Nieuwe coach in het Brilliant Work team: Fokko

22 mei 2019

Ik wil mij graag aan je voorstellen, mijn naam is Fokko Bonsma en sinds 1 maart maak ik deel uit van het coachteam bij Brilliant Work.

Ik ben commercieel opgeleid en heb meer dan 30 jaar werkervaring in binnen en buitenland. Mijn buitenland ervaring begon als jongensdroom in de VS waar ik een groothandel in verse snijbloemen ben begonnen. Als 22 jarige ondernemer heb ik alle facetten van ondernemerschap mogen doorlopen, van inkoper, verkoper naar boekhouder naar logistiek manager en later door het aannemen van personeel, manager en psycholoog. Na een periode van 7 jaar heb ik mijn bedrijf verkocht om weer terug te verhuizen naar Nederland. Mijn werkervaring en energie heb ik ingezet in de export naar de VS en Canada, Kazachstan van verse snijbloemen en planten. 11 september veranderde veel in de export markt en maakte dat ik met behulp van mijn burn-out een carrière switch heb gemaakt naar de automobiel branche als business sales manager. B2B en B2C. Mijn werkzaamheden bestonden uit acquireren van nieuwe relaties, het onderhouden hiervan en het begeleiden en coachen van collega’s op het gebied van verkoopcommunicatie en persoonlijke effectiviteit.

Het coachen van collega’s was een facet binnen mijn werk waar ik veel plezier en energie van kreeg. Hier wilde ik meer van!  Voor de afgelopen 14 jaar heb ik mijn coach en counsel vaardigheden verder ontwikkeld door allerhande opleidingen te volgen. De meest recente opleiding was Strategic Intervention coach bij Robbins Madanes Training  VS. Mede door deze studie in combinatie met mijn werk en levenservaring weet ik de harde zakelijke targets te combineren met wat mensen ’zachtere factoren noemen’. Ik geniet ervan om mensen te confronteren zonder hierin bedreigend te zijn.

Mijn huidige begeleiding bij Brilliant Work ligt op het vlak van persoonlijke effectiviteitsontwikkeling, denk hierbij aan individuele coaching, coaching van directie, MT, zowel als teamcoaching.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten en wellicht je te mogen begeleiden naar een sterke ondernemer(ster) die alles uit zichzelf en zijn | haar onderneming weet te halen.

Meer blog artikelen

Yes energy
20 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Met nieuws over: Wat is goede sales? Onze salescoach Saul Janssen praat je bij over strategie en tools Haal meer uit de mogelijkheden met [...]

Ivar is onze ervaringsgerichte trainer.
13 september 2023

Door ervaringsgericht trainen haal je veel meer uit je team.

“Als je ervaringsgericht traint, dan koppel je theorie en praktijk aan elkaar en spreek je alle zintuigen aan”, vertelt Ivar van Asten, ondernemerscoach en [...]