Cees Embrechts – Business coaching en ondernemerscoaching

Sandra en Cees Embregts icfon ivar van asten coaching

Ik heb 15 jaar in de corporate ratrace gezeten en uiteindelijk ben ik thuis komen zitten met een burn out en depressieverschijnselen”, vertelt Cees Embrechts van Bestowill International BV.

“Langzaamaan kwam ik op het idee om voor mezelf te beginnen. Ik had eerst een traject gevolgd om mijn passie te ontdekken. Dat klinkt misschien populair, maar dat had echt heel veel effect bij mij. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een business coach, omdat ik las dat succesvolle ondernemers hier veel gebruik van maken. Ik had hulp nodig om een stukje doorzettingsvermogen en de juiste mindset te krijgen.”

‘Ivar hielp mijn gedachten op een rij te krijgen’

Cees heeft een hobbelige weg achter de rug, maar is inmiddels ontzettend goed bezig met zijn e-commerce onderneming. Dankzij ondernemerscoach Ivar van Asten van Brilliant Work kreeg hij zijn gedachten op een rij. “Ik ben met behulp van goede software op zoek gegaan naar een niche in de Amerikaanse markt op Amazone. Dus waar veel zoekvolume naar was, maar weinig aanbieders. Ik kwam op een babymand uit, maar dat had net zo goed een gieter kunnen zijn”, vertelt hij lachend.

Uiteraard heeft Cees wel feeling met baby artikelen, hij heeft zelf twee kinderen. “Ik werk met mijn vrouw, die is grafisch vormgever en binnenhuisarchitect, en samen hebben wij wel oog voor mooie esthetische producten. Op Amazon in Amerika staan veel Chinese producten naar Chinese stijl & smaak. Ik wil juist de Europese design babyproducten toegankelijk maken voor de Amerikaanse markt. Nu verkoop ik via Yunioo.com veel meer dan alleen maar babymanden.”

‘Ik heb zijn hulp echt nodig gehad’

Cees heeft vooral op de momenten dat hij het moeilijk had, veel aan ondernemerscoach Ivar gehad. “Soms moest ik de motivatie vinden of ik was bang, omdat er heel veel problemen op me af kwamen. Ivar bood me toen vooral perspectief. Hij hielp me om zaken los te laten”, laat Cees weten. “Dat waren de momenten dat ik Ivar nodig had om mijn gedachten op een rij te krijgen. Het lukt me nu steeds beter om zaken los te laten, maar ik heb echt zijn hulp hierbij nodig gehad.”

“Ivar’s methode was erg pragmatisch. We zouden elkaar iedere maand spreken, maar uiteindelijk hebben we afgesproken alleen elkaar te zien als ik echt met vragen en problemen zat. Dat werkte voor mij erg goed”, vertelt Cees. “Ik denk dat het goed was dat ik dit met Ivar heb kunnen doen, want ik ben als persoon gegroeid. Hij heeft me geïnspireerd en gemotiveerd. Hij wist mij gerust te stellen waardoor ik beter sliep en minder stress als startend ondernemer had. Ivar is ook lekker direct en enorm ervaren, dat was van grote toegevoegde waarde op bepaalde momenten”, legt Cees uit.

‘Ontzettend fijn dat de coaching gesubsidieerd was’

“Het is ook ontzettend fijn dat ik het coachingstraject heb kunnen beginnen met behulp van  subsidie. Daardoor haal je een grote drempel bij een startend ondernemer weg. Je moet namelijk in het begin op elke euro letten. Sinds kort ben ik met een investeerder gaan samenwerken”, legt Cees uit. “Hierdoor durf ik nu groot te dromen dat we over vijf jaar samen een miljoenenbedrijf hebben opgezet. En dan hoop ik ook een steeds grotere bijdrage te kunnen leveren aan de liefdadigheidsinstelling waarbij ik me heb aangesloten.”

Cees heeft zich, samen met zijn bedrijf, verbonden aan ICFON. Deze organisatie zetten vierjarige ontwikkelingsprojecten op voor dorpsgemeenschappen in Nepal. Na vier jaar kunnen ze dan zelfvoorzienend zijn. “De mannen van die dorpen werken als gastarbeiders, bijvoorbeeld in Qatar waardoor de vrouwen op zichzelf zijn aangewezen. Eén zo’n project kost 80.000 euro – voor vier jaar – en daarmee kunnen ze dan 800 mensen helpen.”

“Ik heb zelf ervaren dat van een groot huis en een goede baan je niet zomaar gelukkig wordt”, vertelt Cees. “Nu woon ik kleiner, heb ik meer vrijheid en doe ik meer aan liefdadigheid. Eigenlijk ben ik nu gelukkiger.”

Wil jij ook meer impact maken met jouw bedrijf zonder meer te hoeven werken? Of jouw bedrijf aantrekkelijker maken voor investeerders? Schakel dan coaching en advies in van Brilliant Work door contact met ons op te nemen

Meer cases

simen brunia starterscoaching brilliant work

De Bomenbieb - Starterscoaching

Simen Brunia is een echte bomenliefhebber. “Al tien jaar lang ben ik bezig met het opzetten, beheren en uitbreiden van een kennisencyclopedie over bomen...

sales coaching Fresh Finds Brilliant Work

Fresh Finds - Starterscoaching

“Er kwam als startend ondernemer zo veel op mij af”, legt Yvette Drenth uit als zij vertelt over de start van haar onderneming.  “Ik...

peter-koenders-2

Koenders Totaalbouw - Ondernemerscoaching, bedrijfsgroei, leiderschap & team

“Ons bedrijf bestaat al 85 jaar”, vertelt Peter Koenders van Koenders Totaalbouw trots. “In de loop der jaren hebben wij al heel wat ontwikkelingen...

Neem gerust
contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden rondom business coaching voor jouw bedrijf? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je bedrijf een boost!

Vol vertrouwen van start met je nieuwe bedrijf met de persoonlijke begeleiding en expertise van onze ervaren coaches.

Ontwikkel jezelf als manager of ondernemer en laat je bedrijf groeien. Ontdek jouw mogelijkheden met een business coach.

Beheers het gehele salesproces en verkoop jezelf en je bedrijf vol overtuiging. Voor individuen en teams.

Verleg de grenzen van je bedrijf en vergroot je omzet door zaken te doen in het buitenland met behulp van onze exportadviseurs.

Scherp je leiderschapsvaardigheden aan en bouw een sterk team om je heen dat optimaal functioneert.

Laat je werknemers zich ontwikkelen en maak je bedrijf sterker met onze effectieve en beproefde workshops.

Gratis gesprek aanvragen

Vul hiernaast je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Hierbij kijken we waar je wensen en behoeftes liggen en gaan we samen kijken hoe we je succes kunnen accelereren!

Zoek