Willem van Putten

Bedrijfscoach, sales en marketing expert

Willem (1961) heeft tot vandaag de dag vele nationale en internationale (interim) directiefuncties gehad. Deze functies hielden in de meeste gevallen in dat hij de producten en diensten van vaak Nederlandse bedrijven in nieuwe landen moest gaan verkopen maar ook het organiseren van bedrijfsovernames en het aansturen van personeel. Zijn ervaring ligt in diverse sectoren waaronder veel IT bedrijven.

Naast het managen van bedrijven heeft hij een aantal start-ups begeleid bij hun ‘reis’ naar groei in binnen- en buitenland. Er is niets leuker om deze bedrijven succesvol te maken en de energie die je daaruit haalt is immens. In veel gevallen focussen ondernemers te veel op het product of de dienst die ze willen aanbieden, en besteden vaak (te) weinig aandacht aan bijvoorbeeld regelgeving, vergunningen, certificaten en marketing.

Willem werkt ook als docent aan Nyenrode en de hogeschool van Rotterdam. In Rotterdam verzorgt hij onder andere het vak zakendoen in andere culturen. Opleidingen die Willem heeft genoten zijn een doctoraal sociale geografie RUU, Master in Information Management (KUB) en een aantal management trainingen aan InseadIMD en Kellogg.

Educatie

  • Doctoraal sociale geografie RUU
  • Master in Information Management (KUB)
  • Een aantal management trainingen aan Insead, IMD en Kellogg.

Werkervaring

Managementervaring:

  • Directiefuncties bij diverse bedrijven o.a. Pink Roccade, KEMA/DNV, ISDC.
  • Interim manager o.a. bij GTI, Vopak, ING.

Advies en projectmanagement-ervaring:

  • Onder andere bij de SVB, VARO, USG en KPN.

Doceerervaring voor de vakken marketing en sales:

  • Nyenrode degree programma’s, excecutive education bij Nyenrode, Kelogg (US), en in de UK.
  • Maatwerkprogramma’s op het gebied van sales en marketing.

Verborgen talent

Het tot in de vingertoppen motiveren van start-up’s.

Favoriete superkracht

Samen nieuwe creatieve kanalen openen voor bedrijven.

succes met brilliant work

Mijn insteek

Praktisch door het stellen van vragen en doorvragen kijken waar de uitdagingen liggen. Vervolgens de prioriteit bepalen en daarna de focus behouden, wat een bijdrage levert aan het succes van de ondernemer.

Google-beoordelingen

Marlou de Ridder
Lees verder
Erg goede ervaring met Brilliant Work. Ervaren mensen met een groot netwerk die je bedrijf verder kunnen helpen. Via het netwerk van bedrijfcoach Willem een leverancier in China gevonden. En tijdens onze sparringssessies komen goede ideeën naar voren.
Kidz Impulz
Lees verder
Met mijn nieuwe bedrijf MARBER PRODUCTS heb ik ruim een jaar geleden een geheel nieuw product op de markt gezet: de GRILL WASH, een schoonmaaktray voor het barbecue rooster (omdat bijna iedereen een hekel heeft aan het schoonmaken van zijn/haar rooster van de BBQ). Samen met exportcoach Willem heb ik onze verkoop- en exportstrategie verder kunnen ontwikkelen.Willem is een gedreven coach, die zelf ook zeer enthousiast was over het product en die mooie links legde met andere bedrijven. Daarnaast heeft Willem mij geholpen met het stellen van bepaalde prioriteiten waardoor de plannen overzichtelijker en beter te behappen werden en ik gerichter en sneller kon groeien. Brilliant Work heeft mij geholpen door op een subsidie te attenderen waardoor ik als starter met een klein budget dit mooie traject toch in te kunnen zetten. Zo stond ik er niet alleen voor!
Lana L
Amulet 8
Lees verder
Ik ben ontzettend blij met het coachingtraject van Brilliant Work. Lizanne bedankt voor de snelle en professionele reacties en de goede/fijne koppeling met mijn coach Willem van Putten. De coaching van Willem is niet alleen geschikt voor de beginnende ondernemers maar ook voor de meer ervaren net als ik. Willem kon heel goed luisteren en stelde mij de juiste vragen om te helpen meer inzichten te krijgen. Zijn praktische aanpak en hoeveelheid kennis waren heel erg waardevol. Ook de communicatie met Willem heb ik door zijn openheid en helderheid tijdens het traject als zeer prettig ervaren! Willem neemt de tijd voor je, hij is oprecht geïnteresseerd en denkt met je mee in de mogelijkheden die er zijn om snel door te groeien. Kortom hij is een echte aanrader! Nogmaals bedankt!
Previous
Next
5.0
Google totaalwaardering
5/5

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Search