Nieuwsbrief februari

7 februari 2022
 • Koester je personeel en laat ze (met gebruik van subsidie) door ontwikkelen.
 • Jetzt geht’s los in 2022! Creëer jouw plan van aanpak om Duitsland te veroveren.
 • Replay webinar ‘How to grow your business internationally.
 • Even voorstellen: Danny den Hartog
 • Snelle ondernemingsgroei zonder obstakels: kan dat?
 • Ondernemersworkshops in februari, maart en april 2022 zodat jij het nieuwe jaar met heldere doelen van start kunt gaan!

Personeel nooit meer als bottle neck voor groei of professionalisering – onze hulp en subsidie op dit vlak.

Aangezien personeel steeds moeilijker te vinden is, is het belangrijk om je medewerkers gemotiveerd te houden en om ver van te voren te anticiperen hoeveel mensen je op welke plekken je nodig gaat hebben in je bedrijf. Wat voor vaardigheden, kennis, ervaring en houding wil je dat ze hebben? En hoe zorg je dat je dat ook in de praktijk allemaal doorvoert? Wil je jouw bedrijf blijven ontwikkelen op personeelsgebied, schakel dan nu onze hulp in. En als je in maart subsidie hiervoor aanvraagt, kun je in veel gevallen 92% subsidie krijgen op een traject bij ons tot max. 25000 euro. Met een Brilliant Work bedrijfsadviseur of bedrijfscoach kun je dan bijv werken aan:

 • Kwantitatieve en kwalitatieve personeelsplanning voor de komende jaren
 • Functieprofielen opstellen
 • Leren hoe je het beste ontwikkelgesprekken kunt voeren met je medewerkers.
 • Advies krijgen over het ontwikkelen van je mensen
 • Zorgen dat je een echte leer en ontwikkelcultuur krijgt of houdt in je bedrijf
 • Wil je meer weten over deze regeling neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Wil je meer weten over deze regeling neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Creëer jouw plan van aanpak om Duitsland te veroveren tijdens onze groepscursus!

De groeiprognose voor de Duitse markt is voor de komende jaren uitstekend. Doordat het een gigantische markt met een goede koopkracht is op slechts een korte afstand, biedt het enorm goede zakelijke kansen. Maar dat vergt wel een gedegen aanpak, want handelen met Duitsland gaat niet hetzelfde als met Nederlanders. Zowel op social media gebied, fiscale regels, het vinden van distributeurs en klanten, veel zaken verschillende. En juist een goede voorbereiding op de Duitse markt maakt het verschil tussen wel of geen commercieel succes en resultaten van je inspanningen.

Ondernemers met concrete plannen om hun activiteiten uit te breiden naar Duitsland kunnen deelnemen aan de groepstraining “Starten in Duitsland”. Wil je…

 • een eigen concreet en praktisch plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kunt
 • veel praktijkinformatie van andere Nederlandse ondernemers op de Duitse markt
 • handige tips en bruikbare tools om te ondernemen op de Duitse markt

Deze training is 100% praktijk gericht en levert je de basis voor een plan dat ook binnen jouw organisatie werkbaar en realiseerbaar is.

De cursus bestaat uit 2 hele trainingsdagen op 8 en 11 maart van 9.30-16.30 en een halve dag op 12 april 2022 van 9.30-12.30. De training wordt gegeven door Lizanne Jakobs van Brilliant Work, Duitsland specialist Jan W. Temmink en Alexander Crämer van Strick advocaten en fiscalisten.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de training en inschrijving op Jouw Plan van Aanpak Duitsland – groepscursus – Brilliant Work.

Word jij ook enthousiast van dit verhaal om in het buitenland van start te gaan, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om van jouw buitenland avontuur een succes te maken! Of lees eerst verhalen van anderen op onze website.

Heb je recent bij Brilliant Work een coachingstraject gevolgd als starter of reeds actieve ondernemer en wil je ook graag met een case study of review op onze website (met backlink naar jouw eigen website uiteraard), meld je dan aan via [email protected]

Replay webinar ‘How to grow your business internationally’.

Vorige maand organiseerde Brilliant Work samen met Briskr het Engelstalige webinar ‘How to grow your business internationally’. Waarom zou je met jouw product of dienst naar het buitenland gaan? Denk je na over export van goederen of diensten met jouw bedrijf? Wil je verder internationaliseren, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Tijdens dit webinar werd door ons onder andere stilgestaan bij een aantal zaken die van belang zijn bij het opstellen van een goed plan van aanpak om met jouw bedrijf de grens over te gaan. Je kunt het webinar hier terugkijken.

Ben jij na het kijken van deze replay ook enthousiast geworden. Wil je advies over hoe je jouw product of dienst goed in de markt kunt zetten over de grens, of je buitenlandse omzet verder kunt vergroten? Neem dan eens vrijblijvend contact op. Stuur een mail naar: [email protected] en Saul Janssen neemt dan vrijblijvend contact met je op.

Even voorstellen: Danny

Danny is dé coach voor ondernemers die het verschil willen maken in de wereld. Hij studeerde Asian Trade Management op HBO niveau en heeft Master’s degrees in business administration en marketing management. Danny leidde van 2007-2013 voor Brabantia de sales en marketing activiteiten voor Asia Pacific. Meteen daarna verhuisde hij terug naar Nederland en is sindsdien voornamelijk werkzaam om sociale ondernemingen te helpen om internationaal op te schalen.

Danny’s sales en marketing expertise omvat meerdere sectoren en hij heeft geholpen om bedrijven op te zetten in Azië, het Midden Oosten, Europa, de VS en Afrika.

Daarnaast is hij de oprichter van Coach Africa, waarbij hij Afrikaanse coaches helpt om buiten hun eigen continent klanten te bedienen. Hij is op een missie om 5 miljoen moeders in Afrika met een eigen bedrijf te helpen opschalen voor 2030. Danny werkt graag met ondernemers die een positieve bijdrage aan de wereld willen leveren

Denk je dat Danny en jij een goede match zijn voor een coachingstraject? Neem dan contact met ons op en plan een gratis kennismaking.

Danny den Hartog – Export coach en bedrijfsadviseur voor social entrepreneurs.

Snelle ondernemingsgroei zonder obstakels: kan dat?

Onlangs werd onze eigen Lizanne Jakobs geïnterviewd voor de bijlage van het Het Financieele Dagblad. Analyse #100 – Toekomst van de Economie en Maatschappij. Hoe ga je als bedrijf het beste om met de hedendaagse uitdagingen zoals een pandemie en personeelstekort.?

Volgens Lizanne is het belangrijk om als bedrijf te kijken wat er nog wél kan. De mogelijkheden zijn namelijk grenzeloos (letterlijk en figuurlijk) als je je als bedrijf maar flexibel opstelt. Lees verder>>.

Danny den Hartog – Export coach en bedrijfsadviseur voor social entrepreneurs.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

3 februari

Doelen en prioriteiten stellen voor 2022 i.s.m. StartUp Nijmegen

Hoe zorg je dat je komend jaar met focus gaat werken, je voornamelijk richt op dat wat jou en je bedrijf echt verder gaat helpen? Tijdens deze gratis workshop leer je hoe je specifieke en meetbare doelen stelt voor de komende jaren die je hierbij gaan helpen.

11 februari

Het ideale verkoopgesprek zonder angst of bulldozerij i.s.m. BeUnited

Tijdens deze gratis workshop gaan we authentiek, flexibel en lange termijn gericht te werk. Op een manier die past bij jouw persoonlijkheid, bedrijf, klantgroep en sector. Waarbij jij je comfortabel voelt en tegelijkertijd veel klanten en omzet binnen harkt. 

Inschrijven

8,9 maart en 12 april

Jouw plan van aanpak Duitsland – groepscursus i.s.m. STRICK advocaten en fiscalisten en Duitsland specialist Jan W. Temmink

Zie de omschrijving hier boven in de nieuwsbrief. 

Inschrijven

10 maart

Hoe onderscheid ik mijzelf van de concurrentie i.s.m. StartUp Nijmegen

Iedereen koopt weleens wat, of het nu zakelijk is of privé. De een voor een prikje. De ander wat duurder. En de keuze is vaak reuze. Geen overbodige luxe dus om met jouw bedrijf, dienst of product duidelijk boven het maaiveld uit te steken. Weten hoe je dit het beste aanpakt? Lizanne Jakobs vertelt het je in deze gratis workshop. 

Inschrijven

13 april

Beginnen of doorbreken met jouw bedrijf in het buitenland i.s.m. StartUp Nijmegen

Deze gratis workshop is ideaal voor iedereen die er over denkt om te gaan starten met de verkoop van producten of diensten in het buitenland. Maar ook voor als je al klanten hebt buiten Nederland, om te leren hoe je dit structureel en grootschaliger kunt aanpakken.

Inschrijven

Meer blog artikelen

Brilliant Work HR coaching
3 juni 2024

Met de juiste tools kunnen bedrijven en werknemers elkaar laten groeien

Onlangs is HR-coach Esther Lucassen aangesloten bij het team van Brilliant Work. Zij richt zich op de menselijke kant van organisaties in verandering en [...]

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Zoek