreding tot de Franse markt?

Brilliant Work heeft een schat aan ervaring in het begeleiden van bedrijven & ondernemers bij export en introductie op de Franse markt. Wij kunnen jou helpen bij elke stap van het proces. Hieronder vind je een overzicht van onze diensten:

Marktverkenning

Wij helpen je bij het vinden van de juiste afzetmarkt in Frankrijk. Wij kunnen gratis marktonderzoek voor je laten uitvoeren, zodat je goed geïnformeerd Frankrijk betreedt. Hierbij kijken we onder andere naar de concurrentie, de lokale wet- en regelgeving en de marktkansen.

De juiste verkoopkanalen

Zodra uit je marktonderzoek blijkt dat er wel degelijk een markt en animo is in Frankrijk voor jouw product of dienst, komt de volgende stap. Hoe ga je je product of dienst op de markt zetten? Indien je gebruik gaat maken van verkooppartners, verkoopagenten of importeurs is de keuze van een verkoopkanaal echt cruciaal. Wij weten precies waar je de juiste verkoopkanalen vindt en óók waar je op moet letten bij het kiezen van de distributeur en/of agent. 

Taal & cultuur

De Fransen zijn de Nederlanders niet én andersom. Om goed zaken te kunnen doen in Frankrijk, moet je de taal én de cultuur kennen. Door onze jarenlange ervaring met handelen in en naar Frankrijk én de Franse consumenten & bedrijven, weten wij wat wél en niet werkt en uiteraard spreken wij ook een aardig woordje Frans.

Detail- & groothandel

Door onze kennis in én met exporteren naar Frankrijk, weten wij heel goed hoe je bij de detail- en groothandel binnenkomt. Wij weten hoe je ze moet benaderen, hoe je de beste uitkiest en welke garantievoorwaarden je moet stellen.  

Waarom kiezen voor export advies van Brilliant Work?

Brilliant Work heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven bij hun internationale handel en introductie in Frankrijk. Wij staan bekend om onze persoonlijke aanpak en ons vermogen om complexe vraagstukken eenvoudig uit te leggen. Bovendien hebben onze export coaches en adviseurs zelf vele jaren in het buitenland gewoon, gewerkt en handel gedreven.

exporteren met brilliant work
Onze coaches en adviseurs hebben zelf ook in het buitenland handel gedreven

Wat zeggen onze klanten over onze export coaching?

Zakendoen in Frankrijk betekent dat je moet beschikken over de juiste papieren en documenten. Marco Schütz, technische directeur van Eva Solutions, legt uit hoe wij hem hierbij geholpen hebben “Onze uitdaging was dat we naast in Nederland, ook wilde groeien in andere landen middels export. Via Brilliant Work hebben we informatie gekregen over onze concurrenten en de wetgeving die op onze applicatie van toepassing is.” Zijn hele verhaal lees je hier.

Startup R-Solution Medical uit Barneveld kreeg hulp van Lizanne Jakobs, de oprichter van Brilliant Work. “Zonder coaching hadden we waarschijnlijk een aantal misstappen gemaakt op gebied van export en internationale distributie”, vertelt Niels Welling, één van de oprichters. Meer over de exportcoaching van R-Solution Medical vind je hier.

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Cees Embrechts - Business coaching en ondernemerscoaching

“Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees...

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

airinternet export duitsland ralp QCS

QCS - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“We zijn enorm gegroeid.” Dit is het verhaal van een bedrijf uit Nederland dat nu in zes Europese landen opereert.  QCS levert met ‘AirInternet’...

Wat kost exporteren naar Frankrijk bij Brilliant Work?

Wist je dat je als bedrijf van 1- 250 medewerkers gebruik kunt maken van meerdere exportsubsidies? De overheid wil dat je slaagt als ondernemer, dat jouw bedrijf groeit in het buitenland en dat je medewerkers (als je die hebt) meegroeien. Dit geldt voor zowel startende als oudere bedrijven, ZZP en MKB.

Voor exporteren naar Frankrijk zijn er verschillende type subsidies beschikbaar zoals één voor marktintroductie, maar er is ook subsidie beschikbaar om marktonderzoek uit te laten voeren of je te begeleiden door een export adviseur. Brilliant Work werkt al jaren met export subsidies en weet precies hoe je deze moet aanvragen. Los van coaching en advies, beschikken wij ook een groot netwerk van agenten en distributeurs in Frankrijk waar je gebruik van kan maken als je klant bij ons bent.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor je eerste stappen in Frankrijk!

kosten coaching advies duitsland export
Er zijn verschillende exportsubsidies beschikbaarvoor jouw onderneming

Waarom een exportcoach van Brilliant Work?

Als beste beoordeeld

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren. Daarnaast zijn we ook al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste adviesbureau en zijn we uitverkozen tot beste businesscoaching adviesbureau van Nederland 2022 door AI.

Ervaren coaches

Ons team bestaat uit ervaren coaches die hun expertise en ervaring gebruiken om jouw bedrijf te ondersteunen.

Flexibel & op maat

Jouw traject is bij ons volledig op maat! Jij kunt zelf kiezen hoe vaak en met welke coach(es) je afspreekt.

Subsidies

Veel ondernemers hebben recht op subsidies. Wij zijn bekend met legio mogelijkheden en weten direct waar jij gebruik van kunt maken.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search