Het MatrixMethode Instituut – Business coaching en ondernemerscoaching

matrixmethode-instituut business coaching brilliant work

“Samen met mijn vrouw en haar zoon, hebben wij een VOF. Wij wilden een aantal zaken voor de toekomst vastleggen door het opzetten van een BV en een holding”, vertelt Walter Franssen van het MatrixMethode Instituut. “Mijn vrouw heeft haar eigen coachingsmethode voor professionals opgezet. Dit is een interventietechniek die heel effectief is bij het oplossen van allemaal gedoe in je hoofd. Hierbij hoeft ‘het verhaal’ niet verteld te worden om toch geholpen te worden.”

“Mijn vrouw begon hier 30 jaar geleden al mee en ik ben later aangesloten”, legt Walter uit. “Ik kende Lizanne Jakobs van een Gelders netwerkbijeenkomst. Wij hadden vooral organisatorische vragen en we kregen coach Marco Gorselink toegewezen. Hij keek vooral naar de structuur en gaf aan dat  en ander met elkaar verweven is. We hebben toen alle drie vragen van hem gehad om na te denken wat wij nu daadwerkelijk willen.”

‘Een familiebedrijf kan complex zijn’

“Door de coaching van Marco, hebben we interne discussies over het bedrijf en de toekomst kunnen ‘gladstrijken’. Een aantal zaken zijn namelijk moeilijker in een familiebedrijf”, vertelt Walter. “Een familiebedrijf maakt zaken soms complex. Marco zette de puntjes op de i en heeft ervoor gezorgd dat we een goede visie hebben neergezet voor het MatrixMethode Instituut.” 

“Marco was vooral doortastend”, legt Walter uit. “Hij is erg goed in het stellen van de juiste kritische vragen. Hij werkte ook met een model wat ons ondersteunde met een eerste, tweede en derde ring met betrekking tot de visie. Hoe je in de markt bekend staat enzovoort. Hij heeft ons aardig op weg geholpen.”

“Verder heeft Marco ons goed geholpen met de vraag ’wat wil je met het instituut zelf’, maar ook met de vragen ‘wat wil je in de nabije toekomst’ en ‘hoe zie je je bedrijf over vijf jaar?’ Hier zijn verschillende dingen uit naar voren gekomen en die heeft hij aan de kaak gesteld”, vertelt Walter. “Door dit traject, heeft de zoon van mijn vrouw ook ingezien dat hij met online marketing veel meer wil dan dat wij hem nu kunnen bieden als bedrijf. Hij werkt nu ook veel samen met zijn moeder, bijna 24 uur per dag. Door de coaching van Marco weet hij nu ook meer wat hij wel én niet wil. Hij gaat nu op zoek naar een baan, in ieder geval erbij, om meer zijn eigen pad op te gaan.”

‘Ik wil de wereld over met mijn bedrijf’

Walter weet ontzettend goed wat hij met het MatrixMethode Instituut wil over vijf jaar. “Ik wil net als Jaap Korteweg, een nieuwe beweging teweeg hebben gebracht”, vertelt hij. “Doordat hij als landbouwer enorme koelcellen had staan, werd hij benaderd om de kadavers die na de varkenspest geruimd waren, in te bewaren. De destructiebedrijven konden namelijk de verwerking van die beesten niet aan. Hij wilde daarvoor zijn koelcellen niet verhuren. Hij wilde dat de mens ander om ging met dieren en toen heeft hij de Vegetarische Slager opgericht. Nu heeft hij het concept aan Unilever verkocht en liggen de producten ervan in elke winkel. Dat zou ik met de MatrixMethode ook willen.”

“Wij wachten nu op een wetenschappelijke publicatie in ‘Journal of BehaviorTherapy and Experimental Psychiatry’. Dit verwachten wij medio juni. Er is onderzoek gedaan door dr. Ellin Simon naar de effecten van de MatrixMethode op kinderen van 5 tot 18 jaar die een nare gebeurtenis hebben ondergaan. Stress en angsten uit de kindertijd kunnen namelijk leiden tot ontwikkelstoornissen die weer grote problemen veroorzaken als men volwassen is. Dit leidt weer tot wachtlijsten en nog meer problemen. Wij denken dat wij dit met de MatrixMethode kunnen voorkomen.”

Wil jij ook meer impact maken met jouw bedrijf zonder meer te hoeven werken? Of jouw bedrijf aantrekkelijker maken voor investeerders? Schakel dan coaching en advies in van Brilliant Work door contact met ons op te nemen

Meer cases

Krathaak

Krathaak op de fiets: van idee naar schap bij Albert Heijn

Krathaak, een revolutionaire gadget voor het veilig vervoeren van kratten bier op de fiets, is het geesteskind van Thijs Jansen. Dit product heeft inmiddels...

Patsboem! Educatief groeit met Brilliant Work

Patsboem! educatief: Business coaching en ontwikkelen medewerkersbeleid

Wat begon als een initiatief van drie bevlogen compagnons, groeide uit tot een toonaangevend bureau dat een keur aan educatief materiaal levert voor het...

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Cees Embrechts - Business coaching en ondernemerscoaching

“Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zoek