Brilliant Work en Adapt Analytics bundelen hun expertise

18 maart 2021

Voor MKB organisaties die beter zicht willen hebben op hun bedrijf, het beter willen aansturen en ontwikkelen, bieden Brilliant Work en Adapt Analytics de ideale expertise en begeleiding. Of je nu wilt groeien of professionaliseren als bedrijf, of wilt zien of de lijn die je hebt uitgezet ook echt wordt doorgevoerd, wij begeleiden je hier stap voor stap in.

Doelen

Als eerste ga je samen met je Brilliant Work coach kijken naar de doelen van de organisatie. Wat is de ambitie, de volledige potentie van dit bedrijf? Zijn deze al helder en meetbaar of duidelijk geformuleerd voor de komende drie jaren? Zo niet, dan gaan we daar eerst mee beginnen.

Plan van aanpak

Vervolgens gaan we samen een plan van aanpak maken voor het komende jaar met daarin wat er moet gebeuren om deze doelen te behalen. Hierbij kan het zowel gaan om bijvoorbeeld het verhogen van de omzet, opschalen van processen, liquiditeit te verbeteren, team vergroten of leiderschap te professionaliseren.

Informatie en systemen

Daarbij kijken we welke informatie en systemen er al beschikbaar is, en wat er nodig is in de nabije toekomst om te weten of de geïmplementeerde veranderingen ook het gewenste effect hebben. Vaak is het daarbij noodzakelijk om data eerst bij elkaar te brengen en toegankelijk te maken, bijvoorbeeld in een  dashboard of rapport. Dit is essentieel in de aansturing van je medewerkers, zodat zij zelf ook zicht hebben op de impact van hun initiatieven en acties.

Mensgerichte kijk op data

De aanpak van Adapt Analytics is bovenal mensgericht. Zodra de doelstellingen van de onderneming helder zijn, bepalen we samen welke stuurinformatie je nodig hebt. Pas daarna kijken we naar de data die al aanwezig is binnen jouw bedrijf. Samen met de inhoudelijk experts in jouw organisatie bepalen we de kwaliteit en bruikbaarheid van deze data. Om vervolgens de data uit verschillende systemen gestructureerd bij elkaar te brengen. Per organisatie bepalen we welke oplossing het beste past.

Van simpel dashboard tot data warehouse

Voor de ene organisatie is een stuurdashboard voldoende, de andere heeft juist behoefte aan een datawarehouse en meerdere dashboards. Dit alles doen we altijd op een iteratieve manier. Zodat je enerzijds snel resultaat ziet, maar we anderzijds ook voldoende aandacht kunnen besteden aan de begeleiding van jouw medewerkers richting datagedreven werken.

Begeleiding tijdens en na de implementatie

Brilliant Work begeleidt ook tijdens en na de implementatie de directie, ondernemer of werknemers om te zorgen dat zij de kennis, het netwerk en de motivatie houden om dit plan succesvol uit te voeren. Een dergelijk traject kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van de wensen van de klant. In veel gevallen kunnen deze gecombineerde trajecten met 50-100% subsidie worden aangeboden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Over Brilliant Work

Brilliant Work is verkozen tot beste coachings- en adviesbureau van Nederland voor het MKB in 2019 en 2020. Wij helpen ondernemers en directies met zaken als bedrijfsgroei, strategie, internationalisering en een betere interne bedrijfsvoering. Daarnaast staan wij onze klanten bij als klankboard, sparringspartner en motivator. 

Over Adapt Analytics

Adapt Analytics begeleidt jouw organisatie bij de stap naar datagedreven werken. MKB organisaties verzamelen steeds meer data. Veel ondernemers worstelen met de vraag: hoe krijg ik data uit verschillende systemen bij elkaar zodat ik er inzichten uit kan halen? Datagedreven werken betekent meer dan de keuze voor een IT tool of een dashboard. Datagedreven werken is vaak ook een cultuurverandering. Jouw medewerkers moeten snappen hoe data hen kan ondersteunen in hun dagelijks werk. Hoe ze verbeteringen kunnen monitoren en continu kunnen bijsturen. Bij deze transitie is Adapt Analytics jouw vertrouwde partner.

Ben je benieuwd wat onze samenwerking voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Meer blog artikelen

Checklist gezond bedrijf
20 januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Met nieuws over: Het nieuwe jaar goed van start! Ontvang de gratis checklist gezond bedrijf!  Wat zijn de groeipijnen van een scale-up? Lees het [...]

Yes energy
20 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Met nieuws over: Wat is goede sales? Onze salescoach Saul Janssen praat je bij over strategie en tools Haal meer uit de mogelijkheden met [...]

Search