Rijdt jouw organisatie ook op hoekige wielen?

28 oktober 2016

Op een fiets met achthoekige wielen is het niet echt lekker rijden. Toch werken organisaties vaak in de praktijk zo. Als je scores zou moeten geven voor het bedrijf of de instantie waar je voor werkt, zouden ze dan hetzelfde scoren op bijvoorbeeld:

  • Strategie en richting

  • Verkoop en marketing

  • Teamwerk

  • Financien

  • Systemen en processen

  • Tevredenheid medewerkers/klanten

Zet deze scores in een spinnewiel, dan krijg je het onderstaande plaatje. Een heel hoekig wiel! Belangrijk is het dus om als directie of management te kijken naar daar waar de laagste scores zitten om weer een balans te krijgen.

De neiging is bij veel organisaties om meer output te willen, zoals hogere omzet of productiviteit. En die op te krikken van een 7 naar een 9. Maar het kan heel goed zijn dat het knelpunt daar niet ligt, maar bij finance, systemen of teamwork die misschien maar een 5 scoren.

Stap twee is om een visie op te stellen hoe de organisatie er in de toekomst uit moet zien en te bekijken of je daar kunt komen met je huidige scores op het wiel. Stap drie is het opstellen van een actieplan hoe dit allemaal verandert kan worden. Voor sommige organisaties misschien een kort lijstje, voor anderen heel lang. Wanneer ga jij hiermee aan de slag?

Lizanne Jakobs

Oprichter Brilliant Work, Bedrijfscoach en adviseur

Wil je dit graag samen met ons doen? Neem even contact op!

Meer blog artikelen

NL-D
14 mei 2021

Replay webinar Duitsland voor gevorderden

Wil je meer exporteren van je diensten of producten naar Duitsland? Of overweeg je om een Duitse distributeur of agent aan te nemen, of [...]

webinar-succesvol-over-de-grens
16 maart 2021

Replay webinar: Hoe maak ik mijn bedrijf succesvol over de grens

Waarom zou je jouw product in het buitenland aan de man moeten brengen? En hoe kun je dit dan het beste doen en waar [...]

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gratis adviesgesprek

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!