Nieuwe coach in het Brilliant Work team: Fokko

22 mei 2019

Ik wil mij graag aan je voorstellen, mijn naam is Fokko Bonsma en sinds 1 maart maak ik deel uit van het coachteam bij Brilliant Work.

Ik ben commercieel opgeleid en heb meer dan 30 jaar werkervaring in binnen en buitenland. Mijn buitenland ervaring begon als jongensdroom in de VS waar ik een groothandel in verse snijbloemen ben begonnen. Als 22 jarige ondernemer heb ik alle facetten van ondernemerschap mogen doorlopen, van inkoper, verkoper naar boekhouder naar logistiek manager en later door het aannemen van personeel, manager en psycholoog. Na een periode van 7 jaar heb ik mijn bedrijf verkocht om weer terug te verhuizen naar Nederland. Mijn werkervaring en energie heb ik ingezet in de export naar de VS en Canada, Kazachstan van verse snijbloemen en planten. 11 september veranderde veel in de export markt en maakte dat ik met behulp van mijn burn-out een carrière switch heb gemaakt naar de automobiel branche als business sales manager. B2B en B2C. Mijn werkzaamheden bestonden uit acquireren van nieuwe relaties, het onderhouden hiervan en het begeleiden en coachen van collega’s op het gebied van verkoopcommunicatie en persoonlijke effectiviteit.

Het coachen van collega’s was een facet binnen mijn werk waar ik veel plezier en energie van kreeg. Hier wilde ik meer van!  Voor de afgelopen 14 jaar heb ik mijn coach en counsel vaardigheden verder ontwikkeld door allerhande opleidingen te volgen. De meest recente opleiding was Strategic Intervention coach bij Robbins Madanes Training  VS. Mede door deze studie in combinatie met mijn werk en levenservaring weet ik de harde zakelijke targets te combineren met wat mensen ’zachtere factoren noemen’. Ik geniet ervan om mensen te confronteren zonder hierin bedreigend te zijn.

Mijn huidige begeleiding bij Brilliant Work ligt op het vlak van persoonlijke effectiviteitsontwikkeling, denk hierbij aan individuele coaching, coaching van directie, MT, zowel als teamcoaching.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en wellicht je te mogen begeleiden naar een sterke ondernemer(ster) die alles uit zichzelf en zijn | haar onderneming weet te halen.

Meer blog artikelen

webinar-succesvol-over-de-grens
16 maart 2021

Replay webinar: Hoe maak ik mijn bedrijf succesvol over de grens

Waarom zou je jouw product in het buitenland aan de man moeten brengen? En hoe kun je dit dan het beste doen en waar [...]

webinar-maximaal-verkeer-op-je-website
17 november 2020

Replay webinar ‘Maximaal verkeer naar je site voor een minimaal budget’

Onlangs gaven Renate Termaat en Lizanne Jakobs het webinar ‘Maximaal verkeer naar je site voor een minimaal budget’. Dit webinar zit vol met praktische [...]

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gratis adviesgesprek

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!