Leer effectief, optimaal en sociaal verkopen met Brilliant Work

Is een workshop 'Verkoopvaardigheden' iets voor mij?

Als ondernemer, leidinggevende of manager van de commerciële binnen- of buitendienst wil je dat je medewerkers de juiste verkoopvaardigheden hebben. Of misschien wil je gewoon extra expertise in huis halen om de verkoopgesprekken in je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Immers, de juiste omzet behalen is van cruciaal belang voor het voortbestaan van je bedrijf. Als je wilt ontdekken hoe je meer klanten kunt binnenhalen, dat sneller of effectiever wilt doen, of meer omzet uit bestaande klanten wilt krijgen dan is een in company workshop ‘Verkoopvaardigheden’ de juiste weg naar succes. Onze trainers zijn experts in het vakgebied en hebben zelf jarenlange ervaring in sales van zowel fysieke goederen, diensten als software.

Eén van de belangrijkste doelen van elke onderneming is het verhogen van de omzet. Maar soms gaat dat niet vanzelfsprekend. Je weet wel hoe, maar het lukt op de één of andere manier niet om je targets te halen. Of je medewerkers zitten niet op één lijn als het gaat om hoe de klant op de juiste manier te benaderen voor een afspraak, de verkoopmeeting zelf in goede banen te leiden én de deal uiteindelijk te sluiten.

Lizanne Jakobs is één van onze bevlogen coaches die deze workshop geeft.
Het team van Brilliant Work

Wij helpen je de verkoopprestaties van je team te verbeteren met onze in company workshop verkoopvaardigheden. Je leert niet alleen effectieve communicatietechnieken, maar je ontwikkelt ook overtuigingskracht en na de workshop beheersen jij en/of je medewerkers ook de kunst van het sluiten van deals. Ook helpen we je medewerkers met de juiste houding. Door het verkoopgesprek voor 95% aan te gaan als een informatie-uitwisseling, in plaats van een ‘ik moet je iets verkopen’, voelt het gelijk al heel anders. Door je salesteam deze waardevolle vaardigheden bij te brengen, zul je merken dat je omzet stijgt en je concurrenten achter je laat.

Brilliant Work is een toonaangevend coachings- en adviesbureau dat sinds 2016 honderden bedrijven in Nederland en de regio Arnhem-Nijmegen heeft geholpen met in company trainingen en workshops. Wij begrijpen als geen ander dat succesvolle bedrijven worden gebouwd op gemotiveerde en samenwerkende teams. Daarom hebben we een uitgebreid aanbod van interactieve workshops ontwikkeld die je team naar een hoger niveau tillen. Onze workshop ‘Verkoopvaardigheden’ wordt gewaardeerd met 5 sterren door onze klanten en is zeer populair bij onze klanten omdat ze heel direct de effecten ervan zien.

Wat levert de workshop 'Verkoopvaardigheden' mij en mijn bedrijf op?

Door deel te nemen aan onze workshop ‘Verkoopvaardigheden’ investeer je in de groei en het succes van je bedrijf en je medewerkers. Of ze nu al jaren ervaring hebben in sales of juist helemaal niet, deze workshop is ontzettend waardevol voor iedereen die wel eens een klant moet binnenhalen.

Tijdens deze training behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  1. Hoe het beste benaderen van potentiële klanten voor een gesprek.

  2. Het verkrijgen van alle benodigde informatie om de deal te sluiten door de klant zelf.

  3. Effectief presenteren van jezelf en je bedrijf.

  4. Omgaan met mogelijke weerstanden van klanten.

  5. Hanteren van moeilijke klantvragen.

  6. Hoe lang opvolgen en wanneer het boek sluiten.

  7. Succesvol closen van de deal.

  8. Upsell en crosssell om meer omzet uit bestaande klanten te halen

Daarnaast leer je ook welke vragen je het beste kunt stellen en hoe je overtuigend overkomt zonder dat het klinkt als een voorgekauwd script uit een callcenter. Ter aanvulling op de training kunnen we ook samen een los script opstellen dat je medewerkers als leidraad kunnen gebruiken.

Deze workshop is geschikt voor de verkoop van zowel fysieke producten als diensten, vooral in een business to business (B2B) context waar het begrijpen van de klant centraal staat. Na afloop van deze workshop zul jij en je werknemers precies weten hoe je met minder moeite en stress betere resultaten kunt behalen.

Er is voldoende ruimte voor vragen tijdens onze workshops

Waarom zou ik kiezen voor Brilliant Work?

Wij zijn niet voor niets voor niets uitgeroepen tot het beste coachings- en adviesbureau voor het MKB in Nederland in 2019 en 2020, en verkozen tot het beste bedrijfscoachingsbureau van Nederland in 2022.

Wil je jouw verkoopteam naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact met ons op over de workshop ‘Verkoopvaardigheden’. Dan bespreken we samen waar, wanneer en met welke team leden we dit het beste kunnen doen binnen jouw bedrijf. En ontdek hoe je betere verkoopresultaten kunt behalen met onze ondersteuning. Neem contact met ons.

Onze trainers

Lizanne Jakobs: succesvolle ondernemer en bedrijfscoach

Lizanne Jakobs is de oprichtster van Brilliant Work. Ze is drs. in Internationale Bedrijfscommunicatie en een gecertificeerde Ology-coach en DISC-trainer. Bovendien spreekt ze meerdere Europese talen vloeiend, wat goed van pas kwam in haar internationale carrière.

Tussen 1996 en 2010 bekleedde ze diverse staf- en managementposities in klantenservice, marketing en verkoop binnen het bedrijfsleven. Sindsdien is ze actief als bedrijfscoach, trainer en adviseur, zowel in Nederland als in Engeland, waar ze maar liefst 13 jaar heeft gewoond. Tegenwoordig is ze gevestigd in Oosterbeek. Haar expertise werd erkend door Enterprise Nation, die haar benoemde tot een van de top 50 consultants van het Verenigd Koninkrijk. Lizanne staat graag klaar om ondernemers en leidinggevenden te helpen bij het realiseren van hun bedrijfsambities en hanteert daarbij een brede, maar vooral pragmatische aanpak. Ze deelt haar kennis en ervaring altijd met enthousiasme.

Lizanne Jakobs is de oprichtster van Brillian Work en houdt van een brede, maar vooral pragmatische aanpak

Ivar van Asten: ervaren trainer en ondernemerscoach

Ivar van Asten is een ondernemerscoach, teamontwikkelaar en trainer. Met een succesvolle carrière in sales en marketing in de logistiek maakte hij in 2005 de overstap naar het coachen, trainen en adviseren van het MKB. Hij begeleidt met grote tevredenheid diverse klanten, waaronder startende ondernemers, bestuurders, managers en directieleden. Hij leidt onder andere de ondernemerscirkels bij VNO NCW en geeft les aan de HAN bij de minor adviseren.

Naast zijn rol als ondernemerscoach is Ivar ook actief als teamontwikkelaar en trainer op het gebied van succesvol verkopen. Hij maakt gebruik van ervaringsgerichte trainingstechnieken, waarbij hij outdooractiviteiten inzet als metafoor voor samenwerking, communicatie, leiderschap, strategie, creativiteit en teamvorming. Sinds 2006 helpt hij teams zichzelf te versterken en heeft hij een natuurlijk talent om mensen te verbinden. Hij is gevestigd in Apeldoorn.

Saul Jansen en Ivar van Asten salescoach sales coaching
Ivar van Asten (r) is een natuurlijke verbinder die gelooft in jouw authenticiteit

Saul Jansen: ervaren salescoach

Saul Jansen uit Deventer is onze sales tijger met een glimlach. Hij helpt hij ondernemers met het opzetten en verbeteren van hun sales proces om meer omzet en/of winst te halen uit de huidige activiteiten. Hij geeft zeer regelmatig sales trainingen en helpt je ook nadenken over het gebruik van andere tools als CRM en software die je kan helpen nieuwe leads te vinden.

Hiervoor zet hij naast zijn sales ervaring opgedaan bij Heineken, Reed Elsevier en Beslist.nl, ook zijn kennis in die hij op heeft gedaan van diverse opleidingen. Zo is er zijn opleiding HEAO commerciële economie met als specialisatie International Marketing, een post doc sales en accountmanagement aan de Erasmus Universiteit en internationaal bij het Sales Insights Lab.

Saul Jansen is onze ervaren salescoach die graag ondernemers helpt om zo meer omzet te behalen

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom exportcoaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat zeggen onze klanten?

“Ik heb goede 1-op-1 gesprekken met Lizanne gehad. Ik vond het ontzettend fijn dat er zo veel aandacht was voor mij en mijn vragen”, vertelt Lara Kranendijk van YES Energie Advies BV uit Nijmegen. “Ze heeft me ook echt geholpen bij leiderschap: hoe kun je een goede én niet overwerkte teamleider zijn. Maar Lizanne heeft meer gedaan: zo heeft ze ook al onze medewerkers verkooptraining gegeven. Hierin gebruikt ze echt concrete voorbeelden en heeft ze uitgelegd wat voor type mensen er zijn volgens de DISC-methode. Dat is voor ons als bedrijf dat veel klantcontact heeft, heel handig”, laat Lara weten. Lees het hele verhaal van YES Energie Advies BV hier.

“Ik zocht in eerste instantie ondersteuning bij Brilliant Work om de marketing van ons bedrijf beter te profileren. En ik wilde weten hoe nog meer klantgericht konden werken”, legt Peter Koenders van Koenders Totaalbouw uit Duiven uit. “Samen met Brilliant Work, kwam ik erachter dat eigenaarschap van ons personeel belangrijk is. Zij staan immers het dichtste bij de klant. Om dit voor elkaar te krijgen moet je niet zeggen ‘doe het zus of zo’, maar moet je je mensen bij de plannen betrekken en hen onderdeel maken van die plannen.”

Uiteindelijk zijn er door Brilliant Work meerdere trainingen gegeven”, vertelt Peter. “Niet alleen aan de leidinggevenden, maar aan al het uitvoerend personeel. Hiermee hebben we bereikt dat dat we allemaal op één lijn zitten en dat er saamhorigheid binnen het bedrijf is gecreëerd. Nu kunnen we weer meer ten dienst van onze klant gaan werken.” Wil je het hele verhaal van Koenders Totaalbouw lezen? Klik dan hier.

Hieronder vind je meer cases van tevreden klanten die hebben geprofiteerd van onze workshops en trainingen.

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Cees Embrechts - Business coaching en ondernemerscoaching

“Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees...

marber products export coaching

Marber Products - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“Ik stond er niet alleen voor”, vertelt Berrique Willmott van Marber Products als zij gevraagd wordt naar haar ervaringen met Brilliant Work.  “Brilliant Work...

airinternet export duitsland ralp QCS

QCS - Exportcoaching en bedrijfsgroei

“We zijn enorm gegroeid.” Dit is het verhaal van een bedrijf uit Nederland dat nu in zes Europese landen opereert.  QCS levert met ‘AirInternet’...

Wat kost een workshop 'Verkoopvaardigheden'?

De kosten van onze workshops en trainingen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de training en het aantal deelnemers. Bij Brilliant Work bieden wij diverse pakketten aan die afgestemd zijn op jouw specifieke behoeften en budget. Daarnaast kunnen wij je assisteren bij het aanvragen van subsidies. Wij bedienen heel Nederland en hebben vooral veel trainers in Gelderland, zoals in Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Deventer.

Wist je dat bedrijven met 1-250 medewerkers gebruik kunnen maken van diverse subsidies om hun bedrijf te verbeteren en te laten groeien? De overheid wil namelijk dat ondernemers succesvol zijn, dat bedrijven groeien en dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Dit geldt zowel voor startende als gevestigde bedrijven, ZZP’ers en het MKB. Brilliant Work heeft ruime ervaring met subsidies en weet precies hoe en waar je deze kunt aanvragen.

Bij Brilliant Work bieden we interactieve trainingssessies aan, variërend van één uur tot een volledige dag, met interactie, spel en oefeningen. Tijdens deze sessies leren de deelnemers de essentiële vaardigheden van verkopen en kunnen ze zelfs een basis script ontwikkelen om klanten te overtuigen van de waarde van hun product of dienst.

kosten coaching advies duitsland export
Een coachings- of adviestraject bij Brilliant Work is vaak 33 – 92% gesubsidieerd
Lizanne Jakobs geeft de workshop 'Verkopen zonder pushen' in Deventer

Waarom het de moeite waard is om in deze workshop te investeren?

Verhoogde omzet

Door je team te trainen in effectieve verkoopvaardigheden en strategieën, zul je merken dat je omzet stijgt. Je leert hoe je op een authentieke manier kunt communiceren met klanten, weerstanden kunt overwinnen en deals kunt sluiten zonder opdringerig over te komen.

Concurrentievoordeel

Door beter te verkopen, onderscheid je jezelf van je concurrenten. Klanten waarderen een benadering die gericht is op hun behoeften en waarde toevoegt. Met de workshop leer je hoe je dit kunt bereiken en je concurrenten achter je kunt laten.

Klanttevredenheid

Door op een respectvolle en klantgerichte manier te verkopen, vergroot je de tevredenheid van je klanten. Je leert hoe je klanten kunt benaderen, naar hun behoeften kunt luisteren en oplossingen kunt bieden die aansluiten bij hun wensen. Dit leidt tot langdurige relaties en positieve mond-tot-mondreclame.

Betere samenwerking binnen het team

De workshop bevordert niet alleen individuele verkoopvaardigheden, maar ook de samenwerking binnen het team. Door gezamenlijk te leren en te oefenen, ontstaat er een sterke teamdynamiek en een gedeelde aanpak van verkopen zonder pushen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

De workshop biedt niet alleen waardevolle vaardigheden op het gebied van verkoop, maar ook de mogelijkheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je medewerkers zullen meer zelfvertrouwen krijgen in hun verkoopgesprekken en zich comfortabeler voelen bij het omgaan met verschillende klantsituaties.

Positieve impact op bedrijfscultuur

Naast de directe voordelen op het gebied van verkoopprestaties, heeft de workshop ook een positieve impact op de algehele bedrijfscultuur. Door te focussen op klantgerichtheid, respectvolle communicatie en het creëren van waardevolle relaties, draagt de workshop bij aan een positieve werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen. Dit leidt tot hogere betrokkenheid, teamwork en een sterke basis voor groei en succes op lange termijn.

Ondersteuning na de workshop

Onze betrokkenheid bij jouw succes eindigt niet na de workshop. We streven ernaar om langdurige relaties met onze klanten op te bouwen en bieden daarom ook ondersteuning na de training. Na de workshop staan onze trainers klaar om eventuele vragen te beantwoorden, aanvullende begeleiding te bieden en te helpen bij het overwinnen van uitdagingen die je in de praktijk kunt tegenkomen. We geloven in een continu leerproces en moedigen de deelnemers aan om hun nieuwe vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen en te verfijnen.

Bij Brilliant Work streven we ernaar om een unieke en interactieve leerervaring te bieden. Onze trainers zijn ervaren professionals die hun kennis en expertise graag met jou en je team delen. We bieden workshops op maat die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van jouw bedrijf en team.

De workshop 'Verkopen zonder pushen' biedt ook de mogelijkheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling
Ontdek nu wat Brilliant Work voor jou kan betekenen en neem contact met ons op

Wacht niet langer met je omzet te verhogen: boek de workshop 'Verkoopvaardigheden' vandaag nog

Bij Brilliant Work helpen we jou de basis te leggen voor een succesvolle toekomst. Onze workshops en trainingen bieden de tools en strategieën die je nodig hebt om jezelf en je team te ontwikkelen, zodat jullie klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. Leer effectief verkopen zonder te pushen, creëer sterke klantrelaties en onderscheid je van de concurrentie. Neem vandaag de stap naar groei en succes. Bereid je voor op de toekomst en haal het beste uit jezelf en je bedrijf. Ontdek nu wat Brilliant Work voor jou kan betekenen en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst!

Wil je weten welke workshops en trainingen wij nog meer geven? Check dan deze pagina.

Wil je weten wie onze coaches en adviseurs zijn? Check dan deze pagina.

Wil je weten waar je gratis workshops van Brilliant Work kunt volgen? Check dan onze agenda.

Brilliant biedt ook training, coaching, advies op het gebied van:

Lees onze nieuwste blog en nieuws hier.

Abonneer op onze nieuwsbrief.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zoek