Willem van Putten

Bedrijfscoach, sales en marketing expert

Willem (1961) heeft tot vandaag de dag vele nationale en internationale (interim) directiefuncties gehad. Deze functies hielden in de meeste gevallen in dat hij de producten en diensten van vaak Nederlandse bedrijven in nieuwe landen moest gaan verkopen maar ook het organiseren van bedrijfsovernames en het aansturen van personeel. Zijn ervaring ligt in diverse sectoren waaronder veel IT bedrijven.

Naast het managen van bedrijven heeft hij een aantal start-ups begeleid bij hun “reis” naar groei in binnen- en buitenland. Er is niets leuker om deze bedrijven succesvol te maken en de energie die je daaruit haalt is immens. In veel gevallen focussen ondernemers te veel op het product of de dienst die ze willen aanbieden en besteden vaak (te) weinig aandacht aan bijvoorbeeld regelgeving, vergunningen, certificaten en marketing.

Willem werkt ook als docent aan Nyenrode en de hogeschool van Rotterdam. In Rotterdam verzorgt hij onder andere het vak zakendoen in andere culturen. Opleidingen die Willem heeft genoten zijn een doctoraal sociale geografie RUU, Master in Information Management (KUB) en een aantal management trainingen aan InseadIMD en Kellogg.

Educatie

  • Doctoraal sociale geografie RUU
  • Master in Information Management (KUB)
  • Een aantal management trainingen aan Insead, IMD en Kellogg.

Werkervaring

Management ervaring:

  • Directiefuncties bij diverse bedrijven o.a. Pink Roccade, KEMA/DNV, ISDC.
  • Interim manager o.a. bij GTI, Vopak, ING.

Advies en projectmanagement ervaring:

  • Onder andere bij de SVB, VARO, USG en KPN.

Doceer ervaring voor de vakken marketing en sales:

  • Nyenrode degree programma’s, excecutive education bij Nyenrode, Kelogg (US), en in de UK.
  • Maatwerkprogramma’s op het gebied van sales en marketing.

Verborgen talent

Het tot in de vingertoppen motiveren van start-up’s.

Favoriete superkracht

Samen nieuwe creatieve kanalen openen voor bedrijven.

Mijn insteek

Praktisch door het stellen van vragen en doorvragen kijken waar de uitdagingen liggen. Vervolgens de prioriteit bepalen en daarna de focus behouden, wat een bijdrage levert aan het succes van de ondernemer.

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.