Nieuwsbrief oktober 2020: Subsidie om je bedrijf te boosten tijdens de corona crisis, naast webinars starten de live workshops weer, en een nieuwe collega

16 oktober 2020

Lees alles over:

  • Subsidie om terugval omzet door corona een boost te geven
  • Nieuwe data voor workshops
  • Strick webinar
  • Opnames onlangs gegeven webinars nu beschikbaar.
  • Even voorstellen, onze nieuwe collega Martine

Subsidie voor omzet terugval in het buitenland wegens corona

De overheid beseft dat de corona crisis ook impact heeft op de omzet die Nederlandse bedrijven genereren uit het buitenland. Om deze ondernemers ruimte te geven zich verder te ontwikkelen en deze tegenvallende omzet te compenseren is er een speciale subsidieregeling beschikbaar.

Via deze regeling is het mogelijk om samen met Brilliant Work bijvoorbeeld een sales en marketingplan op te stellen voor landen waar het bedrijf tot nog toe niet actief is. Door meer marktspreiding te realiseren ben je als bedrijf minder kwetsbaar in deze turbulente tijd.

Voor vragen over deze regeling of voor het opstellen van een offerte kun je contact met ons opnemen via [email protected] of 06 21371669.

Brilliant Work webinars/workshops schrijf je nu in!

LET OP: De hieronder genoemde workshops zijn op dit moment nog gepland als live bijeenkomsten. Echter het kan zijn dat deze door gewijzigde corona maatregelen worden geannuleerd of omgezet worden in een webinar. Check dus via de betreffende websites goed de laatste informatie.

26 oktober

Ondernemen tijdens en na corona – workshop bij Broedplaats Renkum

Als ondernemer heeft het afgelopen jaar flink wat aanpassing gevraagd. Klanten die je kwijtraakte of juist allemaal tegelijk kwamen, op afstand werken of digitaal. Wat doet dit allemaal met je financiën, je werkplezier, je processen, je marketing? Renkum Onderneemt organiseert een workshop met alle ondernemers in de omgeving om te kijken wat de impact is op je bedrijf en vooral hoe je hierin verder kunt. Met praktische ideeën en tips. Of je nu zzp’er of mkb’er bent, starter of al heel lang onderneemt.

https://renkumonderneemt.nl/ondernemen-tijdens-en-na-corona/

16 november

Maximaal verkeer op je site voor een minimaal budget – workshop i.s.m. Start Up Nijmegen

In deze workshop leer je dat je toch heel veel verkeer kunt krijgen naar je site en hoe! En natuurlijk kijken we ook hoe je de conversie kunt verbeteren.

https://www.startupnijmegen.nl/agenda/workshop-maximaal-verkeer-op-je-site-voor-een-minimaal-budget/

12 december

Succesvol verkopen zonder angst of bulldozerij – workshop i.s.m. Start Up Nijmegen

Hoe kun je een prettig gesprek hebben met je prospect? Hoe ga je dat gesprek structureren? Welke mindset kun je jezelf aanleren? Welke vragen stel je en wat moet je vertellen om de sale te krijgen? Na deze middag weet je hoe je met minder moeite en minder stress, meer resultaat boekt!

https://www.startupnijmegen.nl/agenda/workshop-succesvol-verkopen-zonder-angst-of-bulldozerij/

Online seminar: succesvol zaken doen in Duitsland

Samen met Strick Rechtsanwälte & Steuerberater geven we op donderdag 5 november van 15.00-16.30 uur een gratis online seminar over zakendoen in Duitsland.

Duitsland is een geweldig land om zaken in te doen. De Duitse economie is de grootste van Europa, de ondernemers zijn professioneel en staan over het algemeen positief tegenover samenwerking. Maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk Duitsland er vele gewoonten en tradities op nahoudt en dat de wet & regelgeving wel eens van `Bundesland tot Bundesland´ verschillend kan zijn.

Zakendoen in Duitsland biedt veel kansen voor wie de zakelijke cultuur goed begrijpt en daar handig op inspeelt. Als je daarbij ook meer weet over het belastingstelsel, de juridische aspecten kent en weet hoe je met personeel in Duitsland aan de slag kunt, dan ben je anderen een aantal stappen voor.

Wil je jezelf aanmelden? Neem dan even contact met ons op via [email protected] of bel ons even.

Generation E kennissessies

Na de zomer is er weer een start gemaakt met de Generation E kennissessies.
Inmiddels hebben we op 8 september de eerste live sessie gegeven over sales en internationalisering en de reacties waren erg positief. Mocht je de sessie gemist hebben dan kun je deze nu terugkijken.

Wil je ook graag een keer deelnemen? Hieronder volgt het overzicht van de eerstvolgende sessies:

2 november Online kennissessie: productontwikkeling en productie-optimalisatie

Inschrijven kan via https://www.generation-e.nl/events/

Replay webinar ‘Hoe onderscheid je jouw bedrijf van de concurrentie’ nu beschikbaar

In samenwerking met Bright Academy hebben we onlangs een webinar gegeven over hoe je jouw bedrijf kunt onderscheiden van de concurrentie.

Of je nu een product verkoopt of een dienst aanbiedt je moet vooral zorgen dat je jouw bedrijf onderscheid van de rest. Wat maakt jouw aanbod uniek ten opzichte van de concurrentie? Je leert je bedrijf (nóg beter) positioneren op een manier die bij jou past. Of je nu een startende of ervaren ondernemer bent.

Je kunt nu de replay van dit webinar beluisteren.

Heb je naar aanleiding van de replay nog vragen neem dan even contact met ons op.

Lancering Gedragskompas Koenders Totaalbouw en Brilliant Work

In deze video laat Koenders Totaalbouw zien hoe zij op een ludieke en feestelijke manier hun nieuwe gedragskompas met alle medewerkers heeft gelanceerd! Een luchtige manier om een serieus en belangrijk onderwerp in het bedrijf te adresseren.

  • Wat willen we van elkaar?
  • Hoe gaan we met elkaar om?
  • Hoe gaan we met andere partijen om, zoals klanten of leveranciers?

Brilliant Work heeft geholpen om dit proces vorm te geven. Natuurlijk met de input van de medewerkers zelf.

Lijkt je dit ook wat voor jouw bedrijf? Hebben jullie al helder verwoord wat voor gedrag we hier willen en staan je medewerkers hier ook echt achter? Brilliant Work helpt graag om dit proces ook voor jouw bedrijf vorm te geven.

Even voorstellen: Martine Pauw

Sinds kort maakt Martine Pauw deel uit van ons coaching team. Sinds 1983 is zij actief als HR manager/Consultant en management lid in het MKB, de industrie en de B2B sector.

Martine fungeert als sparring partner voor directies om de bedrijfsstrategie concreet te vertalen naar HR beleid en kan dit helder en goed positioneren, waar relevant ook in overleg met vakorganisaties en ondernemingsraden. Verder haalt zij energie uit advisering over de breedte van de HR discipline en richt zij zich op employee en management development met concrete maatwerk plannen. Hierbij is ze bovenal toegankelijk voor alle medewerkers.

Als business sparring partner is ze dynamisch, energiek, resultaatgericht, teamgericht, een vertrouwenspost voor de volledige organisatie en kan dit zowel mondeling als schriftelijk helder verwoorden.

Graag zet zij haar kennis en ervaring in om te kijken wat ze voor jouw bedrijf kan betekenen.

Meer blog artikelen

Esther Lucassen nieuwsbrief maart
26 april 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Met nieuws over: Ontmoet onze nieuwe HR-bedrijfscoach en interim HR-manager Esther Lucassen Inschrijvingen voor de editie van 2024 van de Top 250 zijn nu [...]

Meer omzet in het buitenland halen door middel van exportcoaching.
22 februari 2024

6 Tips om zonder gedoe veel omzet te halen in het buitenland

Hoe krijg ik snel, langdurig en zonder gedoe veel omzet in het buitenland? Veel ondernemers die ik spreek hebben de wens om te beginnen [...]

Search