Brilliant Work nieuwsbrief mei

23 mei 2019

Nieuwsbrief Mei 2019 met:

 • Bedrijf jonger dan 6 jaar oud? Dan veel subsidie!
 • Kom ons bezoeken op de Startersdagen Ede
 • Gratis workshop “Hoe krijg ik meer omzet en klanten”
 • Beste zakelijke netwerkclubs in jouw buurt!
 • Nieuw teamlid Fokko

2000 euro subsidie om je bedrijf te laten bloeien!

Als ondernemer met een bedrijf dat in de laatste zes jaar is gestart kom je vast tegen allerlei zaken aan waar je hulp bij kunt gebruiken. Hoe kom ik aan zoveel mogelijk klanten? Hoe verhoog ik mijn winst? Hoe kan ik beter met mijn tijd omgaan? Wanneer en hoe moet ik personeel inhuren? De provincies Gelderland en Overijssel willen je hierbij ondersteunen en bieden je 1000 euro per ondernemer aan subsidie voor coaching en advies en 1000 euro voor training. Deze bedragen dekken 80% van de kosten. Het is echt heel makkelijk om deze subsidie aan te vragen en bij Brilliant Work zijn we geaccrediteerd om die hulp te bieden. Meer weten? Neem dan even contact op via [email protected] of 06 21371669.

Startersdagen in Ede

5 juni vinden de Startersdagen plaats in Ede, een gratis evenement dat zowel interessant is voor ondernemers die willen opschalen als echte starters. Brilliant Work heeft er ook een stand, dus kom bij ons langs voor meer informatie over bedrijfsgroei, ondernemerschap en meer. Het start om half zes in de avond en loopt tot kwart voor tien. Er zijn wel 10 interessante workshops waar je aan mee kunt doen!

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

29 mei

Start Up Nijmegen - “Hoe krijg ik meer omzet en klanten”

Beste zakelijke netwerkclubs in jouw buurt!

Zoek je klanten, samenwerkingspartners of kennis? Dan zijn netwerkclubs vaak een heel goede plek om dat te doen. Zorg wel dat je komt om te geven en niet alleen te nemen en reken erop dat je vaak vervolgafspraken moet maken om echt tot zaken te komen. Hier onze top tips voor de beste netwerkclubs in de buurt:

 • Business Open en BNI als je wilt netwerken in de vroege ochtend
 • Start Up Nijmegen, SMB en Start Hub Wageningen voor starters, high tech, health en food
 • RCT evenementen voor maakbedrijven of toeleveranciers ervan
 • Bitterballenborrel en Open Coffee voor ZZP
 • DNO voor eenpitters die elkaar willen steunen
 • VNO-NCW voor werkgevers

Een nieuw gezicht bij Brilliant Work!

Ik wil mij graag aan je voorstellen, mijn naam is Fokko Bonsma en sinds 1 maart maak ik deel uit van het coachteam bij Brilliant Work.
Ik ben commercieel opgeleid en heb meer dan 30 jaar werkervaring in binnen en buitenland. Mijn buitenland ervaring begon als jongensdroom in de VS waar ik een groothandel in verse snijbloemen ben begonnen. Als 22 jarige ondernemer heb ik alle facetten van ondernemerschap mogen doorlopen, van inkoper, verkoper naar boekhouder naar logistiek manager en later door het aannemen van personeel, manager en psycholoog. Na een periode van 7 jaar heb ik mijn bedrijf verkocht om weer terug te verhuizen naar Nederland. Mijn werkervaring en energie heb ik ingezet in de export naar de VS en Canada, Kazachstan van verse snijbloemen en planten. 11 september veranderde veel in de export markt en maakte dat ik met behulp van mijn Burn-Out een carrière switch heb gemaakt naar de automobiel branche als business sales manager. B2B en B2C. Mijn werkzaamheden bestonden uit acquireren van nieuwe relaties, het onderhouden hiervan en het begeleiden en coachen van collega’s op het gebied van verkoop, communicatie en persoonlijke effectiviteit.
Het coachen van collega’s was een facet binnen mijn werk waar ik veel plezier en energie van kreeg. Hier wilde ik meer van! Voor de afgelopen 14 jaar heb ik mijn coach en counsel vaardigheden verder ontwikkeld door allerhande opleidingen te volgen. De meest recente opleiding was Strategic Intervention coach bij Robbins Madanes Training VS. Mede door deze studie in combinatie met mijn werk en levenservaring weet ik de harde zakelijke targets te combineren met wat mensen ’zachtere factoren noemen’. Ik geniet ervan om mensen te confronteren zonder hierin bedreigend te zijn.
Mijn huidige begeleiding bij Brilliant Work ligt op het vlak van persoonlijke effectiviteitsontwikkeling, denk hierbij aan individuele coaching, coaching van directie, MT, zowel als teamcoaching.
Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en wellicht je te mogen begeleiden naar een sterke ondernemer(ster) die alles uit zichzelf en zijn | haar onderneming weet te halen.

Brilliant Work coach Fokko Bonsma

Meer blog artikelen

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Meer omzet in het buitenland halen door middel van exportcoaching.
22 februari 2024

6 Tips om zonder gedoe veel omzet te halen in het buitenland

Hoe krijg ik snel, langdurig en zonder gedoe veel omzet in het buitenland? Veel ondernemers die ik spreek hebben de wens om te beginnen [...]

Search